Teraz jest niedziela, 28 grudnia 2025, 04:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Moja kolekcja - United Kingdom.
PostNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 21:17 
Generał Broni
Generał Broni

Gratuluję kolekcji :1 piękna treść w pięknej oprawie :luv Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 12:29 
Pułkownik
Pułkownik

Przepiekne :o Gratuluje kolekcji :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 17:27 
Radkoff Pierwszy Wielki

opisałem

23- The Jewish Brigade Group / Palestine Police / London Jewish Battalion – Royal Fusiliers / The 19th. Hussars.( Queen Alexandra's Own Royal. ) / The Worcestershire Regiment / The Machine Gun Corps
Załącznik:
gds 023.jpg

24- Artists itp. / Artists Rifles / The Kings Own (Royal Lancaster) Regiment / wezły bez korony - Oxfordshire & Buckinghamshire Light Infantry / siedząca britania - The Norfolk Regiment / te z różą- małe i duża - The King's Own Yorkshire Light Infantry / Somerset Light Infantry Regiment / Royal Mail
Załącznik:
gds 024.jpg

25- Royal Army Musicians / ATS Auxiliary Territorial Service / Royal Army Veterinary Corps / Albuhera - Middlesex Regiment / Royal Army Medical Corps / Scott’s Royal Army Musicians / George VI The Royal Engineers / The South Staffordshire Regiment
Załącznik:
gds 025.jpg

26- The Parachute Regiment / The Duke of Cornwalls Light Infantry / Royal Guernsey Light Infantry / 71st Regiment of Foot - Glasgow Highland Regiment / z 3 działami - Royal Army Ordinance Corps / jednolity granat - Grenadier Guards / Royal Welch Fusiliers / duże granaty – Royal Irish Fusiliers / Royal Dublin Fusiliers
Załącznik:
gds 026.jpg

27 KSLI - King's Shropshire Light Infantry Regiment / Oxfordshire Light Infantry/ Yorkshire Volunteers / granaty - Royal Dublin Fusiliers / The Royal Scots Fusiliers po 1900 / The Royal Inniskilling Fusiliers / The Royal Scots Fusiliers –1881 – 1900
Załącznik:
gds 027.jpg

28- Rifle Volunteer Corps / Durham Light Infantry / Oxfordshire Light Infantry 2nd Batn. 52nd Regiment of Foot / róg z lwem - The Herefordshire Light Infantry / 16th Queens Lancers / CR - Carlow Rifles po 1881 / granaty – The Royal Scots Fusiliers 1881-1900 / Royal Welsh Fusiliers / Royal Munsters Fusiliers / Granat z tygrysem oraz małe granaty po prawej - Royal Munster Fusiliers.
Załącznik:
gds 028.jpg

29- Grenadier Guards / św. Jerzy x2 – The Royal Northumberland Fusiliers / Royal Welsh Fusiliers / RAPC – Royal Army Pay Corps / granat z koroną - The Royal Irish Fusiliers / róża z pióropuszem polewej - Yorkshire Hussars / SWB - South Wales Borderers / Gloucestershire Territorials / George V Military Provost Staff Corps / The Royal Sussex Regiment / RAF / RAF oficerska na czapkę / North Staffordshire Regiment / mała tarcza- Lincolnshire Yeomanry / w rogu - Royal Observer Corps / AAC – Army Air Corps / Royal Tank Regiment / pory - Welsh Guards / Royal Navy / Middlesex Regiment
Załącznik:
gds 029.jpg

31- pochodnia z koroną - Royal Army Education Corps /a pod spodem George VI – Royal Military Police / duża plakieta Royal Marines / mała gwiazda – Royal Army Service Corps / The Lancashire Fusiliers / The Royal Northumberland Fusiliers / trupia- The 17th Lancers / plomień z różą -Royal Fusiliers Officers / pióropusz - The Welsh Regiment / orzeł- Kings Royal Hussars / RAC – Royal Army Corps / duża róża - The Lancashire Husars / dolna linia – Royal Welsh Regiment – BAYS- Queen's Bays (2nd Dragoon Guards) / East Yorkshire Regiment / Queens Own Worcestershire Hussars / 21st Lancers / The 11th Hussars
Załącznik:
gds 031.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 17:34 
Radkoff Pierwszy Wielki

32- Air Raid Precautions / The Devonshire Regiment / koń - King's Liverpool Regiment / Bedfordshire and Hertfordshire Regiment / The Carleton and York Regiment / pod spodem – Manchester Regiment / wiktoriańska Queenskand Medical Department / Kings Royal Rifle Corps / wiktoriańska Grenadier Guards
Załącznik:
gds 032.jpg

33- Pioneer Corps / The Border Regiment / Royal Artilery / Royal Army Service Corps / The Duke of Wellington's ( West Riding Regiment )
Załącznik:
gds 033.jpg

34- gwiazda - Irish Guards / SIH - South Irish Horse Yeomanry / The Royal Irish Regiment / REME – The Royal Electrical & Mechanical Engineers / York and Lancaster Regiment / Connaught Rangers / Royal Ulster Rifles / Glengarry 96th Regiment of Foot
Załącznik:
gds 034.jpg

