Teraz jest wtorek, 8 lipca 2025, 00:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gusła Zabobony I Inne Zjawiska Niewytłumaczalne
PostNapisane: piątek, 24 sierpnia 2012, 15:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Argo napisał(a):
karabin napisał(a):
Bardziej niż duchów boję się mocno podpitych myśliwych na ambonach.

Oczywscie, bo zeby iść na polowanie, musze sie wczesniej natrzaskac jak biszkot, bo po pijanemu mi sie lepiej i prezycyjniej strzela :lol: .... weź sie chłopie zastanów czasem co piszesz :n

Prawdę chłopak pisze.

Kiedyś pod Krakowem zostałem postrzelony przez lumpa - myśliwego, który strzelał do lisa.
Na szczęście byłem daleko i impet śrucin był niewielki. Gruba skórzana kurtka też ochroniła.
Parę razy też na mojej ulubionej miejscówce wlazłem na nawalonych myśliwych, którzy polowali na bażanty.
Chuch mieli taki, że czuć ich było na dwa metry gorzałą.
Może po zmianie przepisów w tym roku jest lepiej - nie wiem :nicnie
Widać tylko Ty, Sławku obracasz się wśród praworządnych myśliwych :666

jankos

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 sierpnia 2012, 15:55 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Powiem szczerze , że po tym co tutaj przeczytałem, wasze przejścia i odczucia odnośnie "paranormal activity, doznałem podobnego uczucia. Dwa dni temu po drugiej zmianie wybrałem się na miejsce bitwy z początku XIX wieku , i po około 20 minutach spacerku poczułem mrowienie na plecach i dziwny chłód ,a jak chuchnąłem to nawet pojawiła się para . Wiem może t o być spowodowane dosyć późną porą i wieloma innymi czynnikami , ale mi od razu przypomniały się opowieści z tego posta. Tak to na mnie wpłynęło że wczoraj udałem się tam ponownie i zjawisko się powtórzyło. Nie wiem co o tym myśleć , ale coś musi w tym być , wierzę że istnieje życie po życiu ,ale chyba bardziej od "duchów" bardziej obawiał bym się żywych ludzi. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 sierpnia 2012, 16:12 
Chorąży
Chorąży

myuser napisał(a):
wiedzmin napisał(a):
A ja teraz z trochę innej beczki ;)
Rozmawiałem niedawno z facetem, który skończył teologię, ale stwierdził, że katolicyzm to nie to,że to wszystko jest o wiele bardziej skomplikowane. Straszny filozof i aż miło z nim gawędzić na wszelkie tematy. Przyznał się, że jest kimś takim, co potrafi wyczuwać jakieś złe aury, energie i byty przeszłe. Przeprowadza też podobno dusze zmarłych, które nie są świadome, że już nie żyją na tamten świat( :o ). Podobno żołnierze którzy zmarli nagłą śmiercią, nadal bronią swoich pozycji i stąd te odgłosy o których pisali koledzy przede mną. Powiedział, że przedmioty gromadzą w sobie energię, szczególnie złą, a przedmioty związane z cierpieniem ludzkim (np wojna) to już w ogóle. Poradził mi żebym nie trzymał znalezionego wyposażenia wojskowego w domu albo przynajmniej na otwartym miejscu bo ta zła energia się wyzwala i dzieją się przez nią różne złe rzeczy domownikom. Podobno też sam właściciel może nam "za karę" psuć życie. Można wierzyć albo nie ale czasem nieswojo się czuję zasypiając przy swojej gablotce ze skarbami... Ja mu powiedziałem, że albo jest świrem albo zburzył mój dwudziestoletni obraz świata :lol:

Z tego co wiem, dusze po śmierci nie za bardzo mogą "wałęsać się" po świecie.
W/g wiary katolickiej, która ma około 2000 lat i oparta jest na jeszcze starszym Judaizmie - dusze nie mają takich możliwości. Jedynie za szczególnym zezwoleniem Boga - w celu napomnienia jakiegoś człowieka. Ale to są wyjątkowe sytuacje. Jeśli zdarza się, że komuś uda się "wywołać" ducha ( co zdecydowanie odradzam) lub go spotkać np na wykopkach :o to jeśli to nie jest wytwór jego wyobraźni, psychiki lub emocji to jest to po prostu demon, który najczęściej podszywa się pod "duchy" np przodków, a jako, że demony mają pamięć absolutną wiedzą kto, gdzie, co i kiedy robił i jaką najbardziej lubił zupę. Odczucie zimna w danej sytuacji może się wiązać z rzeczywistą obecnością w tym miejscu i w tej chwili demona.
Dlatego też - może się to wydać śmieszne, ale ja polecam przed wykopkami po prostu się krótko pomodlić :roll: , a w poważniejszych opałach - mówię poważnie - odmawiać różaniec - jest to oficjalny i bardzo skuteczny egzorcyzm KK - coś o tym wiem.

