Teraz jest piątek, 22 sierpnia 2025, 06:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czym myjecie ręce po wykopkach?
PostNapisane: poniedziałek, 13 maja 2013, 23:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

andy65 napisał(a):
Oczywiście można wątek kończyć i po sprawie....

AMEN

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 maja 2013, 23:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

andy65 napisał(a):
I w tym jednym kobiety mają przewagę nad nami, facetami,,

Nie tylko w tym jednym ... :666
Zdradzę Ci mój tajemny kobiecy sekret na dłonie. Jest to przykład na świetne zastosowanie oliwy z oliwek "wykopkowo": Na zabrudzone, ale już porządnie umyte, dłonie wlewasz kilka kropli oliwy z oliwek, do tego kilka kropli soku z cytryny. Włączasz Discavery albo "M jak miłość"* (przed aplikacją oliwy), i pocierasz dłonie w trakcie. I tak do konca projekcji. Potem myjesz samą wodą i wycierasz. Dłonie są czyste i natłuszczone/nawilżone :8)

* Wybór należy do Ciebie

A i pospiesz się z czytaniem mojej rady, bo na miescu moda, ten post dołączyłby do wykonacy z gitarą, którego teledysk był dziś newsem dnia :666 Tzn. w kosmos

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 16:10 
Szeregowy
Szeregowy

Ja stosuję już parę lat chusteczki nawilżone BRAVO firmy DEN BRAVEN, usuwają wszelkie zabrudzenia smar,farba,silikon itp... Nieszkodliwe dla skóry i do czyszczenia sprzętu rewelacja. :1
Pranie skarpetek też polecam, prać w szarym mydle .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 16:33 
Moderator
Moderator

Ja kopac nie mam okazji , ale pamietam wiele lat temu moj kumpel skladajac zabytkowe motocykle uzywal pasty o wdziecznej , acz dzis bardzo niepoprawnej politycznie nazwie BLACK OUT !!!!
pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 15:34 
Sierżant
Sierżant

A ja korzystam z chusteczek do czyszczenia kokpitu samochodowego W5 dostępnych w LIDL'u za około 5 PLN - w paczce jest 80 lub 100 szt., nie pamiętam dokładnie.
Spokojnie dają radę, a przy większych zabrudzeniach sięgam po te do szyb :) Dostępne w podobnej cenie :1
Taki zestaw starcza na bardzo długo i robi naprawdę dobrą robotę. Po wytarciu rąk można nimi jeszcze przetrzeć wykrywkę ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 20:13 
Moderator
Moderator

borsia napisał(a):
Nie no, chłopaki, dajcie spokój! Babą jestem, paznokcie maluję, choć krótkawe mam, o się łamią na wykopkach, ale żeby takż rozkminkę robić, jak ręce domyć :roll: . Żenada. I pomyśleć, że zima się skończyła...

Brawo ...Jeden rozsadny post.
Tez kopiemy z malzonka i jakos nie ma problemu..ani ja ani ona.

Czym autor watku zabrudza rece?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 21:21 
Podporucznik
Podporucznik

jms-bytom napisał(a):
Tez kopiemy z malzonka i jakos nie ma problemu..ani ja ani ona.

Czym autor watku zabrudza rece?

Szczerze zazdroszczę Wam, że nie macie z tym problemu. :lol: Myślę, że są tu jednak takie osoby, które tak jak ja, zastanawiają się, jak doczyścić ręce, które po wykopkach nie łatwo domyć, bo bywa, że się kopie np. w ziemi torfowej, która naprawdę mocno i na długo potrafi "wpić" się w skórę... A wielu z nas idzie do pracy, wita się z kolegami, przełożonymi, dziewczyną, chłopakiem itp., spotyka się w kawiarni, na piwie, itp. i nie wiem, czy przyjemnie jest wtedy afiszować się "glebą" pod paznokciami. Być może autorowi cytatu jest to obojętne, ja mam tu odrębne zdanie.
I jeszcze jedno: po co tu " bić pianę ", jeśli komuś temat nie leży, może nie czytać wątku, nie wypowiadać się lub " mając władzę ", po prostu temat zamknąć i po sprawie... Ja jestem wdzięczny wszystkim tym, którzy sensownie i na temat wypowiedzieli się w tym wątku i podzielili własnymi doświadczeniami w tym zakresie. :) Pozdrawiam Wszystkich !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 21:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Najlepszy sposób, żeby ograniczyć brud na dłoniach to rękawiczki robocze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 22:43 
Generał Broni
Generał Broni

