Teraz jest poniedziałek, 22 grudnia 2025, 04:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Na jaki zamieniłbyś swój detektor?
PostNapisane: czwartek, 13 czerwca 2013, 17:24 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A na jaki wykrywacz powinienem zamienić mojego ace 250 jeśli interesuje mnie kolorowa drobnica? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 czerwca 2013, 18:59 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego,witam.Jeżeli już musisz zmienić,to na at-pro.Jak masz dobre miejscówki,to kanarek wystarczy.Mnie,kanarek miło zaskoczył i pozwolił,na zakup znacznie lepszego sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 czerwca 2013, 19:23 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

rufa napisał(a):
Kolego,witam.Jeżeli już musisz zmienić,to na at-pro.Jak masz dobre miejscówki,to kanarek wystarczy.Mnie,kanarek miło zaskoczył i pozwolił,na zakup znacznie lepszego sprzętu.

Miejscówki mam niezłe i kanarek daje radę ale mam przeczucie że jednak wiele w ziemi zostało jeszcze do odkrycia na moich miejscówkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2013, 04:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

jezeli mialbym oddac swojego majnlaba to ewentualnie na deusa z duża cewka lub mogłbym skorzystac z argo 3 z nowa duża dd. Ten sprzet chyba jest wysokiej jakosci, ciekawe czy stabilny jak etrac
( argo)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2013, 23:34 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Sprzęt i poszukiwacz jest jak dobre małżeństwo trzeba się dobrać (tak mi się wydaje bo jestem kawalerem) zależy co komu leży. Sprzęt wymaga czasu aby poznać jego wszystkie zalety i wady. Laik z najlepszą maszyną nie będzie lepszy od kogoś kto ma dobrze osłuchany sprzęt niekoniecznie z najwyższej półki. Chodziłem z proximą teraz z explorerem se dwie cewki. Minelabem śmigam drugi sezon i na razie nie ma szans na zamianę. nie jest to sprzęt idealny ale im więcej go używam tym bardziej go rozumiem. I przede wszystkim chodzić na jak na najmniejszej dyskryminacji kopać wszystko. wydaje mi się że pytanie jak w temacie bierze się ze zbyt szybkiego zrażania się do sprzętu niż do jego faktycznych możliwości. ktoś kto miał kilka lub kilkanaście wykrywek mógłby mieć zdanie w tym temacie. A osoba która nie jest obcykana z innymi możliwościami, oprócz zasłyszanej opinii, jak ja odpowiem: nie wiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2013, 23:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Planuję w tym sezonie zmienić mojego XLT-ka,na Argo z nową cewką 29 DD.
Nie jestem jednak do końca przekonany,czy różnica będzie znacząca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 czerwca 2013, 09:55 
Kapral
Kapral

