111 napisał(a):
.....A z tym dziedziczeniem to uważaj na wcześniejszy przepadek na rzecz Skarbu Państwa. :)
pzdr 111
Nie obawiam się z dwóch powodów....
Po piersze: moja kolekcja pochodzi z zakupów i mam namiary na osoby z zagranicy, które mi te fanty sprzedały
Po drugie: moja kolekcja pochodzi z zakupów na e-bay również z zagranicy i mam na to dowody w archiwum e-bay..
Po trzecie: Częśc kolekcji pochodzi z kolekcji mojego nieżyjącego już dziadka
Co najważniejsze - chętnie przekażę całą kolekcję jakiemuś przybytkowi kultury bądź religii o ile znajdzie on odpowiednie miejsce na eksponowanie mojej kolekcji a nie skrzynki w piwnicy magazynu........
Prędzej czy później i tak będę się starał o lokalik typu minimuzeum by eksponować te pamiątki/zabytki sztuki sakralnej bo żal bym tylko ja i najbliżsi moi znajomi to oglądali........
Nasza, niedawno założona partia REPUBLIKANIE będzie startować w wyborach. Przekonałem moich kolegów paryjnych by jeden z punktów programu parti odnosił się do uregulowania ustawą spraw detektorystów i tematu posiadania i obrotu zabytkami ruchomymi oraz tematem dotyczącym znalezisk - szczególnie zabytków ruchomych znalezionych w wyniku prac eksploracyjnych.
Głosujcie na Republikan a jak wejdziemy do sejmu to weźmimy się
"na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! za to........
Program i statut parti "REPUBLIKANIE" będzie niedługo na stronie internetowej o czym Was poinformuję....
:ang