Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 20:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Optima czy ?
PostNapisane: piątek, 15 marca 2013, 20:24 
Generał Broni
Generał Broni

Nephilimer, ja też zaliczam się do tego stada :lol: Biegam z proximą v4, nie mam pojęcia skąd biorą się opowieści o niestabilności tych wykrywaczy :?. Z moją proxą przelatałem około 1200 godzin, chodzę na all metal, czułość na maksa i jest bardzo stabilna :1 Oczywiście nie twierdzę, że to najlepsze wykrywacze na świecie, ale wyniki, które osiągam mnie zadowalają / nawet bardzo :luv /. W tej chwili myślę o zakupie nowego wykrywacza, typowego moneciaka i zdaję sobie sprawę, że wyższa częstotliwość pracy równa się mniejsza stabilność - coś za coś. Jednak proxa zostaje, jako sprzęt bardzo stabilny :za no i znam ją jak własną kieszeń :1 Trochę się rozpisałem :ang przepraszam autora wątku za OT, więcej nie będę ;) Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 marca 2013, 20:52 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

walbor62 napisał(a):
Nephilimer, ja też zaliczam się do tego stada :lol: Biegam z proximą v4, nie mam pojęcia skąd biorą się opowieści o niestabilności tych wykrywaczy :?. Z moją proxą przelatałem około 1200 godzin, chodzę na all metal, czułość na maksa i jest bardzo stabilna :1 Oczywiście nie twierdzę, że to najlepsze wykrywacze na świecie, ale wyniki, które osiągam mnie zadowalają / nawet bardzo :luv /. W tej chwili myślę o zakupie nowego wykrywacza, typowego moneciaka i zdaję sobie sprawę, że wyższa częstotliwość pracy równa się mniejsza stabilność - coś za coś. Jednak proxa zostaje, jako sprzęt bardzo stabilny :za no i znam ją jak własną kieszeń :1 Trochę się rozpisałem :ang przepraszam autora wątku za OT, więcej nie będę ;) Pozdrawiam Walbor62.

Na części terenów, na których kopię, sądzę że na takim setupie podciąłbyś sobie żyły po 20 minutach. Proxa nie poradzi sobie jak w glebie jednocześnie jest spektrum różnej wielkości kolorków (miedź, mosiądz, ołów, cynk), stal i pojedyncze sygnały mosiądzowe ze stalą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 marca 2013, 23:47 
Generał Broni
Generał Broni

Nephilimer, nie jestem masochistą i dlatego wybieram tereny, na których mogę spokojnie, z przyjemnością pospacerować z wykrywaczem. Oczywiście celem tych spacerów jest znalezienie fantów, w szczególności takich , które mnie interesują :luv ale nie celem nadrzędnym. Jeżeli trafiam na teren, na którym poszukiwania są pasmem udręki dla mnie i mojej wykrywki, odpuszczam go sobie. To ja decyduję gdzie kończy się przyjemność płynąca z tego hobby. Na życie zarabiam w inny sposób i nie muszę podcinać sobie żył ani wypruwać flaków dla garści fantów :h zdobytych po wyczerpującej walce z kakofonią dźwięków, która na terenach takich jak wymieniłeś będzie udziałem najprawdopodobniej posiadaczy wszystkich wykrywaczy, nie tylko Rutusów...... A obiecałem , że więcej nie będę :ang. Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 00:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie wszyskich, ale Rutus to gwarantuje:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 08:55 
Generał Broni
Generał Broni

No cóż, polemika jest trudna w tym przypadku, bo widzę, że Twoje nastawienie do Rutusów jest negatywne :) . Moja rada dla wszystkich , którzy na forum wypowiadają się na temat jakiegokolwiek wykrywacza - najpierw trzeba go dobrze, powiem więcej, bardzo dobrze poznać a dopiero później można pisać swoja opinię :h. Na forum nigdy nie zajmowałem stanowiska na temat innego wykrywacza jak Rutus Proxima z tej prostej przyczyny, że nic o innych wykrywaczach nie wiem :ang. Na zakończenie napiszę tylko, że tak duża liczba użytkowników Rutusa nie bierze się znikąd, gdyby wszyscy mieli o nim takie zdanie jak Ty, Rutus umarłby śmiercią naturalną :). Pozdrawiam i kończę ze swojej strony ten temat, bo jak widzę okopaliśmy się na swoich pozycjach :) ja jako użytkownik Rutusa i Ty jako ktoś kto go trochę zna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 09:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

walbor62 napisał(a):
No cóż, polemika jest trudna w tym przypadku, bo widzę, że Twoje nastawienie do Rutusów jest negatywne :) . Moja rada dla wszystkich , którzy na forum wypowiadają się na temat jakiegokolwiek wykrywacza - najpierw trzeba go dobrze, powiem więcej, bardzo dobrze poznać a dopiero później można pisać swoja opinię :h. Na forum nigdy nie zajmowałem stanowiska na temat innego wykrywacza jak Rutus Proxima z tej prostej przyczyny, że nic o innych wykrywaczach nie wiem :ang. Na zakończenie napiszę tylko, że tak duża liczba użytkowników Rutusa nie bierze się znikąd, gdyby wszyscy mieli o nim takie zdanie jak Ty, Rutus umarłby śmiercią naturalną :). Pozdrawiam i kończę ze swojej strony ten temat, bo jak widzę okopaliśmy się na swoich pozycjach :) ja jako użytkownik Rutusa i Ty jako ktoś kto go trochę zna.

Jest obiektywne, nie przepełnione fanatyzmem. Widzę dokładnie gdzie rutus sprawuje się lepiej, gdzie gorzej, łażąc dużo z kimś, kto macha proxą (i to macha dłużej niż większość ludzi w tym kraju). Nie ma mowy o braku szczęścia, przypadku etc. etc. Po prostu rutusy mają swoje wady i zalety i nie godzę się na robienie z nich uniwersalnego remedium na wszystkie fanty w tym przedziale cenowym, bo w podobnej cenie można mieć używkę XLT, który jest wykrywaczem dużo trudniejszym, ale o nieporównywalnie większych możliwościach.

Ja nie krytykuję rutusa i uważam go za niezły towar w swojej klasie cenowej, ale ani najlepszy, ani przesadnie górujący wśród innych wykrywaczy (a takie są głosy wielu posiadaczy tego sprzętu). Duża liczba userów rutusów nie wynika z tego, że to sprzęt najlepszy na świecie, ale tani i dość skuteczny oraz z pewnym serwisem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 17:05 
Major
Major

Najlepiej w miarę możliwości weź w ręce interesujący wykrywacz i zobacz czy Ci " leży ". Ja z rutusem nijak nie mogę znaleźć wspólnego języka a kolega świata poza nim nie widzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 17:44 
Porucznik
Porucznik

Zależy jeszcze co się przyjmuje za pracę stabilną, ja chodząc z Omegą nie raz zazdrościłem koledze stabilności Proximy, gdzie ja zmniejszałem czułość on lewo zauważał że coś zakłóca. Chodząc z XLT mamy podobne odczucia jak wariują sprzęty to obydwa tylko kolega od Safari zawsze dziwi się co wam zakłóca :o to dopiero stabilność wręcz zamułka a jednak nie raz pokazał klasę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 20:53 
Major
Major

Omegi widzę nie mają powtarzalności w produkcji bo moja na cewce 10 przy czułości 91-93 idzie pięknie, ostatnio to i 99 i nie było problemu, dopiero zakładając nela chodzę na 80-82.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]