masteo (Chomik) napisał(a):
Kryniu pamietaj ze proxi lubi sobię pooszukiwać na pewnych cieńkich sreberkach na wyświetlaczu skacze z minusa na plus więc przy takich ustawieniach -90 do 0 możesz jakieś pominąć jesli będziesz się wzorował wyświetlaczem.Nie wspominając juz o tym że jak ustawisz swoje tony będziesz musiał od nowa się z dzwiękami osłuchać.Z proxi jak się osłuchałem chodziłem najbardziej na minusie jak to tylko było możliwe nawet -90 i na wyświetlacz nie patrzyłem bo tylko spowalniał mnie.
Nie mam takiego doświadczenia ale skłaniał bym się ku tej samej myśli. Można pominąć coś z ,,cienkich sreberek,, - robiłem testy z monetką srebrną właściwie jej cześcia z księstwa wrocławskiego. Zaliczać można ja do takich własnie sreberek. Wykrywacz prawie jej nie widział jak namieszałem z tonami itd.
Jedni mówią: obserwujcie wyświetlacz, drudzy zaś, że to nie potrzebne. Ja skłaniał bym się do takiego chodzenia gdy chodzimy wychodzi ładny sygnał i wtedy patrzymy (nie pamiętam ale przyładowo polmosy mają chyba 54) i wtedty zanim odkopiemy wiemy sami dla siebie co będzie mniej więcej i to też jest fajne.
Koledzy a sprawdzi się jeśli zrobie sobie testy w polu czyli pozakopuje rzeczy np 10kg złomu w całości np częśc kowadła i będe testował głębokości itd. albo np. coś srebrnego w skupisku - łańcuszki itd. Czy ziemia wtedy będzie przekopana i nie zda to egzaminu bo zaburzę jej właściwości. Chcę to zrobić dla własnego obycia z wykrywką i ciekawości z ilu mniej więcej cm sciąga fanty. Pozdrawiam :)