Teraz jest niedziela, 13 lipca 2025, 20:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wady fabryczne wykrywaczy, złe serwisy, gdzie nie kupowa
PostNapisane: piątek, 22 czerwca 2012, 09:20 
Podporucznik
Podporucznik

Tu modowie wycieli ,a partacz mnie docenił :
http://wykrywacze-metali-armand.blogspo ... pisze.html :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 08:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Rzućcie okiem na to http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU wiele wyjaśnia na temat działania firm i serwisów. Niektórzy już się przekonali. W dobie urządzeń sterowanych mikroprocesorowo to wręcz dziecinnie łatwe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 12:36 
Główny Administrator
Główny Administrator

rewton napisał(a):
Tu modowie wycieli ,a partacz mnie docenił :
http://wykrywacze-metali-armand.blogspo ... pisze.html :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Co Ci modowie wycięli ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 sierpnia 2012, 10:55 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Owszem, rodzinna konkurencja poradziła sobie, ale Ty zapłaciłeś za to prawie dwa razy większą cenę. O wyższej cenie "zapomniałeś" napisać. Czyli, co kto lubi? Jedni wolą mieć sprzęt prostszy za niższą cenę, inni bardziej zaawansowani, za wyższą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2012, 21:44 
Podporucznik
Podporucznik

Armand napisał(a):
Owszem, rodzinna konkurencja poradziła sobie, ale Ty zapłaciłeś za to prawie dwa razy większą cenę. O wyższej cenie "zapomniałeś" napisać. Czyli, co kto lubi? Jedni wolą mieć sprzęt prostszy za niższą cenę, inni bardziej zaawansowani, za wyższą.

Chciałbym się wtrącić :) czytałem dużo informacji na temat wykrywaczy Pana produkcji, penetratora miałem w ręku i szczerze nie polecam. Wiadomo że Pan będzie robił wszystko aby temu zaprzeczyć. A pisząc ciągle o tym na jakim trybie dyskryma działa a na jakim nie Pan się po prostu ośmiesza. (instrukcję się czyta)

Życzę Panu powodzenia, niech Pan pomyśli może o wprowadzeniu jakiś nowości itp.

Ps. Wystarczy mieć 1550 zł i ma się sprzęt o min. klase wyższe niż nawet Prospectora 2 Pana produkcji.
I nie pisze tego po to by Panu robić antyreklamę, ale po to żeby Pan udoskonalił swój sprzęt bo on 10 lat mało co się zmienił. Pozdrawiam i życzę powodzenia w tej branży

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2012, 01:00 
Sierżant
Sierżant

Ja również radzę unikać Vikinga. Miałem problem z moim F4 . Skontaktowałem się telefonicznie-miły pan poprosił o opisanie problemu wraz z podaniem numeru seryjnego wykrywki meilem. Meila oczywiście napisałem tego samego dnia. Brak odpowiedzi przez 3 tygodnie. Zadzwoniłem ponownie-obiecali, że natychmiast odpiszą na meila-oczywiście brak odpowiedzi przez kolejne 3 tygodnie, aż wreszcie odpuściłem. Proscan nie mógł pomóc, bo viking ma monopol na części zamienne. Ostatecznie sprzedałem wykrywkę jako uszkodzoną na allu-z pokaźną stratą. Viking bardzo chętnie sprzedaje, ale naprawy gwarancyjne czy pogwarancyjne to katastrofa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 listopada 2012, 00:10 
Pułkownik
Pułkownik

O nagminnie łamiących się podłokietnikach w ACE chyba wiedzą wszyscy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 grudnia 2012, 00:06 
Podpułkownik
Podpułkownik

Gdzie nie kupować? ... Jakość wprost z patelni, ale niech będzie:

http://www.youtube.com/watch?v=i2Qxke8_5Xo

Wychodzi na to, że wszystkie dotychczasowe plany i zamierzenia producentów legły w gruzach, bo Vista powala najnowsze maszyny :) Napalanie się na Deusa i AT Pro jest tu widocznie nie na miejscu :lol: :lol: :lol:

PS: Podejrzewam, że gdy gość próbuje machać obcęgami i monetką jednocześnie ten typ po lewej wyłączył w tym czasie wykrywacz. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2013, 20:28 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Nie kupować u PEN-Eletronika!

