Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 07:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze od 2000zł do 3500 zł
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 07:52 
Szeregowy
Szeregowy

Dobra, postanowione. Jadę dzisiaj po AT PRO. Mam nadzieję, że za miesiąc nie zrobię promocyjnej oferty na allezło :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2013, 09:07 
Generał Broni
Generał Broni

Mój kolega chodzi z AT PRO, oglądam ten sprzęt w akcji na okrągło, jest naprawdę dobry :1 Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 lipca 2013, 11:49 
Starszy Sierżant Sztabowy

Zastanawiam sie nad kupnem terra-705,
czy ktos moze mi powiedziec(z doswiadczenia) jak jest z dyskryminacja i stabilnoscia pracy?
Szukam kolorowej drobnicy(monety,kule muszkietowe,luski mauser......) ,
mam Rutus Solaris i sprawdza mi sie bardzo dobrze ale przydalo by sie cos z troche lepszym zasiegiem i dyskryminacja, Rutus jest tez bardzo niestabilny, wylapuje duzo zaklocen a w kilku dobrych miejscach sa trakcje elektryczne, czasem "wpada w szal" i ma mocne migotania(mocno redukuje zasieg i migotania cichna ale zasieg musze dac na mniej niz polowa) i strasznie mocno reaguje na kamienie magnetyczne(jak gdzies wysypia szlake to omijam teren z daleka ).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 lipca 2013, 17:56 
Major
Major

Masz kol w terce przycisk eliminacji zakłóceń i możesz go sterować ręcznie lub z automatu. A przy trakcjach wys napięcia to chyba w każdym wykrywaczu jakieś zakłócenia występują i trzeba zejść z czułością. Co do dyskryminacji to wiadomo im więcej zdyskryminujesz tym więcej przeoczysz fantów, także trzeba się obsłuchać sprzętu i wyłapywać na AM to co się chce.
Bynajmniej ja tak się uczyłem tego sprzętu i nie narzekałem na niego. Co prawda zapraszam do działu sprzedam ale to po prostu z chęci wymiany na coś jeszcze lepszego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 lipca 2013, 12:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Maq jak masz Rutusa to ....juz nic lepszego nie moze ci sie trafic :lol: , a tak na powaznie to 705 ma dobra opinie u wiekszosci uzytkownikow jednak jesli ma byc bardzo uniwersalny to troche wydasz na cewki ale to juz , ktorys z kolegow posiadajacych 705 nap .isze ci dokladnie ile

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 lipca 2013, 12:35 
Generał Broni
Generał Broni

majac takie srodki szukalbym: goldmaxxa (mk1/power), fishera f75 (najlepiej ltd), ewentualnie uzywanego explorera (cewka pro lub sef/nel). Biorac pod uwage xterre myslalbym od razu o zakupie cewki NEL

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 lipca 2013, 11:48 

i to jest wlasnie ten problem,( nie spiesze sie z kupnem nowej maszynki,tak na przyszla wiosne ;-) ciezko sie zdecydowac :? , ktory wybrac a oczywiscie przy takim wydatku nie chce sie rozczarowac.
W Rutusie jest jeszcze jeden problem czesto jak smigam na dynamiku i lapne np. kule muszk. ktora lezy troszke glebiej statyk jej nie wylapuje i ciezko jest bardzo dokladnie ustalic jej polozenie,mam wystarczajaco doswiadczenia z Rutkiem, zeby ustalic polozenie tylko dynamikiem ale czy to normalne,ze przy malych przedmiotach statyk ma mniejszy zasieg jak dynamik?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lipca 2013, 14:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Maq , na 100 % ktos w twojej okolicy ma interesujacy model [tereski] wystarczy popytac uzgodnic jakis termin wspolnego wypadu i na spokojnie poznasz ten sprzet

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 sierpnia 2013, 17:21 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam, od jakiegoś czasu zbieram się na kupno wykrywacza. Prosiłbym o pomoc w doradzeniu. Jak to się mówi co człowiek, to opinia, i wyczytałem wiele rzeczy o różnych wykrywaczach i wybór jest naprawdę trudny.

Budżet - do 3000zł
Sprzęt - nowy
Zastosowanie - nastawienie na drobnicę (kolorowa, monety, itp.), chociaż nie pogardziłbym również czymś na większej głębokości np. jakiś hełm.

Teren w którym wykrywacz byłby używany to plaża, pola, lasy. W grę wchodzi również wykrywacz + akcesoria (tak by w tych 3tys. się zmieścić).

Zainteresował mnie na chwile obecną Garrett AT PRO w zestawie z cewką 8.5" x 11" DD PROformance. Czy będzie to najlepszy wybór w tym przedziale cenowym?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady.
Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 sierpnia 2013, 17:25 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli nie najlepszy,to na pewno,dobry wybór.Zostanie Ci jeszcze na krecika garretta i już będzie pełnia szczęścia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 sierpnia 2013, 20:11 
Generał Broni
Generał Broni

ARGO + cewka 29cm DD + kret Garreta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 sierpnia 2013, 22:14 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

ARGO - bardzo ciekawa propozycja. Jak można to porównać do AT PRO?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 sierpnia 2013, 13:33 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Chyba nie mogę edytować poprzedniego posta więc piszę kolejny. Po obejrzeniu różnych filmów, przestudiowaniu forum wybór pozostaje pomiędzy:

X-Terra 705
AT PRO

Czytałem o ARGO i jest to sprzęt naprawdę uniwersalny. Jednak na chwilę obecną wolę sobie odpuścić militaria i poszukać drobnicę. Może z czasem kupiłbym osobny sprzęt do głębszych poszukiwań. I tutaj kolejne pytanie. Przy kupnie AT PRO mógłbym dokupić cewkę Nel Hunter lub Nel Tornado (lub krecika zamiast cewki). Przy kupnie X-Terki musiałbym poczekać. I teraz, czy warto dokupować jedną z tych cewek do AT PRO? Czy ta która jest w zestawie (8.5" x 11" DD PROformance) będzie wystarczająca? Czy jednak zasięgi na obu cewkach będą porównywalne? A może jednak kupić X-Terrę i z czasem dokupić jakąś z tych cewek? Ewentualnie inną. Dodam raz jeszcze, że na chwilę obecną jestem zainteresowany poszukiwaniem drobnicy ( kolorek, monety, itp.). Z góry dziękuję za kolejne odpowiedzi ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 sierpnia 2013, 14:12 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czy chcesz użytkować AT Pro w wodzie? Jeśli nie to zdecydowanie lepszym wyborem będzie X-Terra. W Garrecie kilka stówek płacisz za jego wodoszczelność. Poza tym AT z cewką 8,5x11'' jest znacząco gorzej wyważony niż X-terra z cewką koncentryczną 9''.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 sierpnia 2013, 14:46 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

W wodzie szukać nie będę. X-Terra 705 - znalazłem dwa zestawy w identycznej cenie (jeden z cewką okrągłą 10,5" DD ale nie wiem czy 7,5khz czy 18,75khz , drugi z cewką eliptyczną 10,5"x 5" ,18,75khz DD). Który z tych dwóch zestawów na start będzie lepszy?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]