marcelxbox napisał(a):
Fisher F75LTD posiada częstotliwość 13khz jest tam opcja zmiany częstotliwości 7-mio stopniowa F1-F7 dając częstotliwości pracy z detektorem 1 -12,821 , 2 -12,876 , 3 -12,931, 4 -12,987 DEFAULT , 5 -13,043 , 6-13,100 , 7 -13,158.
Zmiany częstotliwości pracy tak samo tyczą się Teknetics T2 SE
Deus XP posiada zmianę częstotliwości pracy na 4kHz, 8 kHz, 12kHz, 18kHz z deusem jak go jeszcze miałem chodziłem na 12khz i 18khz głownie pola z drobnym kolorem na obu częstotliwościach i podrasowanych ustawieniach odbiegał znacząco zasięgami od fishera.
czy mógłbyś rozwinąć myśl? co masz na myśli pisząc o znaczących różnicach w zasięgu?
a zmiany częstotliwości to raczej kosmetyka w f75.
Pozdrawiam
Rupcio kupiłem w ubiegłym roku deusa też byłem zachwycony tym detektorem wychwalany był przez kilku użytkowników z tego forum jak i również z innego jego zasięgami wagą itp. Chodziłem z nim jeden sezon gdzie w tym czasie chodził ze mną często kolega który biega od dłuższego czasu z F75LTD porównywaliśmy zasięgi obu detektorów z których jednoznacznie wynika że deus jest sporo płytszy od fishera .Nie robiliśmy testów zasięgów w oparciu o sprawdzanie zasięgu w centymetrach na poszczególne monety sprawdzaliśmy jedynie sygnały przed wykopaniem fanta po namierzeniu przez detektor .Z tego wynikało że sygnał namierzony przez deusa w praktycznie każdym przypadku był poprawnie zidentyfikowany przez fishera co nie przekładało się nie raz odwrotnie .Odnośnie częstotliwości fishera zmiana częstotliwości na F1-F7 przydaje się głównie gdy chodzimy z innym detektorem w pobliżu nie zakłócają się wzajemnie nie wpływa to natomiast na zasięg .Odnośnie deusa moim zdaniem ten detektor jest przereklamowany stanowczym minusem jest mała ilość dostępnych cewek zasięgami ja go mogę porównywać ze sprzętem w przedziale cenowym do 3 tyś zł w chwili obecnej więcej bym za niego nie zapłacił ale każdy kupuje sprzęt i chodzi z tym czym mu się podoba .