Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 22:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: posiadanie łuski jest legalne??
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2013, 18:00 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Piątek, ja gratuluje determinacji, sam nie wiem czy bym ja mial, choc wszystkich znajomych podkrecam zeby nie odpuszczali tak latwo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2013, 22:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

tu zawsze trzeba mieć swiadomość...przed tym co może się stać,przed nimi działać i na tyle mieć oleju w głowie żeby zadbać o właśnie nasz łuski,zamki,lufy i tym podobne,bo i tak wam zabiorą będą je badać,poddawać opinią i dochodzić różnych wniosków.
Moja rada jest taka...jak przyjdą do domu-patrzeć się na każdą rękę,która ci po fantach szpera,jak się nie da to śmiało zaskarżać sposób prowadzenia rewizji,prosić rodzinę,kolegów,sąsiadów co mają odwagę cywilną żeby pomogli się patrzeć.
Nie gadać z Policją,bo oni...taka ich praca żeby cię doprowadzić przed proroka,a w między czasie przesłuchać i postawić wstępne zarzuty,wasze gadanie i tłumaczenie i tak na nić (nie dacie im powodu żeby was złapać na słowa)
Tłumaczyć się dopiero przed sądem,bo tam,nie zawsze ale istnieje możliwość że będzie sędzia,który ma olej w głowie i uzna wasze racje.
Z każdego zeznania można się wycofać w każdej chwili.
Można działać w błędzie,np myślałem że robie dobrze ale się pomyliłem (;
Nie brać papugi prywatnie,tylko z urzędu i w między czasie dać mu kilka srebrników w kieszeń (; lepiej i szybciej zadziała,bo i tak mu płacą za twoją obronę...
i czytać każdy papier który dadzą do podpisu...
...ale przecież nie o to tu chodzi tylko o łuske (;(;(;

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 stycznia 2013, 20:44 
Sierżant
Sierżant

piątek13stego napisał(a):
tu zawsze trzeba mieć swiadomość...przed tym co może się stać,przed nimi działać i na tyle mieć oleju w głowie żeby zadbać o właśnie nasz łuski,zamki,lufy i tym podobne,bo i tak wam zabiorą będą je badać,poddawać opinią i dochodzić różnych wniosków.
właśnie strach mieć jakąkolwiek kolekcie bo chociaż się ma legalne fanty to i tak zabiorą i będą przesłuchiwać do wyjaśnienia bo :cop oni sami niewiedzą do końca co legalne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 stycznia 2013, 10:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

...ale za legalne nic ci nie grozi,żadna sankcja karno finansowa,tylko od dziś pytaj kogoś kto kuma tematy związane z bronią i amunicją...masz wątpliwość co do znalezionego fanta zostaw w miarę możliwości w terenie,zrób dobrą fotę i podeślij...ze swojej strony pomogę jak trzeba.
Z drugiej strony mam kilka zalegalizowanych fantów przez papier od biegłego (; i Sąd (; a to już dość spore pole do popisu...zawsze trzeba odwracać na swoje jak pozwalają możliwości.Jeżeli nie masz na to zdrowia to zajmij się szukaniem monet,kolekcjonuj odznaki i tym podobne...(bez żadnej tu złośliwości piszę)
U mnie nie było zainteresowania niczym prócz "bronią i amunicją" i o dziwo nic mi nie ukradli,jak się panoszyli po mieszkaniu,a wisiało sporo fajnych bagnetów,hałerków i innej militarki.
zdrów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 stycznia 2013, 16:10 
Specjalista
Specjalista

Bestia, toż to sprawa sprzed sześciu lat, w przeszłości wałkowana już na tym forum do bólu! Proszę mi tu nie odgrzewać starych kotletów, jeśli nikt nie ma nic nowego do dodania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 12:39 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Biedne skupy złomu ,musiały by zbankrutować, być pozamykane w związku z idiotyczna ustawą przecież tam są zasoby łusek dla całej armii --Prawo jest idiotyczne, polskie prawo a nie unijne a powinno być unijne bo jesteśmy w unii .Nie oznacza że normalni ludzie są idiotami według głupiego polskiego prawa .Prawo powinno być dla ludzi a nie ludzie dla prawa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 20:30 
Porucznik
Porucznik

A jak ma sie prawo ( czyt. upierdliwy prokurator wojskowy ) do żołnierzy zawodowych ???. Ostatnio posprzeczałem sie z jednym gościem o to że żołnierze nie mogą posiadać nawet łuski ze zbitą spłonką. Gdzie leży prawda ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 21:59 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Tez tez tak słyszałem, czasie pobytu w wojsku na strzelnicy,kadra mówiła ze w wrazie kontroli zandarmeri mozna miec duze nieprzyjemnosci za posiadanie łuski.Moze tylko taki straszyli kotów by wszystkie łuski pozbierali i oddali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 marca 2013, 09:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

...to raczej podpada o własność mienia wojskowego...raczej nie można wynosić czego się chce z jednostki,bynajmniej kiedyś tak było...z drugiej strony po cholere komu łuski z wojska np od kałacha? na zarobek ze złomu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 marca 2013, 23:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Chodzi tu bardziej o statystykę ,amunicja jest liczona w paczkach ,skrzynkach .Wojskowy jest częścią struktury wojskowej i jest na innych zasadach niż cywil w rzeczywistości może więcej ..Łuska wystrzelona musi być rozliczona ,jednostki żądzą się też swoimi prawami tam gdzie przeprowadza się dużo strzelań maja to w nosie jak i na poligonach ...wystarczy przejść się po poligonie łusek zatrzęsienie :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]