kopytvr6 napisał(a):
Ok, Panowie, powiem tak, mam do przeszukania kilka miejsc w lasach, głębokość na jakiej może znajdować się to co mnie interesuje to myślę że, ok 3m. Jest też kilka podziemnych tuneli prowadzących z jednego fortu do drugiego (Twierdza Kłodzka). Może ktoś jest z tych okolic i coś w tych terenach szukał. Chciałbym aby wykrywacz pokazał mi na jakiej mniej więcej głębokości znajduje się to co zostało znalezione oraz przybliżony kształt (o ile istnieją taki które to pokazują). Pisząc 10 000 zł nie miałem na myśli czegoś co akurat tyle kosztuje, może są jakieś tańsze a spełniające wszystkie te funkcję, chodzi o coś najlepszego do tej kwoty, bardzo proszę o pomoc.
Jeśli kilka miejsc - to po co kupować sprzęt bez gwarancji, że w ogóle coś tam jest (bo dokładnie nawet nie wiadomo co)? Taniej wypożyczyć, ale sam sprzęt to nie wszystko i sprawa nie jest taka prosta jak się pozornie wydaje. Dochodzi jeszcze obróbka danych (wtórnych) i interpretacja wyników pomiarów na której troszkę trzeba się znać. Do wyboru w zależności od wielu czynników: georadary, magnetometry, sprzęty do sądowania geoelektrycznego itp., ale dokładnego kształtu to żaden z tych sprzętów Ci niestety nie pokaże...