Coiner napisał(a):
Gdyby minimalna pensja w Polsce wynosiła 1000 euro albo 1000 funciszy to pewnie takich darowizn dla muzeów byłoby znacznie więcej.
Prawa jest taka,że ludzie maja znieczulicę rządową i nikt nie chce oddawać darmo dla Skarbu Państwa gdzie ten potencjalnego Polaczka ma głęboko gdzieś.Najlepszym tego przykładem były premie Noworoczne w Sejmie. ;)
Tysiące ludzi orze na czarno albo na umowach śmieciowych a nasz kochany rząd ma inne problemy na głowie bo na cholere się przejmować szara strefą.
Co ma wysokość dochodu do uczciwości,godności i patriotyzmu lokalnego?Można być biedakiem i oddać znaleziony pierścionek z brylantem,można być policjantem i kupić nędzarzowi buty,można być bogaczem i zatrudniać ludzi na śmieciowych umowach , płacić śmieciowe pieniądze i traktować innych jak śmieci.Śmieszy mnie takie gadanie,ze gdybym miał forsę to bym był uczciwy,ale nie mam i to usprawiedliwia pazerność/chciejstwo.Wielki szacunek dla tego człowieka za jego postawę.Nie każdy ma przed oczami kasę .Niewielu tak by zrobiło i stąd te durne posty ośmieszające człowieka i całe wydarzenie.Dla wielu to frajer,bo lepiej na alle sprzedać :n
Nie podoba mi się to twoje POLACZKI.Jak sami nie będziemy się szanować,to inni tym bardziej.Czemu obrażasz Polaków?