Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 04:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Cewka Nel Hunter 12,5 x 8,5 Garrett
PostNapisane: niedziela, 28 kwietnia 2013, 19:22 
Chorąży
Chorąży

witam ,chciałbym zasięgnąć informacji na temat cewki- Cewka Nel Hunter 12,5 x 8,5 Garrett.jak się ten model spisuje i czy któryś z kolegów na forum posiada taki model cewki? jeżeli tak proszę o opinie czy warto ją kupić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Cewka Nel Hunter 12,5 x 8,5 Garrett
PostNapisane: niedziela, 26 maja 2013, 09:48 
Szeregowy
Szeregowy

witam Kolegę

od 2 miesięcy posiadam cewkę nel Hunter przy moim garrecie. i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolony z zamiany zwykłej cewki koncentrycznej na tą, ale najpierw minusy:

1. trzeba namęczyć się przy namierzaniu celu (trzeba to robić dokładnie i najlepiej 2 razy)
2. przy wykrywaniu dużych odłamków żelaza dyskryminacja najpierw pokazuje kolor a dopiero później żelazo, jest to trochę upierdliwe, oraz duże żelazo pokazuje jako kolor (ale dokładnie tak samo było w koncentryku) jest filmik demonstracyjny na You tube z wyciąganiem podkowy (potwierdzam prawda)

a teraz plusy:

1. zasięg przemiatania znacznie większy - wg mnie hunter ma optymalny rozmiar do chodzenia i po polach i po lesie i w obu przypadkach dobrze się spisuje.
2. zasięgi w gruncie większe - nie miałem przyjemności znaleźć 2 takich samych rzeczy na różnych głębokościach dwoma rodzajami cewek i mierzyć ale to przecież nie o to chodzi - to się czuje.
3. pracuje bardzo stabilnie na max czułości, przesiadka nie stanowi najmniejszego problemu - nie licząc linii WN :)
4. wykonanie bardzo dobre, różnica w wadze raczej nie do odczucia no chyba, że ktoś waży 50 kg.
5. na miejscach które były zwiedzone z koncentrykiem - zaskakuje co cieszy :)

podsumowując: nel wyciąga z garretta ostatnie poty (ja mam model ACE250) i gdybym jeszcze raz miał sprzedać cewkę standard i dołożyć 200 pln do huntera zrobiłbym to bez wahania, zatem zdecydowanie polecam.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]