Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: White's Coinmaster Pro czy Delta 4000 PILNE !!!!!!!!!!!!!
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 05:05 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Serdecznie witam. I oto kolejny żółtodziób prosi o pomoc.Chcę kupić mój pierwszy wykrywacz.Jestem bardzo zainteresowany którymś z powyższych modeli.
Co che zbierać? hm.. oto jest pytanie, na początku na pewno pójdzie ALL METAL, a poważniej to troche militarki z przewagą koloru monetek. Prosze o dorade którą maszynkę wybrać, i krótką charakterystyke oraz ich plusy i minusy. Jeszcze jedno pytanko: W sprzedaży Delty jest oferowana dodatkowa sonda 11''DD lub 13''Ultimate DeTech, W razie wyboru Delty którą wybrać ? O 13-stce jest dużo mniej komentarzy.
Z góry wielkie dzięki.
POZDRAWIAM.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White's Coinmaster Pro czy Delta 4000 PILNE !!!!!!!!!!!!
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 08:04 
Major
Major

Weź deltę z 11'', sprzęt sprawdzony, zasięgi przyzwoite, lekki, dobrze wyważony i 5 lat gwarancji swoje robi. Cewka 13 calowa jak na początek to może być sporawe wyzwanie: waga, namierzanie. 11 ma podobne parametry a różnica to jedynie powierzchnia przemiatania. Jak na początek przygody to nie powinno być dla Ciebie ważne bo musisz nauczyć się cierpliwości , fanty trzeba wydeptać a nie wybiegać. Jak to ktoś słusznie zauważył " krok gejszy".

A te wykrzykniki to mogłeś sobie darować bo o 4 rano to sklepy są pozamykane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 08:51 
Chorąży
Chorąży

Ja bym wziął tą z de tech,w tym zestawie masz dwie sondy,zwykła dobra na początek a później przyda Ci się w zaśmiecone tereny(sonda 11 według mnie słabo sobie daje radę w śmieciach).Sonda de tech będzie dobra na pola gdzie nie raz trzeba się dużo nachodzić by przeczesać spore kawały ziemi.O de tech jest na razie mało opini ,ale sądzę z tego co wyczytałem że powinna być troszkę głębsza.
Śmigałem z Deltą dwa lata i twierdze że jest to dobry wykrywacz,konstrukcja wytrzymała,zasięgi w miarę dobre .

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 18:33 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Ja też jestem za deltą :1 mam ją i jestem zadowolony jak na początek i w sumie na dłuższy czas, lekki dość głęboki i sonda 11dd swietnie namierza przedmiot co do minimetra znajdziesz go w ziemi pod sondą :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 19:46 
Specjalista
Specjalista

Mam coinmastera pro juz 3 rok. Na monety swietny. Ostatnio wychodze z kolega ktory ma delte ale on wyraznie zostaje w tyle jesli chodzi o monety. Ostatni nasz wynik.ja 27 monet on.9. Bylismy razem na kilkunastu wypadach i nie wygral jeszcze z moim coinmasterem pro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 20:33 
Generał Broni
Generał Broni

Przeczytaj raz jeszcze to co napisał Kolega staregrary i nie szukaj już niczego innego.Delta z 11 DD duuuużo potrafi.
Powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 20:44 
Kapitan
Kapitan

a ja bym wybrał białasa
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 21:00 
Podporucznik
Podporucznik

Podbijam Deltę 11DD jest niesamowicie precyzyjna i leciutka :1 tamtego sprzętu po prostu nie znam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 22:31 
Specjalista
Specjalista

