Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 04:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetics
PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 09:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Łołoło Panowie widzę że każdy z nas ma swoje duże doświadczenie, tak czy siak wszyscy mamy sprzęt który różniście pracuje ---moja 350 siątka też pod siecią energy dostaje świra --reasumując ---to ma być hobby , zabawa i bez ciśnienia ----trzeba liczyc siły na zamiary...dziękuje za spostrzeżenia i opis...dużo to znaczy dla Mnie i innych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 18:17 
Podporucznik
Podporucznik

Mi tez sie na poczatku Omega wzbudzala i mialem ochote pierdyknac ją o drzewo.
Mimo tych wzbudzen i tak fanty wychodzily, a teraz kiedy juz pracuje na duzej czulosci i wzbudzenia sa ograniczone do minimum to miod i cukierki ;).
Przeszedlem po wydawalo sie wyczesanych miejscowkach i co? Monetki wyszly z zacnej glebokosci.

5letnia gwarancja, bardzo dobrze wywazenie (chodze czasem po 10h i reka mi nie odpada), przy dobrych bateriach hula 20h.
Polecam z calego serca.
Uzywana na 4letniej gwarancji mozna dostac juz za 1300PLN

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 18:17 
Podporucznik
Podporucznik

Mi tez sie na poczatku Omega wzbudzala i mialem ochote pierdyknac ją o drzewo.
Mimo tych wzbudzen i tak fanty wychodzily, a teraz kiedy juz pracuje na duzej czulosci i wzbudzenia sa ograniczone do minimum to miod i cukierki ;).
Przeszedlem po wydawalo sie wyczesanych miejscowkach i co? Monetki wyszly z zacnej glebokosci.

5letnia gwarancja, bardzo dobrze wywazenie (chodze czasem po 10h i reka mi nie odpada), przy dobrych bateriach hula 20h.
Polecam z calego serca.
Uzywana na 4letniej gwarancji mozna dostac juz za 1300PLN

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 maja 2012, 00:31 
Porucznik
Porucznik

Coselheim napisał(a):
Łołoło Panowie widzę że każdy z nas ma swoje duże doświadczenie, tak czy siak wszyscy mamy sprzęt który różniście pracuje ---moja 350 siątka też pod siecią energy dostaje świra --reasumując ---to ma być hobby , zabawa i bez ciśnienia ----trzeba liczyc siły na zamiary...dziękuje za spostrzeżenia i opis...dużo to znaczy dla Mnie i innych.

No akurat omega nie tylko pod siecią dostaje świra ale to cena za wysoką czułość , porównując do proximy jest głębsza ale tylko w testach bo w praktyce taka sama lub nawet płytsza, choć w lasach czułem przewagę gdzie mogłem się rozkręcić ponad 90 . Ale......... jest jedno ale powyżej 93 zaczyna się wykładać na rdzy sygnalizując kolor, jednak to chyba normalne przy tak wielkiej czułości przy 88 jest już głęboko . Sprzęt nie jest zły ale co mnie denerwowało dźwięki i pomimo osłony elektroniki po 3 godzinach w deszczu durniała trzeba było wietrzyć, w tym czasie proxima i explorer kosiły fanty.., nie jest to sprzęt dla tych co lubią przesadzać z czułością bo jest gorzej jak na rozsądnym ustawieniu. Maszynka jest bardzo szybka trzeba mieć zdolności aby to ogarnąć na śmietniku pokaże wszystko co 2cm ale może to być wadą ja się przyznam nie nadążałem a nie ma możliwości do przestawienia szybkości reagowania, gdyby była i jeszcze wyłączenie lub zmniejszenie modulacji to pewnie t2 przestał by się sprzedawać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 maja 2012, 20:24 
Podporucznik
Podporucznik

Mi kiedy Omega wariuje pod liniami, to przelaczam na 3czestotliwosc i zero zaklocen ;).

