Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 17:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: NASZYWKA NASZEJ GRUPY - Grupa Śląsk
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 17:45 
Kapitan
Kapitan

Pomysłów na naszywkę można mnożyć i mnożyć najpierw jednak byłoby zadać sobie pytanie co chcemy takowym przedstawić?
Śląski Orzeł z śląskimi barwami wiadomo jest to znak,symbol śląska a wykrywki na nim co mogły by oznaczać ? że Śląsk należy szukać z wykrywką?, że na śląsku przeprowadzane są wykopaliska?, ok śląscy poszukiwacze - złomu ?, węgla ?, dupeczek ?
Biorąc na cel POSZUKIWACZ SKARBÓW o ile świadomość mnie nie myli taki ma być temat a jako dodatkowy atrybut dla osób pochodzących - mieszkających na śląsku.
Nie idźcie w kierunku barw śląska bo co druga osoba nawet sobie nie zdaje sprawy z tego jakie one są a czasem że w ogóle są to samo dotyczy wizerunku orła.
Poza tym taki design miał by sens gdyby to miał być emblemat stowarzyszenia historycznego skupiającego się na śląskiej historii.
Sam kształt też ma wiele do powiedzenia - tarcze są herbowe, grup elitarnych... kształt fallusa bardziej był by tutaj na miejscu niż tarcza.
Tak samo napisy, nie wpisujcie poszukiwanieskarbow.com nie tworzymy naszywki forumowej bo taka już istnieje, za reklamę też wam nikt nie zapłaci
a już szczerzcie się napisów w innym języku.. *chociaż w urugwajskim ładnie by to wyglądało...* chcecie mieć napis w innym języku to tylko łacina i to też musi być powiedzenie lub zbiór wyrazów które gdzieś tam już ktoś widział, słyszał bo jak was zobaczą z tym na polu to w zadzie z widłami powrócicie lub też już nie.
Niewielu widziało naszywkę "szperacza" ale ci którzy mieli przyjemność to bez zastanowienia na pierwszy rzut oka są w stanie stwierdzić "poszukiwacz skarbów" w innych wypadkach trzeba byłoby się srogo zastanawiać - marynarz? ,leśniczy?, zaganiacz orłów?, z innej strony 2 skrzyżowane, symetryczne wykrywki wyglądają jak nożyczki więc można dodać jeszcze - fryzjer zwierzęcy?
Wybaczcie że zbeształem wasze projekty nie chodzi o to że mój jest super-duper-zajebiaszczy ale zróbmy to z głową i aby jak największemu gronu to pasowało niż na szybko i bez sensownego pomysłu - raz jeszcze wybaczcie.

Tutaj na necie znaleziony gotowy projekt bardzo ładny i właśnie docelowo przedstawiający osobę go noszącą - wszystko na temat :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano piątek, 31 maja 2013, 17:49 przez kokoloka, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 17:48 
Moderator
Moderator

Tak porzadkowo-wielu robi blad piszac poszukiwaCZEskarbow a powinno byc poszukiwaNIEskarbow.com

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 19:35 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

To może i ja zaprezentuje , moje "podkreślam" luźne podejście do tematu naszywki.
Ja i słownie dwóch moich kumpli mamy takie naszywki , oczywiście każdy z swoim nickiem ,ksywą .
I nie wiem co sobie ludzie myślą patrząc na tą naszywkę, i szczerze nie obchodzi mnie to grunt że nam to pasuje.
Ile ludzi tyle opinii, każdy ma inne zdanie i ciężko będzie wybrać najlepszy projekt.

[ img ]

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 20:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Hehe spoko projekt był robiony w 5 minut, na nikogo nie jestem zły :D wcześniej żadnej propozycji po niemiecku nie było a napisy to tylko formalność na około 60 znaków jest pole do popisu :1 różne są oczekiwania musi być więcej krytyki :h piszcie czego oczekujecie i oczywiście czas na kolejne projekty

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 20:20 
kapral riese1968
kapral riese1968

abadon11 wg teorii kokoloki szukasz coinsów na G.Śląsku, wszystko inne wyrzucasz, używasz do tego dwóch łopat a na wyprawy chodzisz z psami, ksywa poland... dobra interpretacja?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 20:23 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

riese1968 napisał(a):
abadon11 wg teorii kokoloki szukasz coinsów na G.Śląsku, wszystko inne wyrzucasz, używasz do tego dwóch łopat a na wyprawy chodzisz z psami... dobra interpretacja?

Dokładnie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 31 maja 2013, 20:43 
Kapitan
Kapitan

No tak macie rację, w takim razie zbyt poważnie potraktowałem temat, oto kolejna moja propozycja, postaram się już nie wykorzystywać jakiejkolwiek logiki, przepraszam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 07:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mam nadzieję że ten projekt spodoba się wszystkim jest to hybryda waszych propozycji i tak ją widzę oczywiście kolory napisów można zmienić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 10:02 
Pułkownik
Pułkownik

No no coraz lepiej ;) szkoda że jest faktycznie tylko parę osób zaangażowanych w projektowanie naszywki Naszej Grupy :( Jest nas bardzo wielu ale nikt więcej nie podpowie,nawet się nie wypowie co miało by być na naszywce-oczekiwania-propozycje ;) Wydaje mi się,że każdy tylko czeka aby podać już gotowe na tacy i jeszcze rozesłać na adres domowy :(
KOLEDZY każdy z Was ma przecież jakieś pomysły,tak więc dawajcie je a ci którzy mają już jakieś doświadczenie w projektowaniu na pewno coś z tego sklecą i może wyjść naprawdę coś oryginalnego :1
Do dzieła czekamy na Wasze propozycje :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 10:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

miras134 bardzo dobra robota podoba mi się Twój projekt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 10:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

No to jeszcze niech reszta się zgodzi i ruszamy robić zamówienie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 10:58 
Generał Brygady
Generał Brygady

trocer1 napisał(a):
Moje zdanie co do niemieckich napisów jest takie aby ich nie umieszczać , nie każdy zna niemiecki

mozna to odwrocic - no i nie kazdy slazak zna jezyk polski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 14:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

janosik 73 napisał(a):
trocer1 napisał(a):
Moje zdanie co do niemieckich napisów jest takie aby ich nie umieszczać , nie każdy zna niemiecki

mozna to odwrocic - no i nie kazdy slazak zna jezyk polski

Zgadzam się z Tobą Janosik 73

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 15:58 
Generał Brygady
Generał Brygady

Drodzy forumowicze nie chciałem tym wątkiem rozpętać burzy, chciałem tylko za przykładem innych grup abyśmy mieli naszą naszywkę, faktem jest każdy ma swoje racje, nie chcę aby ten wątek nas poróżnił, musimy dojść do porozumienia i się zdecydować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 16:13 
Generał Broni
Generał Broni

Nikt sie Wojtku nie kłóci -podoba mi sie ostatni projekt Mirasa.Żyjemy w polsce jesteśmy polakami i na naszywce maja być polskie napisy i litery.Moze i kiedys sląsk był niemiecki ale teraz jest polski-nie żebym był jakims zagorzałym patriotom ale nigdy nie lubiłem niemców i nigdy tego nie ukrywam i basta :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]