Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 23:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus xp pytanie
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 15:15 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Moze dyskryminacja za wysoko bo jak sie zaciemnia podkowa to moneta jest przycewce i moze jest przesterowanie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 17:10 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Testy zaczalem robic w powietrzu po tym jak praktycznie przypadkowo kopnalem 20 groszy, bo myslalem ze to zelastwo.
Dyskryminacja jest na 4.6, odleglosc od cewki w tym przypadku nie ma znaczenia, bo wszystkie pozostale monety wskazuje prawidlowo na tej samej odleglosci.
Dziwne jest to ze zaciemnia sie lewa czesc podkowy, tak jakby wykrywacz widzial ja jako zelazo.
Sprawdzilem tez na 50 groszach i ta sama sytuacja. Wszelkie kopiejki, boratynki i prl wykrywacz widzi prawidlowo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 17:43 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Tutaj tak na szybko nagrany filmik
http://www.youtube.com/watch?v=sXsGZZ_GKTk&feature=youtu.be

mniej wiecej pokazuje jak to wyglada. Najpierw moneta 20 groszy i tym razem skacze miedzy lewa a prawa strona podkowy, potem 50 groszy tutaj juz tylko lewa i na koncu normalna reakcja na inne monety.

program gmp

disc 4.6
czest 18khz
poziom zelaza 3
reakt 2
notch 00-00

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 18:10 
Klucznik z Klucz

Tez na poczatku bylem pelen nadziei i dumy ze mam sprzet najwyzszej klasy.Owszem jak pisalem nie pominie nic od najdrobniejszej monetki do duzej.Zasiegi to ma równe lub ciut slabsze od Exa czy F75 ale do V3 mu daleko.Tu nie jest problem.W wymienionych to na 99% wiedzialem jak była monetka, a w XP nie za bardzo.Jest tez kilka innych wad.Pochodzicie to zrozumiecie .
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 19:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

darek ja nie mam większych problemów z niklowymi monetami. Nikiel jest ferromagnetykiem i tak się zachowuje. Używam TX na 3, czułość 99, Ground Balance na Tracking w GMP- to są 3 kluczowe ustawienia, o których nie wspominasz. Akurat mam 50 groszy 1923 i nie jest wykrywane jedynie blisko cewki, w położeniu takim jak zazwyczaj znajduje się w ziemi jest najnormalniej wykrywana. Odczyt wysoki, poniżej i powyżej 90, na podkowie zawsze po prawej stronie (od strony patrzącego).
DZIAD, dałbyś sobie spokój, z Twoich wypowiedzi jasno wynika, że nigdy nie poznałeś DEUSA nawet w stopniu podstawowym, zostań więc przy swoim fenomenalnym V3 (o ile go posiadasz) i F75. Ludzie na całym świecie kochają Deusa, Ty nie musisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 21:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

darek napisał(a):
Witam!

Od kilku dni probuje oswoic deusa i mam pytanie odnosnie monet niklowych. Testowalem na 20 groszach i 50 groszach z 1923. Deus ich nie widzi. To znaczy zaciemnia sie raz lewa raz prawa czesc podkowy, ale nie ma zadnego ID a dzwieku praktycznie nie ma, od czasu do czasu jest krotki szarpany troche jak przy zelazie. Wszystkie inne monety widzi bez problemu. Dyskryminacja na 4.6.
Cos nie tak z wykrywaczem czy ja cos robie zle?

darek sprawdż przy okazji euro centy o nominale 1, 2 lub 5 te w klolorze miedzianym ;) A tu masz mój test powietrzny na twoje 50 gr z 1923 r nisko czy wysoko sygnalizuje

http://www.youtube.com/watch?v=8KEmJL8yT64

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 21:45 
Generał Broni
Generał Broni

zdzichu229 napisał(a):
darek sprawdż przy okazji euro centy o nominale 1, 2 lub 5 te w klolorze miedzianym

jesli ma wyciete zelazo to tego pokolorowanego zlomu nie bedzie widzial :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 21:56 
Moderator
Moderator

dziwne jest to że ja te 20-tki i 50-tki deusem znajdowałem , może nie było tego wiele ale się trafiały, a tak offtopic to jestem pewien że zdzichowi za omegę w Grecji pomnik postawili

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 22:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Taka ciekawostka monetki z domieszką ferrytu wycina dyskryminacja kapsle po browarze nie

Nawiasem mówiąc jest sporo ciekawych niklowych numizmatów jeśli mowa przedwojennych groszówkach .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 22:14 
Generał Broni
Generał Broni

zdzichu229 napisał(a):
Taka ciekawostka monetki z domieszką ferrytu wycina dyskryminacja kapsle po browarze nie

