Teraz jest środa, 29 kwietnia 2026, 23:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 2 godziny i 20 minut na polu
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 11:56 
Generał Broni
Generał Broni

bardzo możliwe,bo wszystko co znajduję,jest rozsiane po polu w pojedyńczych sztukach.wolał bym trafić miejsce,gdzie taki lub podobny gość,nie posiał lecz zakopał coś z drobnicy.mniej roboty i radość większa.jak do tej pory,tylko raz trafiłem na miejsce z zakopkiem ale spóźniłem się o kilkanascie minut.ktoś dokopał się do skrzynki wojskowej w której było kilka karabinów.zakopek z 2 wojny,po rozproszeniu wojsk KOP,po bitwie z ruskimi,pod Wytycznem.trafiłem na bardzo świeże ślady,przy wykopie i tylko skrzynkę mogłem sobie pooglądać,wieko było w kawałkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 13:49 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

:1 no i takich miejsc tobie i innym zazdroszczę,ja przeswietliłem u siebie tyle pól,łąk,ugorów...nic prawie nie wyszło,a monetki hehe jakis fenis z gapa i tyle.Tu ludzie chyba mieli pozaszywane kieszenie hehe,no straszna lipa :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 16:33 
Pułkownik
Pułkownik

raf1975 napisał(a):
Tu ludzie chyba mieli pozaszywane kieszenie

Właśnie że dziurawe i wszystko pogubili w innych rejonach.
To tak jak u mnie lasy, pola, bagna i co nic łuski na kilogramy i polmosy na tony parę fenisi i nic po za tym a godziny i kilometry lecą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 17:21 
Generał Broni
Generał Broni

Wszystko pogubili w dolnośląskim na terenach kolegi Riese i jego kompanów hehe.U mnie też bida z nędzą

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 17:32 
Generał Broni
Generał Broni

panowie,bez paniki.pochodźcie po swoich polach,systematycznie,wolno i z nadzieją.mnie też trafiają się pola,gdzie nawet śmieci jest mało,ale jak takie pole jest równe,to nie odpuszczam do końca i zawsze wyskoczy coś ciekawego.kiedyś,dziwiłem się,że w mojej okolicy nie ma boratynek.kanarkiem znalazłem tylko kilka sztuk,przez dwa lata.gti2500,dał trochę więcej a at-pro,wywęszy boratynki tam gdzie ich wcześniej nie było.przez te kilka miesięcy tego roku,znalazłem więcej boratynek,niż przez 4 lata z poprzednimi wykrywaczami.zaznaczam że okolica jest biedna i kiedyś,też taka była.nie było tu żadnego waznego przemysłu i żadnych większych bitew-bo nie było o co się bić.na polach znajduje sie to co mieszkańcy wywieźli z obornikiem,lub zgubili podczas prac na polach.głowa do góry i do roboty a wyniki same przyjdą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 18:14 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

No niby tak....ale po kilkudziesieciu hektarach zeby nic nie znaleźć?a kilometry lecą.....Nawet boratynki...to naprawdę bida z nedzą,a tym bardziej zę to wszystko kiedys było pod majątkami niemieckimi itd...trzeba sprzedac wykrywacz i wziasc sie za łapanie ryb hehe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 listopada 2012, 15:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

to cos chyba masz zle z piszczalka , moze ustawienia moze jest uszkodzona , a moze trzeba ja wymienic na inna . Rufa pisze prawde wszedzie gdzie sa ludzie sa i monetki na polach ja tez latalem ok 15h w okolicach Siedlec po polach ornych uczac sie sprzetu i troche monet wyszlo czesc nawet fajnych mimo ze okolica biedna , trzeba bardzo powoli czesac i dokladnie poznac sprzet

