Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 06:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ranking detektorów - czyli co wybrać ?
PostNapisane: sobota, 15 stycznia 2011, 14:08 
Specjalista
Specjalista

Panowie, w tym wątku nie prowadzimy dyskusji, bo ranking detektorów zginie wśród pytań o różne rzeczy.
Jeśli ktoś chce zdać konkretne pytanie, konkretnemu użytkownikowi, niech założy odpowiedni nowy temat i w razie potrzeby powiadomi konkretne osoby na PW, żeby się w nim wypowiedziały.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2011, 11:32 
Starszy Sierżant Sztabowy

EuroACE

Jest to mój pierwszy konkretny wykrywacz wcześniej miałem Jabla i BH Junior , Opinie w internecie i dane techniczne potwierdzają jego dobre parametry .Jest to godny następca ACE 250 o dużo lepszym zasięgu i lepszej ID metalu,Nie posiadam ACE 250 lecz kolega ma ten wykrywacz i nie mógł się oprzeć porównaniu tych wykrywek. Nie będę opisywał różnic między tymi wykrywkami ale mimo to są dość duże ,To co stwierdziłem z kolegą że na pozór wyglądają podobnie, ale niestety są to jednak dwa inne wykrywacze,Niewątpliwą zaletą jest cewka DD oraz wyższa częstotliwość pracy 8,25 KHz .Ma ta wykrywka inne oprogramowanie w porównaniu do 250 i na tryb żelazo ma poświęcone 4 kreski ID .Natomiast brak jest tradycyjnych ikonek jak w 250 i po wnioskach sam kolega stwierdził że ich brak w niczym nie przeszkadza i idzie się przyzwyczaić.
Testy w ziemi potwierdzają jego duży zasięg w porównaniu do 250 .Po zamianie cewek Kolega podpoił cewkę DD do 250 i ten kanarek się nieco poprawił w zasięgu, co do ID metalu ACE250 nic więcej nie pokazał.
Ogólnie mówiąc EuroACE konstrukcyjnie jest właśnie pod ten typ cewki DD zaprojektowany ma b.dobre zasięgi oraz ID
Jego wadą jest niestety wysoka cena i wg.mojej oceny i kolegi, powinna się plasować na poziomie 900zł i brak podświetlenia wyświetlacza, do braku ikonek można się szybko przyzwyczaić.
Poza tym EuroACE ma same zalety .Na uwagę zasługuje fakt że zakup cewki DD do ACE 250 z punktu ekonomicznego jest nie opłacalne bo oprócz niewielkiego wzrostu zasięgu nie zyskujemy nic więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2011, 12:05 

EuroACE

Zapomniałem dodać że zakupiłem osłonę cewki do mojego kanarka.
Jest ta osłona idealnie dopasowana do cewki, leży pewnie na cewce i idealnie ją chroni przed uszkodzeniem.

Ps.Prośba do moderatora.
Wielkość pliku fotek 80kb jest stanowczo za mała i mało szczegółów widać na tak małym pliku .Czy można go zwiększyć przynajmniej do 200kb.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 lipca 2011, 22:38 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Garrett Ace 250 - Co prawda nie był to mój pierwszy wykrywacz, lecz drugi w życiu . Uważam, że jest idealny, aby rozpocząć własnie nim poszukiwania . Dość prosta obsługa, dość przyzwoita dyskryminacja oraz zasięgi . Można pobawić się z opcją dokładnego namierzania co ułatwia szukanie (Pinpoint) . Posiada wyświetlacz LCD, z pomiarem głębokości w calach '' dla monet . W swojej stajni do tej pory leży zasłużony Ace, i szczerzę mogę go polecić osobą poczatkujący . Cena też nie odstrasza 799 zł .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 lutego 2012, 12:35 
Podporucznik
Podporucznik

Od 3-4 lat uzywam Proximy pierwszy model. To co mi sie podoba w tym wykrywaczu, to to ze posiada regulacje glosnosci. Osobiscie nie lubie chodzic w sluchawkach. Podczas detekcji w ten sposob moge profitowac rowniez dzwieki natury, spiew ptakow, a i najwazliejsze wiem co sie wokol mnie dzieje. Kiedys we Francji wszedlem prawie na dzika, ktory spal w galeziach...
Lazilismy kiedys z kolega po lesie, oboje nie mielismy sluchawek i jego kanarka slyszalem chyba na 50 metrow. Poza tym wykrywacz nie jest skomplikowany, ma dobry service, z ktorego nigdy nie korzystalem. Waga 1,5kg, moze i komus przeszkadzac, bo sa lzejsze wykrywki. Ja sie tym nie przejmuje. A do tego cena chyba nie jest wygorowana.
Za miesiac dokupuje drugi wykrywacz, z tej samej stajni, tyle ze pracujacy na czest. 16kHz.
Ps: Ktos napisal wczesniej, ze kazdy swoj ogon chwali. Moze to i racja. Drugie madre slowa jakie padly w tym poscie, to: dobrze sie nauczyc swojego wykrywacza sluchac, a zawsze bedziecie zadowoleni, no chyba ze miejscowka do D.....y... Pozdrowionka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 lutego 2012, 12:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

"Poza tym wykrywacz nie jest skomplikowany, ma dobry service, z którego nigdy nie korzystałem. "

Fajnie to kolega uzasadnił. Rzeczywiście najlepszy serwis, to taki z którego się nie korzysta.

