Teraz jest piątek, 2 stycznia 2026, 14:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Drugi numer "Poszukiwaczy" już w sprzedaży!
PostNapisane: piątek, 17 maja 2013, 08:13 
Złosliwy Nieludzki Doktor

torba5 napisał(a):
jeśli to jest za mało ,ale staramy się

I tak trzeba trzymać :1
Każdy kto w jakikolwiek sposób przyczynia się do popularyzacji poszukiwań z detektorem jako legalnego hobby jest godzien pochwały, dlatego że jest ambasadorem hobby w naszym kraju, ogarniętym absurdem prawnym w tym zakresie. Wszelkie kretyńskie uwagi na temat - dotyczące zasadności wydawania czasopisma tego typu niech sobie głoszący takie uwagi wcisną głęboko w dup...
W tym kraju - klasyczne piekiełko najlepszym sposobem ,,dowartościowania" się jest krytyka wszystkiego i wszystkich, najlepiej skrytykować, zamiast dać coś od siebie. Wyluzujcie - ja sobie dzisiaj zamawiam oba numery i z przyjemnością przeczytam od deski do deski.
pozdrawiam redakcję ,,Poszukiwaczy" i wszystkich myślących normalnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 maja 2013, 08:16 
Specjalista
Specjalista

Witam,
Kenny napisał(a):
cena 12 pln za pismo de facto branżowe jest wysoce przystępna nie wiem o co się czepiać to nie jest Rzepa, albo inna Wybiórcza drukowana w mln nakładach...
Litości ludzie...
Pozdro

Kenny właśnie o to chodzi, najbardziej mnie rozbrajają komentarze że drogo, słabo, mało itp. Ludzie /poniektórzy/ jak jesteście tacy obrotni to smarujcie artykuły albo jeszcze lepiej wydajcie konkurencyjne pismo! Ja podziwiam chłopaków że próbują czy się uda czas pokaże... Ze swojej strony dodam iż kiedyś uczestniczyłem w wydawaniu tematycznego pisma,wiem ile to pracy i załatwiania, nie wspomnę o kosztach... Może wrócimy do czasów kserówek marnej jakości wtedy będzie po 4zł!
pozdro
Onyks5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 maja 2013, 14:07 
Podporucznik
Podporucznik

Ta ,jeszcze sie taki nie narodzil zeby wszystkim dogodzil :lol: jà z checia skorzystam z oferty , wszak nasz rynek jest zawalony pismami o tematyce bliskiej naszemu chobby

błąd ortograficzny - powinno być HOBBY!pozdrawiam Marek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 09:34 
Generał Broni
Generał Broni

Krytyka jest potrzebna, bez krytyki nie ma postępu.
Dobrze jest, gdy takie czasopismo zawiera wiarygodne treści, nie anonimowe, takie, jakich w internecie nie znajdziemy.
...przykładowo, kilka moich propozycji tematów:
- wywiady z poszukiwaczami biorącymi udział w wykopaliskach.
- relacje z aktualnych, ciekawych krajowych wykopalisk, ze zdjęciami.
- opisy interesujących zabytków, dokumentów, analizy map udostępnionych specjalnie tylko dla czasopisma.
- wywiady z poszukiwaczami, którzy oddali zabytki do muzeum i z tego powodu mieli kłopoty, i z tymi, którzy dostali nagrody za oddanie zabytku do muzeum.
- wywiady specjalne np. z nagrodzonym policjantem.
Trzeba trafić z tematyką artykułów, tak by potencjalnego nabywcę zainteresowała większość tematów i zdecydował się je kupić.
Tego typu niszowe tytuły, często wydawane są przez firmy, jako uzupełnienie, reklama prowadzonej działalności, wtedy łatwiej jest zaistnieć i utrzymać się na rynku, a o losach czasopisma bez żadnego innego wsparcia decyduje tylko rynek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 14:24 
Kapral
Kapral

....a ja właśnie kończę druga część historii regaliów i wieczorem wysyłam do Redakcji :D
P.S. Wiecie ze już w 1920 roku specjalna komisja sejmowa badała sprawę zagrabienia Korony Chrobrego przez marszałka Piłsudskiego :lol: ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 17:23 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Nie ma już darmowej wysyłki ?;) Bo nie ma nigdzie już o tym info...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 20:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Magazyn "Poszukiwacze" ogłasza konkurs na najciekawszą relację poszukiwawczą. Warunkiem jest napisanie relacji, reportażu, artykułu lub opowiadania na temat związany z poszukiwaniami skarbów, do maksymalnie 3000 słów - minimum to 500 słów. Bardzo mile widziane ilustracje (dowolna ilość). Zwycięzca (wyłoniony przez redakcję) otrzyma w nagrodę trzy kolejne numery pisma gratis (lub numery wybrane przez siebie) a jego relacja zostanie opublikowana w magazynie. Prace prosimy nadsyłać najpóźniej do końca czerwca, na adres: redakcja@poszukiwacze.org Życzymy powodzenia!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]