Jeśli chodzi o "pechowe" przedmioty, to jest taka realna możliwość. Zdarzało mi się, że słyszałem lub czytałem o młodych osobach żyjących dzisiaj, które zostały opętane tylko dlatego, że kiedyś ich np dziadek oddał duszę diabłu za to, że przeżyje wojnę. Jako, że diabeł jest kłamcą to duszę zabierał a człowiek i tak ginął.
Wiadomo to stąd, że każdy demon zanim wyjdzie z człowieka musi ujawnić jakim sposobem do niego wszedł. Takie oddanie życia demonowi prowadzi do opętania, często jest też tak, że osoby będące opętane przeklinają wszystko czego dotykają i wszystkich, którzy będą tego dotykać - to taka złośliwa nienawiść demona - i nie ma to nic wspólnego z ludzka logiką.
Ja osobiście takie "podejrzane pechowe" przedmioty bym wyrzucił do głębokiej :) wody; tak "на всякий случай".
Przedmioty z wizerunkami diabła , jakiegoś anioła ze skrzydłami w dół, krzyż ankh lub pierścienie atlantów wyrzuciłbym natychmiast bez rozważania o ich potencjalnej "problematyczności" lub nie.

pozdrawiam
darz dół !

jak to czytałem przypomniała mi się książka demony normandii autorstwa graham'a masterton'a

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 sierpnia 2012, 21:53 
Szeregowy
Szeregowy

Dla zainteresowanych polecam książkę papieskiego egzorcysty Jana Pawła II -
ks. Gabriel Amorth "Wyznania Egzorcysty",
lub reportaż na faktach na You tube "Egzorcyzmy Annelise Michel" ale uprzedzam ciężkie klimaty :ups: .

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 02:15 
Generał Broni
Generał Broni

Był taki wątek "co zabieramy z sobą na poszukiwania" Po ostatnich wpisach tutaj dochodzę do wniosku , że rzeczą koniecznie niezbędną i absolutnie pierwszej potrzeby jest woda święcona.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 22:50 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Co do dziwnych postaci widzianych czasem nocą sam kiedyś nieumyślnie nastraszyłem parę osób. Parę lat temu wybrałem się latem po 23 na pachtę (wyjadane owoców z cudzego sadu, bez pozwolenia) na gruszki. Drzewo było między polami, jakieś 50 m dalej stał dom.
Wziąłem ze sobą taki kij z hakiem jak by bosak, żeby pozrzucać sobie trochę owoców. Wracałem już obłowiony z workiem gruszek w jednej ręce a z tym kijem w drugiej, byłem jakieś 15 m od drogi a tu wyjeżdża samochód na długich światłach. To ja gruszki rzuciłem i uciekam w krzaki z tym kijem, byłem ubrany na czarno. Ludzie z samochodu wyszli i dobre parę minut wpatrywali się w pole, godzina była 5 minut po dwunastej. Następnego dnia usłyszałem pod sklepem jak ludzie mówili, że ktoś tam wczoraj widział kostuchę na polu o 12.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 23:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

hehe dobre :)) czasem sie dzieje w naszych glowach tyle a wiekszosc spraw ma swoje wytlumaczenie:) jeden z przykladow sam opisales :))

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 02:15 
Pułkownik
Pułkownik

Argo napisał(a):
karabin napisał(a):
Bardziej niż duchów boję się mocno podpitych myśliwych na ambonach.

