Teraz jest wtorek, 4 listopada 2025, 05:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nakolanniki.
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2013, 11:33 
Generał Broni
Generał Broni

W związku z nowym sezonem postanowiłem sobie zakupić nakolanniki...bo już kolana kręcą od wilgoci a i skaleczeń nie brakuje :D .
Czy ktoś używa :? ,na co zwrócić uwagę ,brać dłuższe... krótsze,wojskowe czy budowlane dla brukarzy.
Jak ,,wojskowe,, to nowe np.Helikony itp. czy używane np. bundeswehry.
Będą raczej używane tylko przy odkrywaniu śmietniczków więc komfort w czasie chodzenia nie ma znaczenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nakolanniki.
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2013, 13:23 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kiedyś kupiłem jakieś w ogrodniczym, chodzi się komfortowo. zwróć uwagę na sposób mocowania jeśli chodzisz w innych portkach niż długie i butach słusznych rozmiarów. np spinane na paski/klamry są ok kiedy masz duże buty i ciężko założyć ochraniacz bez zdejmowania buta. jeśli latasz w krótkich spodenkach to zwróć uwagę czy mocowanie będzie w miarę komfortowe przy styku z gołą skórą.
Ja że chodzę zawsze w długich spodniach, buty raczej normalnej budowy, kupiłem jakieś gąbkowe, mocowane na gumkach. Komfortowe, szybko się zakłada, nie spadają no i tanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2013, 00:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

ja kupiłem w budowlanym brukarskie z grubej gumy za ok.20zł zapinane na gumowy pasek. przy chodzeniu zsuwają się z nogi,odpina się pasek gumowy, nie ma mowy o noszeniu na gołej nodze bo wrzynają się w nogę i odparzają skóre. Przy klękaniu pasek się odpina.ja osobiście nosiłem je w kieszeni bojówek i podkładałem pod kolano bez zapinania,ale nie jest to wygodne. Nie polecam takich nakolanników jak opisałem. W przyszłym sezonie wypróbuje te militarne,na oko wyglądają ok. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2013, 18:09 
Porucznik
Porucznik

Wojskowe albo sportowe dla rolkarzy. Lepiej się sprawują podczas chodzenia niż budowlane. Dawniej, jak sporo strzelałem, używałem sportowych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2013, 00:35 
Porucznik
Porucznik

Ja czasami na jedno kolano używam nakolannika , który mam od rolek. Polecam szczgólnie przy głębszych dołkach. Zapinany na zlepiec więc bezproblemowo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2013, 01:59 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jest jeszcze opcja odpowiednich spodni. Miałem kiedyś robocze z podwójnym nakolannikiem. trochę się zdziwiłem po kiego grzyba na kolanie zrobili kieszeń. Później zauważyłem gdzieś na opakowaniu że można włożyć wkład, np z gąbki, pianki czy czego kto ma co pod ręką. Opcja nawet ok. może i wygodniejsza od nakolanników? nic nie przylega, jest luźno i przewiewnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2013, 15:33 
Major
Major

zbirr napisał(a):
Jest jeszcze opcja odpowiednich spodni. Miałem kiedyś robocze z podwójnym nakolannikiem. trochę się zdziwiłem po kiego grzyba na kolanie zrobili kieszeń. Później zauważyłem gdzieś na opakowaniu że można włożyć wkład, np z gąbki, pianki czy czego kto ma co pod ręką. Opcja nawet ok. może i wygodniejsza od nakolanników? nic nie przylega, jest luźno i przewiewnie.

To są spodnie robocze do których kupuje się specjalne wkłady piankowe (one się nie ugniatają z czasem), mam takie. Ale jak jest ciepła to odparzają sie kolana no i teraz przemakają

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 stycznia 2013, 19:47 
Generał Broni
Generał Broni

Dzieki... :1 na początek do okopu pójdą nakolanniki bundeswehry,sprawdzimy jak się sprawują.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]