Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 04:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: głębokość: Deus vs. GMP
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2012, 20:08 
Generał Broni
Generał Broni

widzę że rebok26,zawziął się na deusa.to dobrze,bo będę miał jednego znajomego z tym sprzętem,zanim i ja go kupię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2012, 21:11 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

dodam cos od siebie,

ja w sumie z deusa jestem zadowolony, trzeba sie co prawda obchodzic jak z jajkiem i byc raczej systematycznym a nie postrzelencem zeby pamietac m.in. o bateriach - spontany z szybkim wypadem raczej odpadaja - chyba ze masz ladowarke samochodowa, zeby w drodze sprzet naladowac.

sprzet jest szybki, calkiem niezle radzi sobie z maskowaniem koloru i tak sobie z duzym zelazem (ale nie znam wykrywacza ktory by sobie z gleboko zalegajacym zelazem poradzil dobrze)

Ja preferuje duza cewke bo wole wieksze pokrycie gruntu i cieniutkie sreberka rowniez ladnie zbiera. Odkad mam duza cewke chodze praktycznie na niej - chyba, ze smietnik sie trafi- wtedy mala ceweczka.

Wywazenie z duza cewka jest kiepskie ale mozna przywyknac - po 6h lapa juz zaczyna niezle pobolewac...

sluchawki sprawiaja wrazenie mega tandety ale poki co sprawuja sie dobrze, fakt srubki zaczynaja w nich rdzewiec a nosze w deszczu zawsze pod kapturem - ewentualnie na samym panelu schowanym w kieszeni chodze.

Co do panela to mimo iz jest mocowany na klipsie moze wyskoczyc w trakcie chodzenia i lepiej podczepic do niego mala smycz - mi wypadl jak schodzilem z pola - dochodze do samochodu i zonk, naszczescie wracalem droga i znalazlem go.

Wada jest to, ze szybko panelik sie zarysowuje - ale mozna zrobic pokrowiec z zalaczonego do wykrywacza etui, ewentualnie widzialem ze ludzie kombinuja z pokrowcami na reke (do biegania) pod iphone.

bateria starcza mi przynajmniej na moje dwa dzienne wypady - 2x6h - nie mam stresu ze padnie.

poki co nie szukam innego sprzetu a mialem ich juz kilka, deus ma w sumie to cos co lubie - jest zajebiscie niepozorny - gdy zdejmiesz panel i chodzisz na sluchawkach to ludzie mysla, ze to dziecinna zabawka - leciutki kijek plus cewka - sprawiasz wrazenie amatora - a ja tak wole ;)

poza tym co by za wiele nie slodzic - francuzi cenia sie strasznie, sprzet jest moim zdaniem za drogi, nie wspominajac juz o czesciach zamiennych. Ale wiadomo, sila robocza w Europie Zachodniej jest sporo drozsza niz w Chinach.

To nie jest masywny whites. Z tym sprzetem trzeba troche jak z kobita. Jesli ktos go kupi wydajac kupe kasy i po tygodniu peknie mu klips do ladowania to sie dopiero zdenerwuje - a moj kolega Francuz tak mial.

Z klipsami do ladowania tez jak z jajkiem - gdy sie szanuje i dziala powoli i z wyczuciem nic nie powinno sie stac.... ale nie wszyscy sa cierpliwi :)

Mocowanie cewki nie jest przemyslane i chodzac po sciernisku co raz trzeba srubke podkrecac - bo nie ma tam dwoch gumek jak w 99% wykrywaczy ale guma +plastik klin ale i na to jest sposob.

Sprzet ma swoje plusy i minusy, nie jest tak, ze wszystko jest cacy, ale powtorze - ja mojego deuska bardzo lubie i jestem z jego pracy bardzo zadowolony i mysle, ze predko go nie zmienie. Mi on po prostu podpasil i na polu potrafi sie odwdzieczyc.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2012, 21:13 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

rebok26 to wszystko było już powiedziane wcześniej, przeczytaj sobie wszystkie wątki dotyczące Deusa, a na YouTube obejrzysz setki prezentacji Deusa, lepszych i gorszych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 11:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

booros, z większością Twoich negatywnych opinii się po prostu nie zgadzam.
Sprawdź czy połączyłeś cewkę dokładnie tak jak w instrukcji, bo spotkałem się już, że z przypadkami własnych, błędnych interpretacji.
W instrukcji obsługi jest dokładny opis montażu z ilustracjami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 20:15 
Porucznik
Porucznik

