Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 06:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: piątek, 19 kwietnia 2013, 20:35 
Generał Broni
Generał Broni

Potwierdzam, Optima jest super na drobny kolorek :1 Do tej pory zaliczyłem z nią sześć kilkugodzinnych wypadów, nie zdarzyło się, żebym wrócił bez solida.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 kwietnia 2013, 17:44 
Generał Broni
Generał Broni

Ja dzisiaj bolesnie odczulem jakosc / trwalosc jupitera/optimy. 150 km w jedna strone i z szukania nici, wykrywacz ciagle sie wzbudzal, jedynie co wskazywal to zelazo na kolor zupelnie nie reagowal. Mialem co prawda w zapasie explorera ale z duza cewka i godzina na rzysku to wszystko co moje nerwy wytrzymaly. No nic trzeba sprawdzic ten slynny serwis Rutusa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 kwietnia 2013, 22:33 
Podporucznik
Podporucznik

Kurcze, no to bardzo przykra sprawa. A tam w Angli masz service pod reka? Czy do Polski musisz wyslac? Ja tez chce kupic druga piszczalke, wiadomo Optima jako glowny wykrywacz, ale zastanawiam sie nad dokupieniem uzwki, albo T2, lub X terra. Tyle,ze wszystkie sa po angielsku,a ja lichy jestem z niego...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 kwietnia 2013, 22:44 
Generał Broni
Generał Broni

niestety musze wyslac do pl, co mi sie srednio oplaca (koszty wysylki plus czas jaki to pochlonie dlatego wystawilem go na sprzedaz.
co do wykrywaczy z ang. menu - nie musisz znac jezyka, zeby sie nimi poslugiwac :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 23:40 
Podporucznik
Podporucznik

Ale gdzies zawsze mam zaparcie do tego jezyka. Wiem,ze jez. francuzki jest trudniejszym jez. ale jakos weszlo do tego pustego lba... Ale ziomeczku,szkoda,ze sprzedajesz,a koszta wysylki wcale nie sa tak wysokie. Ja moj wykrywacz kupilem w Polsce na adres brata,a on mi go wyslal do Francji i chyba 150zl tylko zaplacil, a tez rozejzyj sie,czy ktos ze znajomych nie jedzie do ojczyzny. A nad czym teraz myslisz,jak Jupiter pojdzie?
Ps: a juz Cie mialem prosic o jakies filmiki z Jupiterem,bys wstawil na Y.T. Bo w G.B. normalne prawo niz w PL.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 kwietnia 2013, 17:06 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Widzę że koledzy mają już solidne doświadczenie w temacie, ja niestety jestem początkującym graczem i właśnie zastanawiam się nad tym czy wybrać sprzęt polski czy też postawić na coś zagranicznego? Jak rutus optima ma się do np garretta ace350 a może to zupełnie zły kierunek?? Chętnie posłucham rad doświadczonych kopaczy...Też przebywam w Londynie może powinienem brać to pod uwagę...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 kwietnia 2013, 17:14 
Generał Broni
Generał Broni

jak bedziesz szukal w UK to znajdz sobie na ebajaju goldmaxa mk1 (max 360funtow) lub powera (max 420 funtow) i wiecej do szczescia nie bedziesz potrzebowal

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 08:40 
Podporucznik
Podporucznik

Ja tez szukam drugiego wykrywacza(cos na zapas),ale ciezko cos znalezc cos co mnie zadowoli. Potrzebuje by mial dysk DD, regulacie glosnosci, statyk-dynamik i byl czuly na male sreberka. Puki co, zblizony do Optimy jest tylko GMP, S.COPE 6MX)moglem pomylic nazwe). Oczywiscie szukam piszczalki uzywki. Gmp,mozna juz kupic we Francji za 500E. A mysle jeszcze T2,uzywka stoi 400E.
Mam nadzieje,ze Opti mi nie padnie,bo to jak trzecia reka... Nawet jak nie mam czasu pokopac,ale zawsze lezy w bagazniku, bo nigdy nic nie wiadomo...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 11:54 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Nic nie wiem głupi jestem, zdecydowałem się na ace350 pomyślałem nowy kupię i w sumie jak na pierwszy sprzęt do nauki będzie cacy. Chcę żebym po jednym sezonie nie musiał go zmieniać na lepszy, żeby to był taki detektor dobry dla nowicjusza niezbyt skomplikowany ale też nie jakiś paździerz tylko taki pół profesjonalny...nie znam się na tym szukam po omacku...Jak patrzę na garretty to wyglądają trochę jak zabawki nie wiem...aaaaa!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 12:46 
Podporucznik
Podporucznik

Nikt nie jest glupi-jak piszesz. Brak tylko wiedzy,ktora przychodzi z czasem... Ale bedziesz zmienial za rok. Napisz mi tylko, czy mialem racje...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 13:07 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

mleko80rt napisał(a):
Nikt nie jest glupi-jak piszesz. Brak tylko wiedzy,ktora przychodzi z czasem... Ale bedziesz zmienial za rok. Napisz mi tylko, czy mialem racje...

Co byś w takim razie polecił?? Używany sprzęt to zawsze loteria a szczególnie dla mnie amatora, który jeszcze nie przekroczył pierwszego stopnia wtajemniczenia hehe co mogę kupić lepszego w cenie 1500zł ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 13:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

a ja wam powiem, że optima to znajduje takie tyci tyci fanty że pozytyw duży dla wykonawcy urządzenia :)

a mam jeszcze pytanie, trafia się wam czasem sygnał na sreberko a wychodzi alu. od takie kółeczko od plandeki... ??a sygnał i dźwięk piękny...:)
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 14:12 
Podporucznik
Podporucznik

Afriq, nawet jak z Polski zamowisz,to przesylka z Optima wiecej jak 20 euro nie bedzie kosztowac(rodzina w przesykce do Angli tez pomoze). Wg.mnie nic lepszego nie znajdziesz w tej cenie. Biez Optime.
A wszysto czasem moze sie zepsuc,czyli to nie regula. Przdjzyj stard posty i zweryfikuj ilu mialo problemy ze sprzetem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 14:20 
Generał Broni
Generał Broni

Mam juz drugą Optime i jestem zadowolony w 100%.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 14:48 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Muszę jeszcze poczytać w takim razie zrobię sobie porównanie optimy z ace350...Do Polski jadę na urlop 3tyg za 2 miesiące to sobie zamówię w kraju czy jedno czy drugie...nawet nie wiem czy one w tej samej klasie chodzą...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]