Teraz jest czwartek, 9 lipca 2026, 22:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mój pierwszy "depozyt"
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 15:40 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kosmitek napisał(a):
Zakrętka od słoika ma napis Pietrzykowice, to małą miejscowość koło Żywca (z resztą w Żywcu się urodziłem :)). To może trochę zawężać obszar poszukiwań jeśli przyjąć, że dżem (choć chyba nakrętka nie jest od tego dżemu) był lokalnym producentem.

Jeśli chodzi o napis Pietrzykowice to na 99.9 % chodzi o miejscowość koło Wrocławia gdzie była kiedyś firma która przerabiała owoce i stąd napis na nakrętce.

A depozyt super :):):)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 16:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Chyba pierwszy taki depozyt na forum :) niby nic a chyba znaczy dużo wiecej jak jak jakas zastawa z porcelany :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 16:42 
Generał Broni
Generał Broni

ZPOW Pietrzykowice koło Kątów Wrocławskich, obecnie upadła w stanie ruiny fabryka dżemów i bełtów, nie wiem czy jakaś firma się tam na tych gruzach zainstalowała. Fajny depozyt sentymentalny, możesz próbować znaleźć właścicielkę, może być ciekawie, może znajdziesz kontakt z ciekawą osobą ale wiąże się z tym pewne ryzyko, tym bardziej że jesteś żonaty a te Marcele ze zdęć są kuszące, z wyjątkiem może tej śniadej w gangu, co może mieć fiuta i możesz się ostro naciąć:666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 18:16 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ryjec napisał(a):
ZPOW Pietrzykowice koło Kątów Wrocławskich, obecnie upadła w stanie ruiny fabryka dżemów i bełtów, nie wiem czy jakaś firma się tam na tych gruzach zainstalowała. Fajny depozyt sentymentalny, możesz próbować znaleźć właścicielkę, może być ciekawie, może znajdziesz kontakt z ciekawą osobą ale wiąże się z tym pewne ryzyko, tym bardziej że jesteś żonaty a te Marcele ze zdęć są kuszące, z wyjątkiem może tej śniadej w gangu, co może mieć fiuta i możesz się ostro naciąć:666

Nie jestem żonaty :). Bardzo dziękuję za to info o firmie :). Miałem problem ze znalezieniem tego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 22:16 
Kapral
Kapral

Brawa, brawa, może nie strzał życia, ale na pewno długo zostanie w pamięci :) Myślę, że dobrym pomysłem jest dodanie ogłoszenia w gazecie, jest to na tyle ciekawe znalezisko, że mogło by się ponieść o tym trochę szumu, ciekawostki na końcu telekspresu, wrzuć na demotywatory, jakiś kwejk a internetowi detektywi resztę roboty zrobią za Ciebie. Przygoda na tyle ciekawa, że szkoda jest zaprzepaścić :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 22:37 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja bym to wysłał do teleexpresu jak nic. Mówię ci będzie na antenie. Może ona jest ci pisana:]
Powodzenia!

Ostatnio edytowano środa, 19 czerwca 2013, 22:56 przez Olbracht, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 22:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Marcela to raczej rzadkie imię. Jeśli ma około 28 lat to na 99% ma konto na jakimś portalu społecznościowym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 23:10 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ciekawe propozycje koledzy :). Jednak ukochaną w tym momencie mam. Poszukać warto tej Marceli :). Także myślałem o Teleexpressie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 czerwca 2013, 23:53 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

kosmitek :
Cytuj:
Wiek dziewczyny tak samo oceniłem na 28-30 lat czyli mniej więcej mój wiek

Cytuj:
Nie jestem żonaty :)

Szukaj, bracie, szukaj - może to przeznaczenie ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 00:26 
Moderator
Moderator

f14 napisał(a):
Marcela to raczej rzadkie imię. Jeśli ma około 28 lat to na 99% ma konto na jakimś portalu społecznościowym.

Na Naszej Klasie znalazłem 2655 osób o imieniu Marcela, a w wieku 28-30 lat .....205 osób. Życzę powodzenia :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 00:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Myślę ze ona jest lub była za dziecka z okolic, może dalszych ale okolic miejsca gdzie został znaleziony list. Kosmitek pisał, że znalazł to nad jeziorem na pograniczu województw lubuskiego i wielkopolskiego. Nie wiem co to za jezioro, ale wątpię by było to takie miejscem, gdzie na wakacje przyjeżdżają ludzie z całej Polski, jak to ma miejsce nad morzem czy w górach czy w innych szczególnie atrakcyjnych turystycznie i znanych miejscach. Chyba że kosmitek powie że jest inaczej.

Mogła być z któregoś z większych miast ale i z jakiejś małej miejscowości. Za to możliwe że poszła na studia i jest to któraś z uczelni z okolicznych dużych miast. Często po studiach zostaje się też już w tym mieście. Może to więc być Zielona Góra lub Poznań, może Wrocław.

Jedyny prosty sposób jaki mi przychodzi do głowy na samodzielne poszukiwania, to wyszukiwanie na naszej klasie Marcelin, w odpowiednim przedziale wiekowym i po kolei w prawdopodobnych większych miastach promieniu na początek kilkudziesięciu czy stu kilometrów i wysyłanie do nich wiadomości. Szansa co prawda mała ale zawsze to jakiś pierwszy krok który można wykonać.

Ale popieram też pomysł lokalnej prasy lub właśnie telewizji. Też nie wiadomo czy to ma większy sens ale przynajmniej będzie ciekawie a ludzie lubią takie historie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 13:43 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

http://www.wykop.pl/ramka/1560005/pomozcie-odnalezc-dziewczyne-z-listu/

Chyba znajdziesz tą Marcelę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 14:31 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

W latach 90-tych nad jeziorami mialy swoje ośrodki wczasowe,kolonijne różne zaklady pracy.Popytaj jakie były w poblizu znaleziska i dowiedz sie z jakich miejscowosci.W ten sposób zawęzisz krąg poszukiwań.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 14:55 
Moderator
Moderator

Fb, Nk, Wykop, Demoty i w 2tyg będziecie mieli odpowiedź chyba że należy do nielicznej grupki osób nie korzystających z sieci. A co do Teleekspresów i innych mediów to wystarczy zrobić szum na portalach wyżej wspomnianych a media same się zainteresują :)

Pozdrawiam i owocnych poszukiwań.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 17:13 

Uwaga! Znalazłem Marcele! To moja siostra!
Mój list powinien być zakopany parę kroków dalej!
Będąc dawno temu z rodzicami nad jeziorem Chłop (Borowy Młyn) zakopalismy takie listy na przyszlość.
Lokalizacja na potwierdzenie:

https://www.google.pl/maps?q=52.435502, ... 14&iwloc=A
"Raj" to plaża osłonięta trzcinami całkiem niedaleko, już jej niestety nie ma, na zdjeciu widze też łódkę zrobioną z kory i szyszke :-)

co wiecej znazlem jej pamietnik z tego roku i z tych wakacji
http://imgur.com/a/irvch

nic wiecej na dowod nie wymysle, to i tak sporo, niech autor znaleziska potwierdzi lokalizacje.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]