Mam Proximę, ale moja baba nie byłaby moją babą, żeby nie chciała wykrywki dla siebie. Proxa za ciężka, szukaliśmy czegoś lekkiego. Wybór padł na Cibolę, ale znalazłem coś (ech zima, obroty mniejsze) tańszego: Astusa. Na forach zero opinii, ale wyczytałem że w sumie Solfernusa się chwali, więc czemu nie spróbować, tym bardziej, że można zamówić upgrade Astusa do Solfernusa. Delikatny może być, dziewczyna to nie chłop, więc ...
... zastanowienie przyszło gdy przeczytałem stronę O Mnie na Allegro, stronę usera PENelektronik. Jak byk, jak wół dwa razy wytłuszczone wielkimi literami:
Cytuj:
nie przyjmujemy zwrotów

Traf chce, że mamy firmę z niemałą sprzedażą internetową (nic związanego z tą pasją czy militariami!). Należymy do mającego ambicje bycia elitarnym stowarzyszenia sprzedawców internetowych, w kwestiach prawnych jesteśmy otrzaskani. Napisałem maila do PENelektronika, ale zostałem zwyczajnie olany. Dlatego temat ciągnę tutaj. Sprawa dotyczy:

- ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU z 2000 r. nr 22, poz. 271 z późn. zm.)
- z niej wynika, że sprzedawca będący firmą MUSI dać prawo do zwrotu w terminie 10 dni od daty dostawy klientowi-konsumentowi (nie będącemu firmą czy instytucją) przy zakupie na odległość
- wykładnia UOKiK jest tutaj:
http://www.uokik.gov.pl/faq_umowy_zawie ... eglosc.php
- w sumie jedynym w tej sytuacji wyjątkiem od zasad ustawy byłoby usługowe wytwarzanie wykrywaczy, na zamówienie, ale wówczas sprzedawca jest zobowiązany do umieszczenia odnośnej informacji na stronie przedmiotu (aukcji Allegro), takiej informacji tam nie ma, jak też na stronie O Mnie
- w sytuacji istnienia konkurencji na rynku te zapisy są zwykłym "podkładaniem się", bez oglądania się na przepisy
- w takich sytuacjach UOKiK (na wniosek konsumenta) prowadzi postępowanie o stosowanie klauzul niedozwolonych, a kary potrafią być dotkliwe finansowo (nawet kilka- a może i kilkadziesiąt tysięcy PLN, w zależności od wielkości sprzedaży itd.)
- w trakcie trwania sprawy UOKiK bez problemu otrzymuje od Allegro wszelkie niezbędne informacje, w tym te dotyczące terminów powstania zapisów oraz terminów ich zmian, czy na aukcjach, czy stronie O Mnie
- zawiadomienie UOKiK nie musi być związane z zakupieniem przedmiotu, czyli może zawiadamiać każdy.

Ja mam za dużo na głowie i nie będę pisać do UOKiK, choć olewczy stosunek sprzedawcy powinien mnie do tego nakłonić.
I jeszcze jedno. Będąc świadomy treści posta w razie potrzeby podam administracji forum komplet moich danych osobowych. Posiadam zrzuty ekranu, ilustrujące podane przeze mnie racje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 stycznia 2013, 20:21 
Kapitan
Kapitan

moje postrzeżenie to rutus i cały ten pinpoint czyli spust(jak to producent nazywa)dla gościa o dużych paluchach nieporęczny.reszta ukłon

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 18:32 
Plutonowy
Plutonowy

Witam jestem posiadaczem Deusa Xp kupionego u Denara kontakt bardzo dobry serwis jest ok. nawaliły mi słuchawki bezprzewodowe (jakieś zwarcie) wysyłka do Denara serwis we Francji czas oczekiwania 3 tygodnie ( biorąc pod uwagę sezon urlopowy we Francji chyba sierpień ) naprawione odesłane wszystko ok. Oczywiście na gwarancji zobaczymy co będzie z serwisem pogwarancyjnym .
Polecam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:51 
Generał Broni
Generał Broni

co będzie jak coś nawali w środku sezonu wykopkowego a w serwisie,będą w tym czasie,wakacje???.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 lutego 2013, 19:05 
Generał Broni
Generał Broni

rufa napisał(a):
co będzie jak coś nawali w środku sezonu wykopkowego a w serwisie,będą w tym czasie,wakacje???.

No a jak myślisz :666
Będzie płacz i zgrzytanie zębów bez sprzętu.... Znam taki przypadek że sonda poszła pod koniec czerwca do serwisu Minelab'a i wróciła w połowie sierpnia... W międzyczasie została kupiona druga sonda żeby nie zostać na lodzie w środku lata :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 marca 2013, 17:00 
Klucznik z Klucz

Nie będę sie rozwodzil-kupilem Cos od Armanda i PEN-a ,dramat do 3-ciej potęgi,po co oni jeszcze cos produkują? Stracilem kawał czasu poszukiwań.
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 marca 2013, 19:33 
Generał Broni
Generał Broni

od samego początku,mojej przygody z wykrywaczami-coś mi śmierdziało od tych sprzętów.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]