36- The 3rd Queen Alexandra's Own Gurkha Regiment / The 4th Prince of Wales Own Gurkha Rifles / The Royal Scots 2nd Battalion / The Essex Regiment / koń - The West Kent Yeomanry / jeleń - Seaforth Highlanders / granat – South African Engeenering Corps / mała – Bishop of London
Załącznik:
gds 036.jpg

37- Tyneside Scottish Regiment / Edinburgh University Training Corps (TA) / lew - The Duke of Wellington's ( West Riding Regiment / jeleń - The Gordon Highlanders / The Argyll and Sutherland Highlanders (Princess Louise's) / 92nd Gordon Highlanders Regiment of Foot / Black Watch (Royal Highland Regiment)
Załącznik:
gds 037.jpg

38- King’s Own Scottish Borderers – oficerska / żołądź South Notts Hussars / szkocka z rogiem - Highland Light Infantry / London Regiment (London Irish Rifles) / błyskawice - Reconnaissance Corps / Victorian Army Musicians / Intelligence Corps / Hampshire Regiment / East Surrey Regiment
Załącznik:
gds 038.jpg

39- The Royal Army Ordinance Corps + ekonomiczna / 1930 Highland Clan / The London Scottish Regiment / baran - The Queens Royal West Surrey Regiment / koń - The Queen's Own ( Royal West Kent Regiment ) / The Corps of Royal Electrical and Mechanical Engineers (REME) + wersja ekonomiczna / The Lowland Scottish Regiment / The 2nd Dragoons - Royal Scots Greys / Royal Corps of Signals / Northamptonshire Regiment / zbrojny - Fife and Forfar Yeomanry / Cheshire Regiment
Załącznik:
gds 039.jpg

40- Cameron Highlanders – Liverpool Regiment / The Prince Consort Own Riffle Brigade / Royal Scots Territorial Infantry / Korona oficerska na skórzany pasek nadgarstkowy / London Rifle Brigade / gwiazda – Cheschire Regiment / koń – West Yorkshire Regiment.
Załącznik:
gds 040.jpg

41- 6th Inniskilling Dragoons / Notts & Derby Regiment / Derbyshire Regiment / Hertfordshire Regiment / The Cambridgeshire Regiment - Territorial Infantry / Border Rifle Volunteers / niedźwiedź - TheWarwickshire Yeomanry / kozioł – The Royal Warwickshire Regiment / smok-Monmouthshire Regiment / The Royal Armoured Corps (RAC) / Leicestershire Regiment
Załącznik:
gds 041.jpg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 18:52 
Major
Major

Radek, rozwaliłeś mnie. Super

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 20:49 
Chorąży
Chorąży

piękna kolekcja :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 22:34 
Moderator
Moderator

troszke nie wiadomo co powiedziec - imponujace , profesjonalnie zebrane I wyeksponowane ... gratuluje !
Ja zbierajac XIX wieczna i pierwszowojenna niemczyzne , mimo wszystko kupilem sobie przyjemna publikacje dotyczaca tychze wlasnie cup badges Zjednoczonego Krolestwa , lecz tylko walczacych w I WS . Jak bede w weekend w domu to moge zeskanowac okladke - niewielka , niedroga pozycja z bardzo wieloma ladnymi fotkami .... mi jako osobie "spoza tematu " wystarczy . pozdrawiam - K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 marca 2013, 11:12 
Radkoff Pierwszy Wielki

To jeszcze kilka ostatnich drobiazgów:

Pamiątka po braciach Dovey:

Załącznik:
gds 048.jpg

Wpinki typu sweetheart:

Załącznik:
gds 053.jpg

Jedna srebrna:

Załącznik:
gds 054.jpg

Podręczny słowniczek języka niemieckiego dla brytyjskiego żołnierza.
Wydanie przygotowano pod nadzorem Directorate of Military Intelligence (DMI) w departmencie The British War Office w roku 1944

Załącznik:
gds 056.jpg

Nóż szturmowy Fairbairn-Sykes - wersja III.

Załącznik:
gds 058.jpg

http://www.macdonaldarms.com/armoury/im ... aining.jpg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 marca 2013, 11:26 
Radkoff Pierwszy Wielki

I wpinka The Buffs (East Kent Regiment) - rzadsza wersja - I wś.
Mój wykopek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 marca 2013, 16:24 
Generał Broni
Generał Broni

Powalając zbiór... Brawo!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 marca 2013, 22:38 
Kapitan
Kapitan

No nieźle ale pytanie z innej beczki? co wstawiłeś pod suknem w celu podpięcia ...? (styropian? korek?)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 14:07 
Radkoff Pierwszy Wielki

Pod materiałem jest styropian utwardzony za nim "dykta" będąca w komplecie z ramką.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 16:01 
Generał Broni
Generał Broni

Czy dobrze dojrzałem,że na zdjęciu gds023 wkradł się polski orzełek??Czy to tylko mylne skojarzenie??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 20:09 
Radkoff Pierwszy Wielki

Tak, to orzełek. Ale to i tak będą PSZ na Zachodzie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 marca 2013, 10:43 
Radkoff Pierwszy Wielki

Jeszcze taką fotkę z II wojny wygrzebałem;

Brytyjski HMS Tantalus - III T class u wybrzeży Szkocji.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]