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 listopada 2012, 20:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kolor targa ładnie..to raczej jest z nią wszystko ok,tyle ze nie ma monet..pozaszywane kieszenie... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 14:32 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

raf tak sie patrze i widze ze masz ace150 a garrett to kosa na kolerek tez mam tylko inny model i nigdy nie wrocilem bez monety ...... teraz w sobote z NEL sprawdze jak dziala .... ponoc lepiej , moze zmien cewke na DD tylko nie mam pewnosci czy pasuje , z innej strony pojedz na jakas malutka wioche lub poszukaj opuszczonej osady gdzies w okolicy od znajomego wiem ze takie sie trafiaja na terenach gdzie mieszkali Niemcy do 45r i spokojnie bardzo bardzo powoli przeczesz jakies orne pole im blizej wsi tym lepiej na 100 % musisz znalezc jakies monetki medaliki , oczywiscie im blizej wsi tym wiecej bedzie tez kapsli po wodzie ognistej, tubek po pastach do zebow i innych smieci jak chocby polamane lyzki tak , ze troche pokopiesz ale cos za cos ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 15:14 
Pułkownik
Pułkownik

bellial napisał(a):
zmien cewke na DD tylko nie mam pewnosci czy pasuje

bellial - gratuluję, porada roku :)

Kolego raf1975 skorzystaj z pozostałych wskazówek kolegi bellial. A jak znam życie, te kilkadziesiąt hektarów o których piszesz to były 3 lub 4 wypady w teren. Więc Twoje przeliczenie terenu jest prawdopodobnie obarczone błędem rzędu 90%.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 19:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Protoavis napisał(a):
bellial napisał(a):
zmien cewke na DD tylko nie mam pewnosci czy pasuje

bellial - gratuluję, porada roku :)

Kolego raf1975 skorzystaj z pozostałych wskazówek kolegi bellial. A jak znam życie, te kilkadziesiąt hektarów o których piszesz to były 3 lub 4 wypady w teren. Więc Twoje przeliczenie terenu jest prawdopodobnie obarczone błędem rzędu 90%.

No widzisz...od 2 tygodni latam dzien w dzien po pare godzin,zmieniam pola blizej osad,dzis takie pole czesałem..(poletko).i nic,gejsza -kroczek w kroczek,cewka niziutko czasem az na ziemi..i nic.Zmieniam sprzet ten idzie pod młotek.
Wracam do staego sprzętu który sprawdził sie w 100%,i do dawnej pasji..militaria.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 20:18 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

hej kolego powiem CI ze ten ACE150 to trochę nędza...sam miałem ACE250 i miałem porównanie z wykopek na plaży, babka chodziła z takim jak Twój a ja miałem ACE250 i dopiero sie go uczyłem, znalezisk miałem ze trzy razy więcej i lepsze monety mi wychodziły np 2zł 5zł euro, a tej babce nic tylko same zółte.... Lepiej sprzedaj tego ACE150 i kup min. 250 albo coś lepszego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 20:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

własnie mysle nad tym ale bedzie chyba powrót do Armanda....ale koniec juz z tym"biadoleniem"bo koledze temat zaśmiecamy,trudno takie zycie człowiek się uczy na błędach.Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 21:38 
Moderator
Moderator

raf1975 napisał(a):
.ale koniec juz z tym"biadoleniem"bo koledze temat zaśmiecamy.
Pozdrawiam

Spokojnie , posprzątam , ale za to po kartniku dostaniecie ;) :D
Też pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 listopada 2012, 19:37 
Generał Broni
Generał Broni

powracam do głównego tematu i do ostatniego pola.chcę pocieszyć tych zrezygnowanych i podnieść ich na duchu.na pozostałej części tego pola-około pół hektara,znalazłem tylko 2 fragmenty łyżek aluminiowych i tylko jedną boratynkę.chwilami,wydawało mi się,że chodzę z gti2500[ten po 30minutach,nie dotykania klawiatury,sam się wyłącza-kilka razy tak miałem i przez parę minut,machałem na darmo],jednak at-pro był włączony i nie sygnalizował żadnych fantów.zakończyłem spacer na tym polu w ostatnią sobotę.dzisiaj,zacząłem spacer po następnym polu.czas spaceru-typowe 2,5 godziny.wyniki-kilka monet,medalik,broszka,wisiorek,mosiężna obrączka,kilka fragmentów łyżek,nieśmiertelnik kompletny i czytelny,koperta zegarka ręcznego i na koniec coś czego nie cierpię-pocisk,wielkości puszki piwa i podobnej średnicy.za chwilę wrzucę zdjęcie do właściwego działu.jutro,przy świetle dziennym,zrobię zdjęcia tych drobnych fantów i wrzucę do tego wątku.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]