Podstawa to odpowiedni dostroj do gruntu. Ja dzis wyczesalem 2srebrne monetki i wulgaryzm drobnicowe przez jedna godzine na malym terenie, przeczesywanym przez 2lata na okraglo przez Minelaba Quattro :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 11:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wierzę że Omega to ciekawy , dobry sprzęt . Ogólnie Teknetics nie robi zabawek, choć niektórzy "badacze' gruntu mówią/piszą inaczej ale co tam wierzę w wasze rzetelne opisy, wskazówki etc.
Cóż...pola obsiane w 99 % w lasach kleszcze( Ixodides (Ixodes).) także trzeba poczekać do sierpnia do żniw i orki ...
No chyba że ktoś to fucka i łazi, depcze chleb nasz powszedni :roll: Ja nie !
Są wyjątki w pięknych "pustych" polach ale w moich stronach:
Ordnung muss sein-----!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 12:36 
Generał Brygady
Generał Brygady

wclan napisał(a):
Mnie z kolei Omega zrazila do siebie , moze to moja wina (za slabo poznalem sprzet) , po 1. bardzo sie wzbudzala pomimo tego , ze zjechalem sporo w dol z czuloscia , po 2. w poblizu lini wys. napiecia glupieje i piszczy jak oszalala , po 3. pokretla - mnie osobiscie ten patent nie spasowal , jedno z nich zatarlo sie , po 4. baterie - nie wiem czy moja tak miala , ale baterie schodzily w zastraszajacym tempie , przesiadlem sie z Tekneticsa na Minelaba i jestem zadowolony w 100% :) , pozdrawiam.

Po 1 - jak sie dobrze ustawi grunt to się rzadko wzbudza
Po 2 - w pobliżu linii zazwyczaj wystarczy zmienić frequenty i przestaje głupieć
Po 3 - pokrętła każdy musi rozważyć osobiście. Mi ten patent też się średnio podoba.
Po 4 - u mnie na głośniku baterie też szybko schodziły ale na słuchawkach trzymają bardzo długo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Teknetics G2
PostNapisane: wtorek, 9 października 2012, 10:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Po kilku miesiącach ponawiam apel : Czy ktos posiada/posiadał i pracuje/pracował z Teknetics G2 ??!
Jaki to sprzęt i jak "chodzi" ?!?!
Proszę o poradę i wyczerpujący, rzetelny laborat :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 października 2012, 11:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Latałem jakiś czas kolegi G2 , bardzo stabilny na czułości max jest cichutko jak makiem zasiała. Głęboki tryb all metal . W trybie dyskryminacja też jest wydajny zarówno na monetki większe jak i niesamowicie na cienkie sreberka :)
G2 19khz jet tym samym detektorem co Gold Bug DP , ta sama wydajność tylko ma inna rurkę i gwarancja jest dłuższa
Cewki są w pełni zamienne od Omegi Gamy Delty 7,8khz do G2 19khz

Jest sporo porównań w sieci .
http://www.youtube.com/watch?v=-Zqahb_SQNQ
[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 października 2012, 12:23 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wielkie dzięki, dziękuje za szybką rzeczową odpowiedz.
Zamierzam zakupić Teknetics'a G2 za jakis czas. Dotychczas chodziłem z Garrettem 350 i juz sie nachodziłem.
Czasem trzeba zmian i czegoś lepszego...
POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 października 2012, 11:01 
Generał Brygady
Generał Brygady

A ja mam pytanie co do nowszych tekentic-ów.

latam z omega juz 3ci rok i myśle nad zakupem czegoś 'lepszego' chociaż z drugiej strony omega odpowiada mi w 100%.

Co polecacie ze stajni T-icsa ? g2 ? t2 ? chodzę tylko i wyłącznie na drobnice

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 października 2012, 18:40 
Podporucznik
Podporucznik

Ze wszystkich wykrywaczy jakie mialem (a bylo ich troche) najbardziej brakuje mi wlasnie T2,i poprzysiaglem ze predzej czy pozniej wroce do niego.Z G2 nigdy nie mialem do czynienia ale znam dwoch urzytkownikow ktorzy go maja (jeden od ponad roku) i za nic nie chca sie z nimi rozstac.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 października 2012, 10:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ciekawe jest to że ludzie z którymi wymieniałem poglądy na temat T2 bardzo dobrze mówia na temat tego sprzętu .Skupiam się na temat poszukiwań wyłącznie numizmatów ...
Wszystko zależy od- gleby, historii danego terenu i techniki "zamiatania" i ustawienia urządzenia
A reszta to przypadek. Przyznam sie że trzeba doświadczenia którego mi brakuje...
Dzięki i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]