Teraz jest poniedziałek, 15 września 2025, 23:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: sobota, 11 maja 2013, 19:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

witam znajomy kupił deusa i jakos dziwnie sie zachowuje na fabrycznych programach jest bardzo hałasliwy i niestabilny cały czas popiskuje ,zmniejszał czułosc i nic to normalne w tym wykrywaczu czy jest moze uszkodzony :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 maja 2013, 20:09 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jeśli nic nie przestawiał to nie jest normalne zachowanie. Ja tak miałem jak ustawiałem Ground Balance na tracking i miejscówka była mocno zaśmiecona.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 maja 2013, 06:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

W domu hałasuje czy w każdym terenie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 maja 2013, 21:46 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

w kazdym terenie wzbudza sie nawet na czystym miejscu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 maja 2013, 21:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

No to nie ma opcji, jest uszkodzony. Deus jest wyjątkowo stabilny. Przy standardowych ustawieniach czyli GB 90, sens 90 nie powinien w ogóle popiskiwać. Ja wchodząc na nowe pole ustawiam czułość na 99 i później redukuje jeśli za dużo piszczy jednak często chodzę na 99, gada jak go odłożę ale przy ziemi jest stabilny. Pooglądajcie sobie filmiki na youtube z poszukiwaniami deusem. Np ten, tutaj widać kiedy sygnalizuje, na fabrycznych programach. http://www.youtube.com/watch?v=zOSJk_cNtF4

Ostatnio edytowano niedziela, 12 maja 2013, 22:01 przez radosci, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 maja 2013, 22:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

jw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 maja 2013, 20:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

poogladałem filmik i fakt jest stabilny to ten jest fabrycznie uszkodzony to sie koles nie na cieszył i sprzecik po 20 min w terenie pojedzie na urlopik do serwisu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 maja 2013, 18:16 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Popróbowałem wczoraj tej ukrytej opcji z układem współrzędnych i wizualizacją sygnału. Kopałem tylko cienkie regularne kreski odchylone od osi Y 20-70 % (kreski poziome równoległe do osi X to kamienie, a idealnie pionowych nie spotkałem). Efekt: prawie same monety. Pewien jestem, że pominąłem kilka ciekawych przedmiotów o nieregularnych kształtach (chaotyczne linie na wykresie), ale jeśli ktoś jest uparty wyłącznie na monety to sukces gwarantowany, a dźwięków można w zasadzie nie słuchać i kopać tylko cieniutkie równe kreski... Szkoda tylko, że procedura odpalania tej funkcji jest dość długa i trzeba ją przeprowadzać za każdym razem od nowa po wyjściu z niej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 czerwca 2013, 04:39 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Potrzebuję konsultacji w oparciu o pewien test.
Nudziłem się ostatnio (w oczekiwaniu na coś) na łowisku komercyjnym mojego kolegi i przypomniałem sobie, że w bagażniku mam Deusa. Dla zabawy przeczesałem muł, który koparka wydobyła pogłębiając staw. Kilka obiecujących sygnałów nawet się pojawiło, ale nie miałem łopaty (stawy poniemieckie). Nic straconego, kiedyś do tego wrócę.
Ostatecznie rozrzuciłem na glebie kilka metalowych przedmiotów (kilka monet mosiężnych, miedź, kawałek stalowej liny od koparki i kilka małych sreberek wypożyczonych od kolegi. Pierwszy raz w życiu miałem czas na testy i zabawę ustawieniami. I zauważyłem coś dziwnego, o czym nie ma wzmianek w instrukcji, a na forach też tego nie napotkałem. Otóż wydaje mi się, że ten sam żelazny przedmiot pokazywany był na podkowie zdecydowanie po lewej stronie lub zdecydowanie po prawej stronie w zależności od ustawionego poziomu dyskryminacji. Odnoszę wrażenie, że jeśli podlegał dyskryminacji to wizualizowany był po lewej stronie podkowy lecz kiedy wymykał się nisko ustawionej dyskryminacji wyświetlał się jako "dobry" po prawej stronie podkowy. Mógłby ktoś z Was sprawdzić to u siebie i napisać dwa słowa?
Instrukcja mówi, że podkowa dzieli fanty na żelazne i nieżelazne (kolorowe). Mnie jednak wychodzi, że dzieli na świadomie przez nas zaakceptowane i świadomie odrzucone poprzez określone nastawy wartości dyskryminacji.
Byłby ktoś z Was skłonny to przetestować i opisać?
Dzięki z góry.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 czerwca 2013, 06:03 
Porucznik
Porucznik

Pisałem o tym w którymś wątku o Deusie. Podział na podkowie nie zależy od właściwości ferromagnetycznych tylko od progu dyskryminacji. Wszystko odrzucane przez dyskryminację ląduje po lewej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2013, 07:29 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Dziękuję bardzo za tę informację.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 czerwca 2013, 20:42 
Major
Major

Witam wszystkich ! :) Czy któryś z kolegów opanował tego Deusa jeżeli chodzi o monetki chodzi mi o sprawdzone ustawienia . Dzieki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 10:17 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Denar napisał(a):
Oczywiste, że jeżeli w dwóch programach ustawisz wszystkie, ale to absolutnie wszystkie parametry tak samo to działanie będzie identyczne, niezależnie od tego jak program się nazywa.

Właśnie czytam wnikliwie cały wątek od początku, gdyż jestem obecnie na etapie eksperymentów z ustawieniami i natrafiłem na powyższą tezę. Bycie jajkiem mądrzejszym od kury nie postawiłem sobie za cel, jednak z moich obserwacji wynika, że poszczególne programy posiadają własny unikalny charakter i styl, a zrównanie parametrów wyrażonych liczbami nie czyni ich jednolitymi (ustawcie np. Deus Fast i Relikty na te same wartości i porównajcie zachowania sprzętu).
Jeśli całe zamieszanie z "zawartymi" w Deusie kilkoma detektorami firmy XP miałoby się sprowadzać jedynie do różnego ustawienia wartości startujących od wspólnego punktu wyjścia to mamy aferę Deusgate...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 czerwca 2013, 12:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Mam jeszcze dwie kwestie:
1. Nie bardzo potrafię sobie poradzić z wyborem programu i ustawieniami na mocno podmokłym polu (lepki, ciężki czarnoziem z dość dużą ilością zardzewiałych śmieci). Mój Deus zachowuje się tak, jakby zabrakło mu benzyny i dodatkowo wybierał się spać (próbowałem głównie GM Power i Relikty, a wrażenie miałem, że chodzę na programie Anemia... ),
2. Jakim prawem przy dyskryminacji ustawionej na 25 i sygnale żelaza ustawionym na 0 słyszę sygnały (dość ładne) od przedmiotów, które na wyświetlaczu dają wskazanie: 1, 2, 6, 9. Nie bawiłem się jeszcze silencerem. Mógłby coś pomóc?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 czerwca 2013, 15:52 
Porucznik
Porucznik

Odnośnie 1 - reaktywność na 2 lub 3, tx na 1 i grunt manualnie w punkt lub oczko wyżej.
Odnośnie 2 - nie wiem - nigdy nie chodzę na takich ustawieniach - głębi i informacji szkoda ;]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]