Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 07:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: czy ktos z was oglada GWIAZDY LOMBARDU / PAWN STARS
PostNapisane: czwartek, 12 lipca 2012, 13:20 
Weteran
Weteran

DZIAD napisał(a):
ale to w wiekszosci gląby

byłem w stanach 2 razy - raz na wschodzie i raz na zachodzie, nie wiem na czym opierasz swój pogląd, natomiast faktem niezaprzeczalnym jest to że tam jest tak jak jest, a u nas troszkę inaczej, nie wiem jaki styl życia preferujesz, ale zdecydowana większość ludzkiej populacji która chce emigrować wybiera stany a nie Polskę, więc chyba coś musi być na rzeczy.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2012, 00:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja mieszkam na wschodzie ale spędziłem trochę czasu na zachodzie tez i śmieszą mnie niektóre komentarze tutaj...
Tematem są jednak programy, które znam ( niektóre az za bardzo :666 ). Pawn stars moim zdaniem najlepszy, zapewnia mi sporo rozrywki ( Chumlee wyglada jak jeden z moich sąsiadów w Polsce :D ). Poszli za ciosem i kręcą Cajun Pawn Stars( akcja dzieje sie w Louisjanie), ale to nie to samo. American Pickers całkiem niezły ( zależy od odcinka), miałem okazje ich spotkać gdy byli w okolicy- całkiem sympatyczni kolesie. Storage wars- ogląda się dobrze ( każdy lubi ten element niepewności i moment odkrywania ). Tak jak w przypadku Pawn Stars o sile programu stanowią główni bohaterowie. Kręcone jest tez Storage Wars Texas, ale to nie to. Plus były tez próby kręcenia programów w temacie podjęte przez inne stacje, wyszła masakra ( forbidden storage to sie chyba zwało, w życiu tak się nie uśmiałem-tandetne, sztuczne, ustawiane ). American Restoration wyewulowalo we własny program z Pawn stars ( naprawiał dla Ricka sporo rzeczy), nie jestem wielkim fanem programu ale muszę przyznać ze niezłe cudeńka potrafią zrobić. Ktoś napisał ze coś za 100$ a naprawa 4 tys- jak masz skilla to się cenisz. Robocizna jest straszliwie droga. Ze względu na charakter pracy mam do czynienia z podwykonawcami cały czas wiec podam kilka przykładów: hydraulik- jego firma kasuje mnie 89$/h, koleś od jacuzzi 95$ itd. Jak ktoś ma takie umiejętności jak "naprawiacze" to zapraszam tutaj zarobicie mala fortunę :lol: Naoglądałem się tych programów jak pilnowałem mojego synka :D :D :D Do kompletnego zrozumienia ich przydała by się znajomość tutejszych realiów, bez tego wiele rzeczy wydaje sie dziwnych a nawet bez sensu (wiem z autopsji- oglądałem z kuzynami gdy przylecieli z Polski. Zadawali mnóstwo pytań bo wielu rzeczy nie byli w stanie zrozumieć. Potem to już z górki, ich ulubiony program to Pawn Stars :D ) Programy dostarczają niezłej rozrywki i nie jest to reality shit jaki serwowany jest na codziennie i wszędzie. Rozpisałem się jak nigdy heheh
Pozdrawiam
kucyk

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2012, 03:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ogladam wszystkie te programy,nie mam nic przeciwko USA ale to w wiekszosci gląby.Swietny jest tylko w Pawn Stars ten co mają go za przyglupa ale chyba mądrzejszy od reszty.Poogladajcie tez amerykanskich naprawiaczy.Kupisz za 100 $ jakis badziew,zaniesiesz do warsztatu ,krzykna ci za naprawę 4000$
K. z K.

Typowe myslenie polskiego -chlopka roztropka,
(a juz najbardziej rozwalilo mnie -niemam nic przeciwko USA) :lol: :lol: :lol:
gdy sie jest w wiekszosci glabami to nie jest sie najbogatszym i najnowoczesniejszym krajem na swiecie,
glabem to jestes ty ,bo wierzysz w to co napisza na wp.pl,
ludzie! chyba nie wierzycie ze to na serio sie odbywaja te licytacje.sprzedaze itd????
wiecie co to znaczy SHOW FOR MONEY??

