Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 17:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Podłoże z cegły
PostNapisane: piątek, 28 grudnia 2012, 21:17 
Pułkownik
Pułkownik

masteo (Chomik) napisał(a):
Nephilimer napisał(a):
Nie wierzycie, nie wierzcie

Wierzymy :)
Kanarek w trybie jewelry nie widział z 10cm poukładanych miedzianych rurek do centralnego ok 15 sztuk aż mnie zatkało dopiero na all metal dał ładny dong.

Według mnie wszystko zależy jaka cewka się trafi do danego sprzętu czy jest odpowiednio zestrojona, mój kanarek pokazywał miedzianą monetkę śr 12mm na 20cm i nastawiony był na jewerly.
No i też duży wpływ jaka ziemia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 grudnia 2012, 22:26 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

A odnośnie podłoża z cegły żaden rutus sie nie przebije przez pojedynczą cegłe i nie zasygnalizuje monety pięcio centowej i xlt też . Cegła symuluje podłożę o bardzo wysokiej mineralizacji :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 grudnia 2012, 12:25 
Szeregowy
Szeregowy

Gocki napisał(a):
A odnośnie podłoża z cegły żaden rutus sie nie przebije przez pojedynczą cegłe i nie zasygnalizuje monety pięcio centowej i xlt też . Cegła symuluje podłożę o bardzo wysokiej mineralizacji :D

No to mnie zmartwiłeś. Czyli w piwnicy, Twoim zdaniem lepiej się sprawdzi ACE 250? (gti2500 odpada z uwagi na cenę)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 grudnia 2012, 15:08 
Generał Broni
Generał Broni

Gocki napisał(a):
A, ciekawe rzeczy piszesz. W końcu zmusiłem się i znalazłem ceglaną ścianę w domu. Niestety, zawiodłem się, Optima nawet na standardowym gruncie fabrycznym (tryb dynamik, a potem jednoczesny) znalazła wszystko w ścianach, drobniaki przyklejone po drugiej stronie ściany też, nie mówiąc o kołkach rozporowych... tak więc niestety, przynajmniej u mnie sensacji nie było...

Ale, nie zmienia to faktu, że mogą być cegły dające same z siebie wskazania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 grudnia 2012, 15:59 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

fixat napisał(a):
Gocki napisał(a):

No to mnie zmartwiłeś. Czyli w piwnicy, Twoim zdaniem lepiej się sprawdzi ACE 250? (gti2500 odpada z uwagi na cenę)

Jeśli ma być tylko piwnica depozyt a potem będziesz chciał sprzedać to 800 stówek warte jest tej inwestycji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 grudnia 2012, 17:14 
Szeregowy
Szeregowy

Gocki napisał(a):
fixat napisał(a):
Gocki napisał(a):

Jeśli ma być tylko piwnica depozyt a potem będziesz chciał sprzedać to 800 stówek warte jest tej inwestycji

Postanowiłem zatem kupić używanego kanarka (może sobie poradzi), niestety ewentualny depozyt nie będzie należał do mnie, nie jestem właścicielem piwnicy, ale liczę na jakieś znaleźne.. ;)
docelowo jednak nastawiam się na optimę, więc kanarka po akcji puszczę w dalszy obieg :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 grudnia 2012, 22:31 
Pułkownik
Pułkownik

fixat napisał(a):
Postanowiłem zatem kupić używanego kanarka (może sobie poradzi), niestety ewentualny depozyt nie będzie należał do mnie, nie jestem właścicielem piwnicy, ale liczę na jakieś znaleźne.. ;)
docelowo jednak nastawiam się na optimę, więc kanarka po akcji puszczę w dalszy obieg

Dobra decyzja.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 stycznia 2013, 00:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nastawów nie znam, bodajże saper kazał ustawić ją "tak jak zwykle chodzisz" włąścicielowi i pokazać:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 stycznia 2013, 11:52 
Generał Broni
Generał Broni

Nephilimer napisał(a):
Nastawów nie znam, bodajże saper kazał ustawić ją "tak jak zwykle chodzisz" włąścicielowi i pokazać:)
No właśnie to jest problem. Sprzęt na jakichś ustawieniach w jakiejś konfiguracji.
Zupełnie, jak w testach sprzętów na YT, którymi tak podniecają się ludzie. Można udowodnić dokładnie wszystko.

Co nie oznacza, że w danych warunkach owe 60cm nie mogło być już za głębokie dla Optimy, tylko jak się do tego odnieść i zweryfikować test nie mając konfiguracji sprzętu i jego nastaw? Ja bym z chęcią spróbował zweryfikować ten test sapera, ale się nie da nie mając nastaw... Ale z ciekawości w wolnej chwili może się pobawię i spróbuje zweryfikować z ciekawości te 60-cm... Co tam było w tym skarbie - srebra, złoto, brąz? I jakie naczynie?

A co do użytkowników, to niestety jak widać chociażby po forach, że ilość tych którzy nie zdają sobie sprawy jak optymalnie skonfigurować swój wykrywacz do określonych typów poszukiwań jest, delikatnie rzecz ujmując, znaczna...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 stycznia 2013, 14:09 
Porucznik
Porucznik

Miałem podobny problem z cegłami, może ci to troche pomoże
Wątek dotyczy cegieł

http://www.rutus.info/thread-103.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 stycznia 2013, 13:24 
Szeregowy
Szeregowy

to zdaję relację, piwnica przeszukana ACE 250. Nie było problemu wzbudzania się wykrywacza nad cegłami. W kilku miejscach dostałem sygnał z zakresu sreberka, ale niestety po rozkopaniu powychodziły same mocno skorodowane żelastwa. Depozyt się nie pokazał i prawdopodobnie po prostu go tam nie ma :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 stycznia 2013, 20:48 
Porucznik
Porucznik

Szukaj jeszcze, nawet kilka razy.Za jakis czas tez poszukaj kilka razy.Nie odpuszczaj po pierwszym lub po kilku razach, szukaj kilkanascie razy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]