Z moich obserwacji whites. coinmaster pro i delta maja podobny zasieg ale whites jest bardziej stabilny tam gdzie delta troche glupieje. Bialas jest bardziej stabilny rowniez wtedy gdy szybciej z nim smigasz i nie tracisz.przy tym na czulosci. Nie boi sie lini wysokiego napiecia .Baterie 2.sztuki sredniej jakosci starcza na minimum.30 godzin pracy nawet w zimie. Kuipisz go i szybko.polubisz prostote i intuicyjna obsluge. Srednio w sezonie wyciagam nim 70 do 80 sreberek. Z bardzo przecietnych miejscowek bo bardzo dobrej wciaz szukam. Wada jest rozsczelniajaca sie cewka. Mi wytrzymala 1.5 roku viking szybko wyslal mi w ramach gwarancji nowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 22:53 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem deltę i prizma zdecydowanie lepszy whites :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 23:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Sądząc po temacie i odpowiedziach widziałbym tutaj po prostu dodanie sond do wątku. Moderator powinien dać taką możliwość. W tym momencie ktoś kto szuka odpowiedzi, albo czyta cały wątek, albo zlicza sobie ile osób + on sam jest za tym modelem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 maja 2013, 23:53 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Mam poprzednika White'sa Coinmastera Pro,Prizma 5G,dodatkowo ma strojenie do gruntu.White's jest bardzo lekki i stabilny.Szukam z kolega ktory chodzi z Argo,sprawdzamy sygnaly i nie zdazyło jeszcze się żeby White's nie widzial tego co Argo.Ma funkcje Multi Ton-8 tonów identyfikacji,tryb statyczny P/P,nie trzeba trzymać palucha na przycisku.Wciskajac P/P i Multi Ton masz tonowa identyfikacje glebokości,super dyskryminacjai co najważniejsze wycena fanta :)
Zasilanie 2 baterie 9V.Ja kupuje najtańsze za 4 zeta i wytrzymuja ok 40h
Jest taki myk co nie wszyscy wiedzą, 1 bateria zasila elektronike i cewke a 2 tylko audio,chodzac na słuchawkach ta 2 prawie sie nie rozladowuje.Gdy zapali nam sie koniec baterii wystarczy zamienić baterie miejscami i mozna jeszcze chodzić conajmniej 10h.
Polecam White'sa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 maja 2013, 06:32 
Porucznik
Porucznik

slimak napisał(a):
Mam coinmastera pro juz 3 rok. Na monety swietny. Ostatnio wychodze z kolega ktory ma delte ale on wyraznie zostaje w tyle jesli chodzi o monety. Ostatni nasz wynik.ja 27 monet on.9. Bylismy razem na kilkunastu wypadach i nie wygral jeszcze z moim coinmasterem pro.

Przypadek, Delta jest bardzo szybka i trzeba chodzić bardzo szybko, jeśli ma być wyczynowo , później można se poprawiać powoli jak warto, jest płytka stosunkowo (z 11"dd w ziemi 2..3cm mniej jak XLT na 1/2 kopiejki) ale radzi sobie w trudnym terenie jak Omega, jest trochę nerwowa jak wszystkie ,,fiszerowate'' ale to cena za szybkość. Kolega z deltą potrafi objechać trzech maruderów, nawet jeden przez niego rozwalił wykrywkę o drzewo, mam nadzieję że nie czyta bo się jeszcze obrazi że to ujawniłem :) Nie znam coinmastera ale te whitesy co widziałem chodziły bardzo ładnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 maja 2013, 04:04 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Serdecznie wszystkich witam
Dziękuję wam za chęć pomocy w wyborze modelu wykrywacza.Szczególne podziękowania śle do kolegi
''staregraty'' za merytoryczną treść, i że jako pierwszy do mnie napisał już o ósmej rano, to chyba te wykrzykniki pomogły.
Koledzy patrząc %-towo to opinie są prawie 50/50, i doszedłem do wniosku że najlepiej wykrywkę wybrać za pomocą monety na zasadzie "orzeł czy reszka"
Druga opcja to kupić dwie, jedną dla mnie a drugą dla żony, i tu odkrywa się dryga strona medalu.
Mianowicie: moja żona wykazuje coraz większe zainteresowanie wykopkami,rzekła nawet cyt. Jak już będzie wykrywacz to ja ci kochany pokaże jak się zbiera, notabene w zbieraniu grzybów,to muszę przyznać, że zawsze była lepsza.
Ale że budżet na to nie pozwala więc wybór padł na jedną wykrywkę, na Delte 4000 uwzględniając w tym moją żone, a jest ona osobą.... za którą trudno nadążyć i tu plus dla Delty za jej szybkość, i że żona jest dość energiczna i żywiołowa to tu kolejny plus dla Delty za jej pięcioletnią gwarancje, i jest ona jak najmilej widziana.

Kończąc tym lekko żartobliwym ale i prawdziwym akcentem pozdrawiam wszystkich i życze obfitych łowów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 maja 2013, 08:53 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jak dokładnie jest z tą 5 letnia gwarancją?
Słyszałem,że po upływie 2 lat trzeba wyslać co roku do płatnego przeglądu.
Czytał ktoś dokładnie warunki gwarancji 5 letniej?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]