Krychu napisał(a):
Czołem! Panowie jak otworzyć mapkę w Img2Ozf, by móc ją skonwertować? Podobnie jak u kolegi wcześniej - program jakby nie widzi moich plików. Pozdrawiam, K. :1
PS: Panowie, problem rozwiązany. Opiszę, ja kto dokładniej zrobić bo ten poradnik niestety o tym nie wspomina :1
Żeby wczytać jakąkolwiek mapkę .jpg, .png i inne formaty, każdy z nich musi mieć swój osobny plik .map. Aby wykonać dla nich taki plik .map, wystarczy wykonać kopię pliku "World.map" po czym otworzyć go za pomocą Worda. Następnie tekst kalibrujący, który znajduje się w tym pliku należy usunąć i wkleić ten ze strony AMZP lub innej dla danej mapy. Potem należy zapisać plik i koniecznie zmienić nazwę pliku .map, który edytowaliśmy z "World" na identyczną nazwę, jaką posiada mapa w formacie .jpg, .png. itd. Potem Programik czyta je elegancko :1 :8)
Witam mam podobny problem. Img20zf z pierwszego postu autora wątku nie widzi mi mapy AMZP 1859_kolberg.
Powiedz mi skąd wziąłeś World map? Przyjmijmy nazwa mojej mapy to 1859_kolberg.jpg czyli mam zamienić nazwę pliku kalibracyjnego na 1859_kolberg.map czy może 1859_kolberg_jpg.map w obu jak i innych przypadkach nie działa? Można jakiś łopatologiczny opis? Tak samo wersja z Img z Rosyjskiej strony też nie chce współpracować.
jakieś pomysły Panowie sugestie, bo w takich sprawach nie ukrywam - nie znam się .
Pomocy Panowie