Oczywscie, bo zeby iść na polowanie, musze sie wczesniej natrzaskac jak biszkot, bo po pijanemu mi sie lepiej i prezycyjniej strzela :lol: .... weź sie chłopie zastanów czasem co piszesz :n

Miłej lektury i zastanowienia Argo.

http://www.google.com/m?q=pijany+my%C5% ... hannel=new
Dużo więcej znajdziesz w Googlach.
Ale nie o tym wątek...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 11:58 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Niedaleko mojej miejscowości kobieta w nocy zastrzeliła mężczyznę w kukurydzy. Jak się okazało mężczyzna ów założył sobie tam plantację marihuany i w nocy poszedł po zbiory, kobieta pomyliła go z dzikiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 21:15 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Falke123 jak mieszkasz w tamtych okolicach to dal bys foto pomnika z I wojny z Luszyna, bardzo klimatyczny....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 22:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

sa jeszcze gorsze chwile jak dzis widzialem, wychodzi sobie z auta przy lesie parka takich 40 latkow, no i ich pupil, duzy owczarek, bez kaganca, bez smyczy, i oni z nim w las, jak poszli to widzialem jak sie bestia rzucila na cos w trawie, ludzie obok jechali na rowerach to odjechali szybko bo to przeciez paranoja jak pies sie na ludzi gapil i cos w trawie gryzl dosc pazernie, ja tez sie zmylem bo cholera wie co takiemu w glowie siedzi, nie byl to pies widmo :))
ehh kiedy ludzie zmadrzeja.
Pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 września 2012, 13:00 
Moderator
Moderator

Prawie nie zagladam w ten watek ale widze dwa swietne posty-myuser i czesciowo Liseny

I jakos przeszly "bokiem" -myuser-widze znasz temat-przyblizyles go a NIKT nie zareagowal-dla nich to nadal beda .....
radzilbym sie wczytac...
Lisena-skad jestes ?-z checia sprawdzilbym kilka miejsc. Tez tak mialem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 września 2012, 15:51 
Generał Brygady
Generał Brygady

co tu dodawac i reagowac, ja w to wierze i wiem ze sa rzeczy o ktorych tutaj lepiej nie pisac, a kto nie wierzy - jego sprawa, tak jak wspomniales, myuser dobrze pisze i nic dodac nic ujac:).
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 września 2012, 22:58 
Szeregowy
Szeregowy

W sobote 15 września jak byłem na działce koło godzinki 19.45 (robiło się już ciemno) udałem się za potrzebą (ale ponieważ chodziło o czas, chciałem jak najszybciej wracać już do miasta), wiec zamiast do kabinki postanowiłem sobie żółtawą ciecz wypóścić bliżej, kilka metrów od ogrodzenia. I nagle z kierunku północnego usłyszałem jakieś dudnienia i zobaczyłem błyski z oddali (pochmurno było, ciemnawo, za siatką jest rów z pojedynczym rzędem drzew, dalej jakieś 200-300 metrów pól, nasyp kolejowy) pomyślałem że to burza, albo pociag, ale nie nic nie jechało torami to było coś innego, kilkadziesiąt (60 - 80) krótkich grzmotów i błysków w ciągu kilku minut. Zawołałem tatę i on też zobaczył końcowy efekt zjawiska. Wiem że kilkanaście kilometrów na północ od naszej działki były walki wrześniowe (zwrot zaczepny nad Bzurą), chodziłem w tamtych okolicach (same wsie po kilka-nasćie domów na przestrzeni 10-15km) i też zdarzały się przypadki że było słychać przez kilka godzin dobrych strzały z tamtych okolic (na pewno karabinowe), ale nie udało się zidentyfikować pochodzenia ani źródła, wiec w sobote to albo artyleria albo ktoś sobie na weselu petardy odpalał (zaznaczam że alkoholu nie ruszam, więc odpuście sobie wszelkie aluzje i nawiązania, tylko poważne komentarze żeby nie zaśmiecać, poza tym dziwne zdarzenia na polach bitewnych już miałem, pisałem o nich w tym wątku). Takie strzelania w mieście (Łodzi żeby nie było nie są niczym niezwykłym, na sylwestra, wielkanoc czy podczas jakichś innych ipmrez masowych, widać nawet z dobrych kilku km te fajerwerski czy inne race, jednak te dźwięki były jakieś takie bardziej "ciężkie" i nakładały się na siebie). Jak jechałem samochodem z działki oglądałem się w tamtym kierunku ale niestety niczego już nie było widać ani słychać (dżwięk silnika i tak pewnie wszystko by zagłuuszył, a szyby miałem podniesione bo było zimnawo trzeba to przyznać)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 września 2012, 23:48 
Generał Brygady
Generał Brygady

kilkadziesiat w kilka minut to pewnie pokaz piro.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]