Teraz jest niedziela, 21 września 2025, 21:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: okolice Wolsztyn Nowy Tomyśl
PostNapisane: niedziela, 11 grudnia 2011, 22:13 
Specjalista
Specjalista

jest ktoś może z okolic Wolsztyna, Nowego tomyśla,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: samemu czy w grupie
PostNapisane: poniedziałek, 12 grudnia 2011, 12:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

cezar 3 napisał(a):
jest ktoś może z okolic Wolsztyna, Nowego tomyśla,

Załóż nowy wątek w tym dziale z nazwą miejscowości w tytule,wtedy dla wszystkich będzie widoczne ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 17:25 
Starszy Sierżant Sztabowy

bravo napisał(a):
Wykopaliśmy sporo ciekawych znalezisk a było tak jak podejrzewa enki: ja operowałem wykrywaczem a znajomy kopał i zabierał znaleziska.

Kopnął bym go w d... i na tym by się skończyły jego poszukiwania. Aha, piechotą by do domu wracał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 14:49 

jak zgrane towarzystwo to w grupie raźniej a i parę innych zalet by się znalazło, wiec zdecydowanie za poszukiwaniem w grupie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 22:39 
Pułkownik
Pułkownik

Też szukam w grupie z moją żoną a nadaje jak radio, szczególnie jak kanarek zacznie śpiewać i coś ciekawego wydziobie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 grudnia 2012, 14:07 
Plutonowy
Plutonowy

ICONOS napisał(a):
bravo napisał(a):
Wykopaliśmy sporo ciekawych znalezisk a było tak jak podejrzewa enki: ja operowałem wykrywaczem a znajomy kopał i zabierał znaleziska.

Kopnął bym go w d... i na tym by się skończyły jego poszukiwania. Aha, piechotą by do domu wracał.

ICONOS ...popieram w temacie... i od siebie proponowałbym zasadzić co najmniej ze dwa razy z laczka albo i trzy :lol:
wirro napisał(a):
jak zgrane towarzystwo to w grupie raźniej a i parę innych zalet by się znalazło, wiec zdecydowanie za poszukiwaniem w grupie

wirro ...słusznie bo człowiek to stworzenie stadne trza się "dobrać" jak w małżeństwie i może być wesoło i z pożytkiem :lol:
sprota napisał(a):
Też szukam w grupie z moją żoną a nadaje jak radio, szczególnie jak kanarek zacznie śpiewać i coś ciekawego wydziobie :lol:

sprota ...a nie mówiłem a właściwie pisałem wyżej :lol: .
Pozdrawiam wszystkich :pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 grudnia 2012, 21:59 
Moderator
Moderator

jeden stały wspólnik bo dobre miejscówki to skarb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 grudnia 2012, 00:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

nie ma dobrej odpowiedzi na to, bo każdy z nas ma swoje upodobania:-) w grupie- weselej, mobilizacyjnie, można pogadać o dupie Maryni, karabinach i wojnie w Chinach, na krzywika zapalić papieroska i zasięgnąć w "razie wu" czyjejś opinii :) a jak, nie daj Bóg, urwie komuś dupsko na niewybuchu, ma kto wezwać dziarskich panów z 999:-) no i nie podejdzie nagle do Ciebie para miejscowych "macho" w celu zapoznania się z Twoim stanem posiadania:D a samemu: błogi spokój, cisza i celebrowanie każdego kroku:) ja jestem raczej za małą grupą, małą, ale dobraną:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 grudnia 2012, 12:41 
Generał Broni
Generał Broni