witam
Od jakiegoś czasu mam przyjemność połazić z Deusem po lasach i polach wcześniej śmigałem z MXT. MXT jak i Deus to drobnicowce z tym że MXT pancernie zbudowany miał być do trudnych zadań krzaki,bagniste tereny ruiny młynów itp Deusa natomiast kupiłem na pola i takie tam niedzielne wypady. Tak miało byc ale po paru wypadach odstawiłem MXT i wszędzie zabieram Deusa nie chodzi o zasiegi i tp po prostu kąfort pracy jest rewelacyjny jak sobie przypomne rozplątywanie w krzakach kabla od słuchawek, wage MXT to jakoś tak wychodzi że w bagażniku leży XP a nie MXT. Whitsa ostatnio wziełem do ręki ale tylko po to by wyjąc baterie. Nie moge nic złego powiedzieć o MXT bo wiele ciekawych fantów nim wytargałem i dawał rade w najbardziej nieprzyjaznym terenie sprzęt naprawde diabelnie czuły i godny polecenia :1 zapewne to ja się zrobiłem zbyt wygodny :8)

Co do
booros napisał(a):
Co do panela to mimo iz jest mocowany na klipsie moze wyskoczyc w trakcie chodzenia i lepiej podczepic do niego mala smycz - mi wypadl jak schodzilem z pola - dochodze do samochodu i zonk, naszczescie wracalem droga i znalazlem go.
Ja mam wręcz odwrotne spostrzeżenia jak założyłem panel to przy zdejmowaniu miałem serce w gardle siedział tak mocno że byłem przekonany że zachwile coś pęknie. Ogólnie Deus sprawia takie wrażenie delikatnego ale odpukać wszystko działa i trzyma się na miejscu a sprzęt u mnie nie ma łatwo. Jedynie musze zakupić osłone na panel bo nie zawsze się chce sciągac rękawiczki by zmienić ustawienia.

pozdrawiam wirus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 21:44 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Kabel jest też idealnie schowany w w Minelabach Explorerach i Quattro krzaki są nie straszne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 21:56 
Porucznik
Porucznik

Kabel od cewki nie robi rużnicy jedynie wpływa na kąfort składania rozkładania detektora. Mi chodziło o kabel od słuchawek .... bezprzewodowe są rewelacyjne. Miałem kiedyś minelaba explorera xs - nie przemawiał do mnie ciężki , prądożerny i na śmietnikach wymiekał strsznie wolny czas reakcji ,separacja praktycznie zerowa.Na poletka może ok ale MXT bardziej mi pasuje nie mówiąc o Deusie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 23:04 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Sovereign napisał(a):
Kabel jest też idealnie schowany w w Minelabach Explorerach i Quattro krzaki są nie straszne.

Ja osobiście dostawałem nerwicy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 23:52 
Główny Administrator
Główny Administrator

Wracając do tematu wątku to podczas testów okazało się, że "deusowy" program GMP odstawał parametrami od GMP Ktoś kto ustawiał ten program na deusie nie odrobił chyba lekcji :)
Tak czy inaczej oba sprzęty są dobre. Osobiście jednak postawiłem na razie na GMP z cewką 22 i słuchawkami bezprzewodowymi JVC.
O GMP moge powiedzieć, że jest bardzo solidnie zbudowany. Kabel z wtykiem jest najlepiej wykonanym z jakimi miałem do tej pory do czynienia. Nie wiem jak w Deusie ale w GMP bardzo nalezy uważać na "przeciągnięcie" gruntu. To najczulszy punkt tych wykrywaczy. Niedokładne jego ustawienie powoduje, że identyfikacja jest niepoprawna, a co najgorsze duży skarb może okazać się niezauważony.

JW

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 grudnia 2012, 09:40 
Podporucznik
Podporucznik

Jacek napisał(a):
Nie wiem jak w Deusie ale w GMP bardzo nalezy uważać na "przeciągnięcie" gruntu. To najczulszy punkt tych wykrywaczy. Niedokładne jego ustawienie powoduje, że identyfikacja jest niepoprawna, a co najgorsze duży skarb może okazać się niezauważony.

Mozę jakieś wskazówki jak nie przeciagnoc gruntu ??