Dokladnie najlepsza ochrona sa rekawiczki. Fakt oprocz tego mam chusteczki jedne nasaczone jakims srodkiem, ktory usuwa brud, drugie nasaczone srodkiem odkazajacym na bazie alkoholu ( niestety nie nadaja sie do ssania).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 22:46 
Plutonowy
Plutonowy

Rękawiczka? ;/
Wybacz lecz moim skromnym zdaniem wyjąć fanta z rękawiczką na dłoni to tak troszkę jak by uprawiać seks w gumce (Niby fajnie ale i satysfakcja już nie ta sama)

A żeby nie odbiegać od tematu przyłączam się do andy65 bo mimo iż zaczynam dopiero przygodę z piszczałkami skuteczne sposoby na domycie rąk będą niezwykle cenna radą na przyszłość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 22:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wiem już z doświadczenia, że bab się tu nie słucha*, ale co mi tam. Sok z cytryny lub skoncentrowana jego wersja - kwasek cytrynowy, mogą zdzialać cuda. W dziecięctwie chodziłam zarobkowo na jagody, zbierałam eologicznie "palcyma" a nie zbieraczką, i ta metoda zawsze działała co najmniej w 90%.

* W końcu to faceci muszą mieć piękne dłonie, my nie, bo se zamalujemy :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 22:55 
Plutonowy
Plutonowy

borsia napisał(a):
Sok z cytryny lub skoncentrowana jego wersja - kwasek cytrynowy, mogą zdzialać cuda.

Słyszałem że sposób i skuteczny, lecz gdy ktoś ma zadrapania które są świeże to pieruńsko piecze podobno :cry:
Ja ze swej strony proponuję znany od wieków sposób mianowicie pumeks :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 maja 2013, 08:17 
Sierżant
Sierżant

Ja również uważam, że wątek wcale nie jest niepoważny i jeśli możemy wymienić doświadczenia po to by nasze hobby nie przeszkadzało nam w pracy następnego dnia, to można się tylko cieszyć!
Dodam tylko, że ja właśnie często kopię w ziemi torfowej. Mam na rękach bardzo dobre rękawiczki, ale bardzo drobny brud/pył torfowy i tak przedostaje się przez nie (jakimś sposobem) i właśnie on wciera się w skórę i pod paznokcie i jest bardzo trudny do usunięcia. Woda nie bardzo sobie z nim radzi, natomiast stosowane przeze mnie chusteczki jak najbardziej. Jeszcze raz polecam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 maja 2013, 08:42 
Moderator
Moderator

D4N13L napisał(a):
Rękawiczka? ;/
Wybacz lecz moim skromnym zdaniem wyjąć fanta z rękawiczką na dłoni to tak troszkę jak by uprawiać seks w gumce (Niby fajnie ale i satysfakcja już nie ta sama)
...

Do czasu kopnięcia pierwszej żyletki lub igły od strzykawki (porównał bym jak wyżej ale będzie że znowu piszę coś o dziwkach :usta )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 maja 2013, 09:09 
Generał Broni
Generał Broni

Muzzy13 napisał(a):
Ja również uważam, że wątek wcale nie jest niepoważny i jeśli możemy wymienić doświadczenia po to by nasze hobby nie przeszkadzało nam w pracy następnego dnia, to można się tylko cieszyć!

A nie uważasz, że to trochę głupie, jak podobno dorośli faceci udzielają sobie rad, czym myć rączki?

Te i podobne wątki odzwierciedlają niestety poziom, w kierunku którego stacza się nasze społeczeństwo...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]