Ja ogólnie preferuje tandem ,chociaż i w trójkę śmigamy bo wiadomo ,że dzisiaj paliwo nie leci z kranu.A na miejscówkę to nie raz robi się ze 100km żeby tam dojechać.Zrzuta na paliwo po 20-30zł i jest OK.
Zawsze jest do kogo się odezwać. No i w poszukiwaniach nowych miejscówek na pole wpadają 3-4 wykrywki i jeśli w ciągu 15 minut nic sensownego nie wyjdzie to jedziemy dalej.(Swoją droga to jedna z najlepszych metod poszukiwań dziewiczych miejscówek).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 grudnia 2012, 16:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Samemu drętwo, choć kiedy chce się np od wszystkiego odpocząć to czasem jest to wskazane. Nigdy bowiem nie będziemy przy kimś tacy jak wtedy gdy jesteśmy sami (ktoś nawet mądrze o tym napisał w pewnym opracowaniu).
Jeśli już idzie się po przygodę to w duecie. Z dobrym kumplem lub ... koleżanką. Ta druga opcja jest lepsza jeśli idzie o ewentualne spotkanie obcych ludzi (jakichkolwiek). Dwóch gości to podejrzana sprawa, jeden też dziwnie wygląda, ale parka rzuca już nieco jaśniejsze światło na wszystko. Niejednokrotnie udawałem, że się ściskamy, czy uprawiamy seks, idziemy przytuleni, za rękę, na spacer czy też jesteśmy po prostu na łonie natury, a ja przy okazji coś szperam. Kilka razy zdarzyło mi się nawet wystawić w kierunku nadchodzącego gołe dupsko udając, że robię kupsko (piękny rym) :D Obcy zawsze będzie patrzył normalniej na parę w lesie, czy w polu. Może dlatego, że - tak to ujmę - jest to naturalne zestawienie i rzadko kiedy bywa ono 'niebezpiecznie' lub źle się kojarzy. Kiedy nie mamy z kim iść, a za oknem przywiązany jest nasz pies to o ile nie idziemy np do lasu (zakaz puszczania psów) warto jest go wziąć ze sobą. Będzie to lepsze rozwiązanie niż podejrzany sam jegomość krzątający się po okolicy.
Mam poza tym złe doświadczenie w chodzeniu w grupie, najczęściej słychać wtedy całą zgraję na kilometr, mało kto zasypuje dziury, a niestosownych śladów zostawia się od cholery. Raz poszedłem z 5 osobami (nie znałem wcześniej nikogo z nich) i przeżyłem koszmar. Całe szczęście, że nikt tego nie zobaczył, bo dwóch z nich - porządnych - miało by przesrane gdyby ktoś wtedy zatrzymał to stadko wrzucając na pewno wszystkich do "jednego wora". To, że było mi za nich wstyd to mało powiedziane. Lekkomyślność, a raczej głupota i nieodpowiedzialność oraz brak podstawowych zasad zachowywania się jako poszukiwacz o mały włos nie zebrało tam żniwa.
W grupie chętnie pójdę, ale tylko z rozsądnymi ludźmi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2013, 23:44 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Najlepiej jest po mojemu chodzić maks we dwóch , chodzenie w pojedynkę ma tyko jedną zaletę ( nikt tego dnia w tym miejscu nie znajdzie fajniejszego fanta od Ciebie ).W sumie i tak jak chodzę z kolegą to ja idę w swoją stronę on w swoją i po paru godzinach się zdzwaniamy , raz ja trafię na fajne miejsce raz on i to jest zaleta chdzenia z dobrym kumplem .
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2013, 21:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

-ralf- napisał(a):
Jeśli już idzie się po przygodę to w duecie. Z dobrym kumplem ... Niejednokrotnie udawałem, że się ściskamy, czy uprawiamy seks. Kilka razy zdarzyło mi się nawet wystawić w kierunku nadchodzącego gołe dupsko

:o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2013, 21:38 
Pułkownik
Pułkownik

laik napisał(a):
-ralf- napisał(a):
Jeśli już idzie się po przygodę to w duecie. Z dobrym kumplem ... Niejednokrotnie udawałem, że się ściskamy, czy uprawiamy seks. Kilka razy zdarzyło mi się nawet wystawić w kierunku nadchodzącego gołe dupsko

:o

Przykład tego, jak manipulacja cytatem, może zmienić sens wypowiedzi :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2013, 11:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Luz, żartowałem, ale jeśli ktoś z kim chodziłbym z wykrywką wypiął gołą dupę i udawał że sra to udałbym że go nie znam.
Kiedyś rozmawiałem z jednym rolnikiem, widział że chodzę po jego polu i podjechał traktorem, po kilku minutach wymieniliśmy się telefonami i powiedział mi o lokalnych miejscówkach. Powiedział mi, że przede mną był jeden poszukiwacz który był tak bezczelny, że wziął go za fraki i wywalił na mordę z jego pola.
Wniosek - bycie chamskim nie popłaca
Tym bardziej, że rolnicy się znają, pogłoski roznoszą się szybko i jeśli ktoś pozna takiego delikwenta choćby po samochodzie to już nawet z nim się nie wdaje w dyskusję
Z drugiej strony wielu ludzi typu leśniczy, młodzi policjanci itp., a czasem i cywile zaczepiają, bo lubią czuć się ważni. Jeśli zagadnięty nie da się speszyć i da im do zrozumienia że zna prawo i że nie mają się do czego przyczepić to dadzą spokój bo z reguły nie mają zielonego pojęcia czy to jest legalne czy nie.
Jeśli poszukiwacz czuje się niepewnie, jest płochliwy lub niepoważnie się zachowuje to może sobie od razu odpuścić żeby nie narobić obciachu sobie i innym poszukiwaczom

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2013, 12:03 
Moderator
Moderator

W bliskiej mi okolicy działam bezwzglednie sam, na dalekie wypady grupa liczy maksymalnie 3 osoby, które znam naście lat i mam do nich zaufanie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]