Kryniu napisał(a):
WitamDzisiaj byłem z proxą na wyprawie. Wkurzały mnie popiskiwania i czułem że omijam fanty. Kabel mocno owinięty przy cewce i przy gnieździe dodatkowo przyklejony taśmą...Na jakich nastawach Wam nie popiskuje i w miarę spokojnie chodzicie, bo takie popiskiwanie i wzbudzanie denerwuje podczas poszukiwań. Chodzi mi o ustawienia (kor. kamieni, wzm. audio, ustawiam dyskryminacje -90 ale i tak popiskuje i nie chodzi mi tu o dźwięki żelaza) Z góry dzięki za porady Pozdrawiam
Wczoraj byłem również na wyprawie i miałem dokładnie tak samo. 3 godziny chodzenia zero fantów a popiskuje jak głupia moja Proxima. Teren był mokry, było trochę śmiecia ale zszedłem do -88 i dalej to samo. Ustawienia to korekcja kamieni na 0, czułość maks. a oprócz zjechania w dół do -90 to chodziłem do -30. W statyku dość spokojnie było.
Rzadko kopie głębokie sygnały bo albo nie umiem ich wyłapywać albo też nie ma nic głębiej. Ustawiając w statyku wykrywkę jakie wzmocnienie audio najlepiej wybrać aby wyłapać coś przykładowo z 40-80 cm ? Wykrywacz będzie wtedy delikatnie piszczał ? i w miare schodzenia pewnie coraz głośniej zapewne. Martwię się bo nie kopałem jeszcze poniżej 30 i mam wrażenie, że nie umiem łapać głebokich sygnałów albo mam coś źle ustawione. Pozdro :)