Zdecydowanie musisz jeszcze Tomciu podrosnąć (a może dojrzeć po prostu ?). To nie jest Onet. Na tym forum nie używamy wobec siebie inwektyw. Tutaj dyskutujemy.
Otrzymałeś miesięczny urlop od naszego Forum, w celu przemyślenia i (mam nadzieję) zrozumienia jego idei.
Moderator

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2012, 13:02 
Klucznik z Klucz

Witam
Nie obrazam sie na sposob myslenia FANOW USA.Bylem tam dlugie lata i nie w kartonie,po prostu te programy to owszem rozrywkowe .Z prawdziwym handlem antykami nie mają nic wspolnego(zajmuje sie tym 30 lat).Prosze odwiesic Tomka,ma inny punkt widzenia ,co mu wolno.Oczywiscie ze trafilem na jakies proste ustrojstwo.Sa ludzie co cie zmieszaja za pochwale komunizmu.
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 00:33 
Szeregowy
Szeregowy

Szczerze mówiąc pachnie mi 'pokazówką'. Czy to możliwe, że ci synowie mają aż tak ogromną wiedze - w dodatku z kazdej dziedziny? Ktoś przyniesie flakon i od razu jest interpretacja, że nie jest to rzecz godna uwagi i nie związana z żadnym szczególny wydarzeniem. To samo eksperci... ja rozumiem współprace, ale zwykle to sie odbywa na zasadzie - zbierze sie kilka przedmiotów z danej dziedziny i wzywa sie odpiedniego przedstawiciela. Mi pachnie naciągniem. Wiadomo, fajnie pocieszyć oko, ale jest to wyreżyserowane.
Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 lipca 2012, 11:48 
Klucznik z Klucz

Do moderatora.Taki wpis jak jakiegoś Tomka powinien zniknać juz dawno z forum,szczegolnie ze podchodzi pod K.K. ,,Kto ....."
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 sierpnia 2012, 10:19 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A ja dodam swoje trzy grosze ,być może są to programy reżyserowane od a do z ale jak by nie było miło się na to patrzy,co ludzie mają w domach bo chyba tego z muzeów nie wynieśli a przy okazji, można się dowiedzieć wielu ciekawych informacji.Dla mnie te programy są bardzo ciekawe i i nawet ostatnio wyremontowałem kilka swoich staroci i sprzedałem za więcej jak cena złomowa dodam że koszta naprawy zwróciły się kilkukrotnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 grudnia 2012, 23:39 
Moderator
Moderator

a gdyby ktos mial problem ze zlokalizowaniem wiekszosci odcinkow Gwiazd Lombardu to : http://gwiazdylombardu.blogspot.com ... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 grudnia 2012, 01:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

Byłem z kilka razy w Stanach, z reguły wschodnie wybrzeże od Atlanty po Key West.
I takie zdarzenie gdzieś na bagnach Everglades, jakaś ścieżka edukacyjna, spotykamy małżeństwo z dwójką dzieci, pytają skąd jesteśmy, mówimy że z Polski, a gdzie to jest?, odpowiadamy że w Europie, następne pytanie po chwili zastanowienia, "Czy u was też żyją aligatory?" :1
Jesteśmy niestety przepełnieni kompleksami, a w Stanach też jest Ameryka I, II i III kategorii, wystarczy zjechać z highway'a i zobaczyć typowo zapadłe klimaty z chłopami w walonkach :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 grudnia 2012, 19:55 
Legatus legionis Perkunus

Pawn Stars jest programem, ktory z realnoscia i realiami nie ma nic wspolnego. Wysoce rezyserowany, jak wiekszosc reality shows. Experci poszukiwani sa zawczasu przez producentow programu w zaleznosci o czym jest epizod. Paru moich znajomych wystapilo w tym programie w roli eksperta, i byli to ludzie znajacy sie na swoim, lecz nie majacy jakichkolwiek wczesniejszych powiazan z tym lombardem i nawet stanem Nevada. Ceny pokazywanych przedmiotow sa jednak czesto nieodpowiadajace realiom rynkowym, lub powiedzmy sobie baaardzo optymistyczne w wielu wypadkach.
Nie mozna jednak zaprzeczyc wartosci edukacyjnej nawet takich programow jak ten, nie mowiac juz o Antiques Road Show, zwiekszanie swiadomosci przeklada sie na ocalanie mniejszych czy wiekszych zabytkow historii bo ludzie zaczynaja inaczej patrzec na swoje stare klamoty i zastanawiaja sie 2 razy zanim cos wsadza do smietnika. W Polsce tez rozwijanie takiej swiadomosci jest moim zdaniem nadal bardzo potrzebne.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]