Teraz jest niedziela, 20 lipca 2025, 09:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Na początek:2013
PostNapisane: niedziela, 31 marca 2013, 10:52 
Moderator
Moderator

Ten żelazny przedmiot na ostatnim zdjęciu, wygląda jak hak do napinania kuszy, XII-XIVw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 00:18 
Generał Broni
Generał Broni

Witam
Tak się złożyło ,że na jakiś czas będę musiał przerwać moje poszukiwania :( czeka mnie poważna operacja ale jeszcze przed pójściem pod skalpel odnalazłem i powiązałem z tym tajemniczym polem dodatkowe elementy
1.Na jednym końcu pola znajdował się niewidoczny z ziemi regularny obiekt albo zespół obiektów, ale w miarę dobrze widoczne na geomapce /http://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=108913/
poniżej prezentuję negatyw tego zdjęcia oraz próba rekonstrukcji tych obiektów-
analizując dużo wcześniejsze dane jakie posiadam , może to być jakiś system obronny- strażnica obiektu znajdującego się na zachód.

natomiast na drugim końcu pola trafiłem na trzy głazy narzutowe .Nie byłby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to ,że najprawdopodobniej zostały częściowo obrobione by tworzyć coś w rodzaju kierunkowskazu .Te kamienie są tak ułożone ,że wskazują jeden kierunek. Nie jest to kierunek ani północny ani południowy. trzy kamienie z uformowanymi "trójkątnymi strzałkami" są odchylone od kierunku południowego o 25 stopni w kierunku zachodnim
Kamienie są oddalone od siebie o około 27 m. Z logicznego punktu widzenia powinny wskazywać aktualny kierunek - północ- południe ale tak nie jest :oops:

Zbyt dużo rzeczy by był to tylko przypadek

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 19:23 
Generał Broni
Generał Broni

Selim napisał(a):
Ten żelazny przedmiot na ostatnim zdjęciu, wygląda jak hak do napinania kuszy, XII-XIVw

czyli ,ze pozostałe dwa elementy metalowe prawdopodobnie mogą pochodzić od kuszy bo zostały znalezione kilka centymetrów od siebie???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 19:50 
Moderator
Moderator

To że zostały znalezione blisko siebie o niczym nie świadczy, ten mniejszy to fragment małego zawiasu-najpewniej okiennego a większy to jakiś przebijak, kawałek dużego gwoździa, ogólnie dawny złom. Z całą pewnościa nie są to części kuszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 20:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A moja rada jest taka,pośmigać jeszcze po tych poletkach,i zobaczyć jakie fanty wyskoczą,i może zagadka sama się rozwiąże.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]