Pozdrawiam kolegę mleko80rt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 lutego 2012, 13:43 
Generał Broni
Generał Broni

Fortus napisał(a):
Zaryzykowalem... ze wzgledu na mrozy jakie panuja ucze sie teraz ETrac'a "na sucho" :666 Pzdr

Jako zakup jako pierwszy, czy drugi z kolei - nie polecam. Jako nastepny - OCZYWISCIE :za .
Sprzet jest wg mnie bardzo dobry, wymagajacy od operatora duzej wiedzy teoretycznej, poglebionej praktyka w terenie - zawsze mile zaskoczy .
Z pierwszego wyjscia na przeczesanym wzdluz i wszerz miejscu pierwsza znajdka:
viewtopic.php?f=1&t=95108
Pozdrawiam, Fortus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 marca 2012, 13:55 
Generał Broni
Generał Broni

Juz wiem dlaczego przy postach o ETrac'u - jest "dla cierpliwych" :lol: . Po wczorajszym wypadzie czuje sie jak jednoosobowa armia kopaczy, ktora przekopala Kanal Sueski :ups: . Ale oplacilo sie... Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 22:08 
Kapral
Kapral

Cactus
Miałem tak samo po pierwszym wysłaniu mojego argo 2.0 dostałem go prawie w takim samym stanie jak go odesłałem i bez żadnej informacji co było nie tak a co naprawili, może mój błąd bo nie drążyłem (dzwoniłem) tematu..
Drugi raz jak odesłałem argo (z tych samych powodów) praktycznie dzwoniłem co kilka dni i dowiadywałem się co się dzieje ze sprzętem.
Tym razem jednak dowiedziałem się, że pewien odsetek argo 2.0 miało wadę fabryczną co powodowało brak stabilnej pracy wykrywacza a pan Arkadiusz zaproponował wymianę na argo 3.0 oczywiście jak przetestuje go jeden z jego pracowników...

Co do skomplikowania to mimo naprawdę dużego wachlarza ustawień rutusy są raczej sprzętem intuicyjnym, wystarczy kilka razy przeczytać instrukcję, oczywiście ze zrozumieniem co do czego służy i już można ruszać w pole. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 kwietnia 2012, 23:47 
Porucznik
Porucznik

A ja wierny jestem jednemu "twórcy". Najpierw miałem Cyklopa, potem Ultrę 2 a teraz chodzę z PROXIMĄ. Generalnie nie zawiodłem się na Rutusie. Kilka razy mnie zadziwił jeśli chodzi o zasięg, chociaż jednej rzeczy nie potrafię opanować- czasem sygnalizuje kolor, a po wydobyciu przedmiotu okazywało się że to gruby kawałek skorodowanej stali. No i nie wiem czemu na maksymalnej dyskryminacji nie widzi złotej obrączki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 czerwca 2012, 14:54 
Plutonowy
Plutonowy

na pewno nie sygnalizuje tylko na "+" , poza tym zapewne nie pokazuje np. od +48 do powiedzmy +51 tylko szerzej...
to jest kwestia obycia sie z rutkiem. Musisz sie go nauczyc... wiec nie obejdzie sie bez nakopania troche zelastwa... ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 października 2012, 19:43 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Armand Explorer-mój pierwszy wykrywacz,mimo swojego wieku doskonale sie spisuje na militarce,granaty,zamki od Mausera potrafi wyczesac z 1m,nie pogardzi monetkami choc to typowy militarysta.Kupiłem uzywkę ale w pełni sprawny.Używany mozna wyrwac za 200-300zł.Baterie trzymają bardzo długo,nie jest to typowy wyżeracz pradu,dosc długo śmiga na bateriach.
Wady-brak dyskryminacji,bierze wszystko
Jedyna zaleta -to duzy zasieg,doskonały serwis poza gwarancyjny,nawet darmowy,wysyłając e-mail z prośba o nowe naklejki na Armanda po 3 dniach doszły od producenta bezproblemowo,doskonały kontakt z właścicielem firmy.
Następny będzie Fisher2 ,lub cos z Armanda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 listopada 2012, 00:10 
Kapral
Kapral

Długo biegałem z Jablem i rzeźbiłem nim muskulaturę :lol:. Wkurzyłem się ,sprzedałem wykopane gwoździe i kupiłem Solfernusa i naprawdę jestem z niego zadowolony,po znajomych którzy posiadają ACE250 ,DELTĘ4000 z DD zbieram sporo fantów(głównie kolorowej drobnicy) co nie sprzyja miłej atmosferze na wykopkach :666.Dodać mogę że sprzęt jest naprawdę lekki z sondą koncentryczną waży poniżej 95dag .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 listopada 2012, 16:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

do opisu endriu o euroace dodam od siebie jeszcze dwie uwagi

1 . trzeba bardzo ale to bardzo powolutku czesac - ale odplaca z nawiazka

2 slaby pinpoint

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 grudnia 2012, 23:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

co do Armanda, to 2 sezony przelazilem z Armand Anticus'em, i szczerze na monetki, guziki i luseczki (drobnica) jest naprawdę bardzo dobry.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]