Ja chodzę z White's 3900D pro plus sodą 950. Ile ja się nasłuchałem ze monet nim nie znajdę i co.. po osłuchaniu się ze sprzętem kopie moniaki nawet malutkie boratynki, tylko chodzę bez dyskryminacji a jak mocno zaśmiecony teren to góra na 3 nastawiam dyskryminację, ale wtedy dużo wolniej i dokładniej przemiatam. chodzę z nim od pol roku raz w tygodniu (brak czasu), na 2h, potem ręka boli. Z wypadu na wypad średnia znajdowanych moniaków wzrasta oprócz tego medaliki guziki i nawet brożka wpadła:D Dodam ze moje miejscówki to przypadkowe pola w tej chwili ugory i skoszone łąki. Zmiana w zimie chyba coś z tesoro pewnie cibola (mała waga).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 czerwca 2013, 17:43 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Do autora wątku: z jednej strony robisz mądrze, że pytasz, z drugiej jednak sprytniej byłoby cichaczem wyławiać przydatne informacje z wątków tematycznie pokrewnych, ale wolnych od kwestii inicjujących festiwal próżności oraz igrzyska w popisywaniu się faktem posiadania określonego modelu (większość będzie zachwalać jedyny im znany, a od nadmiaru rad rozboli Cię głowa). Zapytaj już lepiej na privie kogoś, kto wg Twoich forumowych obserwacji posiada lub przerobił wiele modeli różnych firm.
I najlepiej żebyś nie zwracał uwagi na wirtualne pojedynki mające na celu wyłonić wykrywacz najlepszy na świecie wśród wszystkich pozostałych. Dużo lepszym i wolnym od niezdrowych emocji źródłem wiedzy są subfora dla sprzętu określonych producentów, gdzie jedni użytkownicy udzielają branżowych i serdecznych porad odnośnie konkretnego modelu (tam nie ma zawiści i zaklinania rzeczywistości, a jest za to dużo konkretów i sporo merytorycznych informacji).
Zadaj sobie również pytanie co jest Twoim głównym celem. Masz zamiar wykopać jedyną w galaktyce odłamaną ćwiartkę jednogroszówki z głębokości 1200 km, a będącą wcześniej oblaną dziesięciocalowej grubości pancerzem z ołowiu pomieszanego z gwoździami oraz zakłóconą bezpośrednią bliskością reaktora atomowego, czy może... po prostu wolisz pospacerować od czasu do czasu (fajnie jeśli z przyjaciółmi) bez żadnego ciśnienia i cieszyć się samym faktem realizowania swojego hobby i czerpać przyjemność z postępu w umiejętnościach, który staje się Twoim udziałem? Nie znaleźć czegoś świetnego od czasu do czasu raczej się nie da, zatem tamtą ćwiartkę jednogroszówki zostaw "zawodowcom" i zaopatrz się w sprzęt, co do którego Ty sam jesteś przeświadczony, że będzie dla Ciebie najlepszy i któremu "zaufasz". Jak w każdej dziedzinie życia, dobre nastawienie ma spory udział wśród czynników składających się na ostateczny sukces.
Baw się dobrze i nie daj się wciągnąć w "wyścig zbrojeń".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 czerwca 2013, 19:37 
Generał Broni
Generał Broni

xnitro napisał(a):
Do autora wątku: z jednej strony robisz mądrze, że pytasz, z drugiej jednak sprytniej byłoby cichaczem wyławiać przydatne informacje z wątków tematycznie pokrewnych, ale wolnych od kwestii inicjujących festiwal próżności oraz igrzyska w popisywaniu się faktem posiadania określonego modelu (większość będzie zachwalać jedyny im znany, a od nadmiaru rad rozboli Cię głowa). Zapytaj już lepiej na privie kogoś, kto wg Twoich forumowych obserwacji posiada lub przerobił wiele modeli różnych firm.
I najlepiej żebyś nie zwracał uwagi na wirtualne pojedynki mające na celu wyłonić wykrywacz najlepszy na świecie wśród wszystkich pozostałych. Dużo lepszym i wolnym od niezdrowych emocji źródłem wiedzy są subfora dla sprzętu określonych producentów, gdzie jedni użytkownicy udzielają branżowych i serdecznych porad odnośnie konkretnego modelu (tam nie ma zawiści i zaklinania rzeczywistości, a jest za to dużo konkretów i sporo merytorycznych informacji).
Zadaj sobie również pytanie co jest Twoim głównym celem. Masz zamiar wykopać jedyną w galaktyce odłamaną ćwiartkę jednogroszówki z głębokości 1200 km, a będącą wcześniej oblaną dziesięciocalowej grubości pancerzem z ołowiu pomieszanego z gwoździami oraz zakłóconą bezpośrednią bliskością reaktora atomowego, czy może... po prostu wolisz pospacerować od czasu do czasu (fajnie jeśli z przyjaciółmi) bez żadnego ciśnienia i cieszyć się samym faktem realizowania swojego hobby i czerpać przyjemność z postępu w umiejętnościach, który staje się Twoim udziałem? Nie znaleźć czegoś świetnego od czasu do czasu raczej się nie da, zatem tamtą ćwiartkę jednogroszówki zostaw "zawodowcom" i zaopatrz się w sprzęt, co do którego Ty sam jesteś przeświadczony, że będzie dla Ciebie najlepszy i któremu "zaufasz". Jak w każdej dziedzinie życia, dobre nastawienie ma spory udział wśród czynników składających się na ostateczny sukces.
Baw się dobrze i nie daj się wciągnąć w "wyścig zbrojeń".

???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 czerwca 2013, 12:21 
Major
Major

Ja chciałbym zamienić Rutusa Optimę z małą cewką DD na Rutusa Optimę z dużą cewką DD. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 czerwca 2013, 09:56 
Generał Broni
Generał Broni

Więc wystarczy dokupić cewkę...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]