BĘDZIEMY WDZIĘCZNI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 grudnia 2012, 11:43 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

sorry za offtop - pojawiły się nowe (?) konfiguracje startpackow XP Deusa - same słuchawki, sam panel, duża sonda i słuchawki itp. Czy przy zakupie "zestawu" z samym panelem jest możliwość wpięcia doń słuchawek, co by nie hałasować zbytnio? Czy wszystko bezprzewodowo potraktowane i tylko zakup słuchawek ze stajni XP wyeliminuje ten (MAŁY) mankament? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 grudnia 2012, 13:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ale sensacja! Deus w wersji Lite jest już dostępny od prawie 2 lat (chyba nigdy nie zaglądasz na A...). Można używać panelu ze słuchawkami przewodowymi, tylko ja nie bardzo widzę dlaczego - jedną z najwspanialszych cech tego wykrywacza jest m.in właśnie całkowita bezprzewodowość. O wiele korzystniejszy jest zakup ze słuchawkami bezprzewodowymi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 grudnia 2012, 13:46 
Główny Administrator
Główny Administrator

bastek1281 napisał(a):
Jacek napisał(a):
Nie wiem jak w Deusie ale w GMP bardzo nalezy uważać na "przeciągnięcie" gruntu. To najczulszy punkt tych wykrywaczy. Niedokładne jego ustawienie powoduje, że identyfikacja jest niepoprawna, a co najgorsze duży skarb może okazać się niezauważony.

Mozę jakieś wskazówki jak nie przeciagnoc gruntu ??

BĘDZIEMY WDZIĘCZNI

Bastek zrób takie doświadczenie:
1. Ustaw wykrywacz tak jak chodzisz z nim zwykle
2. Przygotuj sobie małą cienką srebrną monetę oraz duży przedmiot np aluminiowy /garnek, pokrywka itp /
3. Przemiataj kolejno monetkę i "pokrywkę" stopniowo i delikatnie podkręcając grunt

W pewnym momencie zauważysz, że nagle "pokrywka" zniknie.
Wystarczy odrobinę za bardzo podkręcić grunt i przejdziesz nad garnkiem pełnym srebrnych monet :)
Większość z Was widziała skarb Sapera z Czermna. Otóż niektóre topowe wykrywacze go nie widziały. Podejrzewam, że własnie z tego powodu.

JW

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 grudnia 2012, 14:35 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Denar napisał(a):
Ale sensacja! Deus w wersji Lite jest już dostępny od prawie 2 lat (chyba nigdy nie zaglądasz na A...). Można używać panelu ze słuchawkami przewodowymi, tylko ja nie bardzo widzę dlaczego - jedną z najwspanialszych cech tego wykrywacza jest m.in właśnie całkowita bezprzewodowość. O wiele korzystniejszy jest zakup ze słuchawkami bezprzewodowymi.

przyznam, ze wersje z samym panelem (bo z samymi sluchawkami juz dawno widzialem) dopiero niedawno znalazlem. co prawda wczesniej sie nie tym interesowalem, ale przeciez nigdzie nie stwierdzalem sensacji! nawet slowo "nowe" opatrzylem znakiem zapytania! wiec zbedna ta szydera...

wracajac do meritum - wczejsniej juz padlo stwierdzenie, ze zestaw z samymi sluchawkami nie ma wszystkich nastaw, wiec predzej czy pozniej uzytkownik pewnie skusi sie na zakup panelu. dla mnie nie ma szalu w bezprzewodowych sluchawkach bez pelnej opcji konfiguracji - wole osobiscie uzywac sluchawek nawet i przewodowych, ale przy pelnej funkcjonalnosci sprzetu.

i ostatnia kwestia - jesli jest mozliwosc podlaczenia kabla sluchawkowego to jakie jest wejscie? chyba ze mozna uzywac jakichkolwiek innych bezprzewodowych sluchawek (bez mozliwosci nastaw) XP lub innej firmy? (ostatnie pytanie moze byc glupie, ale kto pyta nie bladzi - moze komus poprawie humor przynajmniej) :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 grudnia 2012, 15:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Gniazdo słuchawek przewodowych jest umieszczone niecentralnie i nie każda wtyczka wchodzi (czasami trzeba używać reduktora), za to idealnie pasują słuchawki przewodowe zagłowne XP FX02.
Prawda, że Deus Lite nie ma wielu funkcji całego zestawu, ale i tak jest to bardzo skuteczny wykrywacz w odpowiednich rękach.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]