Cytuj:
For the coins of 1, 2 and 5 Euro cent red coloured coppered steel was chosen. This material is relatively cheap to produce and can be processed in the coin press without any problems. Moreover, the final coin is well protected against oxidation due to the protective copper layer.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 22:21 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A daj dyskryminacje na 0 i sprawdz co sie dzieje bo cos jest chyba nie tak. Dziad akurat chodze z kolega ktory ma VX3 i ja tam nie widze zeby mial wiekszy zasieg wprost odwrotnie a najciekawiej bylo jak poszlismy na targowisko on ze snajperka a ja tylko tak na szybko bez jakiegos ustawiania programik deus fast gosc nie wiedzial co jest grane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 września 2012, 22:43 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

No tak tylko ze nasz przedstawiciel deusa na Polskę nie odpowiedział na ten problem na forum :cry: .A widze że usterka jest dość nagminna.

_cheetah_ napisał(a):
@ marcelxbox, RobertsW:

to są pytania do producenta lub sprzedawcy.

Ogólnie, są dwie możliwości:

I. Gwarancja
W świetle polskiego prawa gwarancja jest ważna jedynie wtedy, kiedy zapisy jej warunków są podane do wiadomości posiadacza sprzętu. Ogólnie powinna to być tzw. "karta gwarancyjna", ale mogą to też być odpowiednie zapisy w innych dokumentach. Gwarancji typowo udziela producent sprzętu lub ktoś w jego imieniu, np. lokalny dystrybutor. I chyba najważniejsze - przy zgłaszaniu usterki na podstawie gwarancji obowiązują zasadniczo tylko i wyłącznie zapisy w dokumencie gwarancyjnym. Jeśli czegoś tam nie napisano lub nieokreślono - pozostaje tylko dobra wola gwaranta. Długość gwarancji też musi być podana przez gwaranta.
W przypadku gwarancji ważne jest też, czy zakupiony towar kupiło się jako konsument czy jako przedsiębiorstwo, firma (ogólnie, do celów komercyjnych). Przy zakupie jako DG wchodzą jeszcze zapisy z k.c.

Nie wiem, czy macie jakieś dokumenty z zapisami warunków gwarancji, ale w angielskiej instrukcji jest podpunkt pt. "Warranty", w którym jest m.in. powiedziane:
DEUS - Manual napisał(a):
This guarantee for parts and labour does not cover:
● Breaks caused by falls or impacts
Accidental damage
Damage caused by abnormal use
(...)

a terminy "Accidental damage" lub "Damage caused by abnormal use" to interpretować można wielorako w kontekście uszkodzeń mechanicznych.

II. Niezgodność towaru z umową.
Jest to generalnie odpowiedzialność sprzedawcy za sprzedany towar. Z uprawnienia tego można skorzystać, jeśli kupiło się towar jako konsument od firmy, przedsiębiorstwa, sklepu, etc (ale nie od osoby prywatnej!) działającej w Polsce, w siedzibie firmy lub poza nią. Podstawą do reklamacji jest dowód zakupu - paragon, faktura.
(W przypadku zakupu jako DG ustawa nie działa, a w jej miejsce pojawia się odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmi.)

Okres reklamowania wynosi 24 miesiące od daty zakupu, z tym, że jest on dzielony na dwa podokresy - do sześciu miesięcy od daty zakupu oraz powyżej tego okresu.
No tak tylko że nasz przedstawiciel deusa na Polskę nawet nie odpowiedział na ten problem na forum. :cry:

Więcej na stronach UOKiK-u lub forach prawnych (np. forumprawne.org). W razie wątpliwości czy problemów z reklamacją warto też zwrócić się po bezpłatną i fachową poradę do najbliższego Rzecznika Konsumentów. Bywają bardzo skuteczni w pomocy, a nawet w załatwianiu samych spraw.

To, czy reklamować na podstawie gwarancji czy niezgodności towaru z umową (konsument) lub gwarancji czy rękojmi (DG) pozostaje w dyspozycji właściciela sprzętu. Warto korzystać z uprawnienia, które w danym przypadku jest korzystniejsze dla posiadacza towaru.

Ale, zasadniczo, tej samej usterki nie można reklamować dwukrotnie na bazie tych dwu różnych odpowiedzialności. Trzeba się zdecydować - albo, albo.

W sumie, w przypadku tych klapek, to wydaje się, że tu raczej dobra wola sprzedawcy, producenta jest najbardziej wskazana...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 07:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czekamy na jakieś wyjaśnienia dilera ,jak ma się do tego gwarancja bo problem jest nagminny i nie wynikający ze złego użytkowania klipsa ładowania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 08:37 
Porucznik
Porucznik

Na amerykańskim forum użytkownik miał ten sam problem i wymieniono mu klips w ramach gwarancji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 08:50 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

U mnie tez sie malo co nie wylamal ale go delikatnie wsadziłem spowrotem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]