Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 09:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nocna szychta z saperką...
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 18:18 
kapral riese1968
kapral riese1968

Taa... po tym co piszecie myślę, że nigdy nie mieliście bliskiego spotkania z żadnymi służbami mundurowymi.

Myślę również, że trzeba przyzwyczajać społeczeństwo do naszego widoku a policjant też człowiek i pogadać można. Czasem nie mają ochoty na rozmowę i z daleka tylko obserwują moją czy też kolegów "pracę". Jeśli nie jest to stanowisko i jest zgoda właściciela nie czuję żadnego dyskomfortu będąc w centrum zainteresowania poza jedną sprawą... gdybym każdemu zainteresowanemu miał opowiadać co robię i dlaczego czasu by nie starczyło na kopanie. I to jest jeden z argumentów a nie obawa przed spotkaniem.

Oczywiście, że bywają nocki ale to właśnie z całkiem innych powodów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 20:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

dokładnie, nie taki :cop straszny jak też się normalnie zachowujesz i tyle w temacie, nie raz mnie mijali, przechodzili, pogapili się, słowa nie powiedzieli i poszli swoje robić.

uważam też jak kolega że trzeba ludzi przyzwyczajać że to hobby jest prawie wszędzie na miejscu dziennym, także w naszym kraju takie się staje...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 21:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

naziir napisał(a):
saper83 napisał(a):
Naziir ma 200% racji. :1 :1 :1 :1 :1 :1 W niektórych miejscach nie da się chodzić w dzień. za dużo ,,kibiców" i są duże szanse na niemile spotkanie z :cop :cop Sam mam kilka miejsc gdzie tylko w nocy da się chodzić.

saper83 dzięks :D
Ci co się dziwią dlaczego chodzimy w nocy, sami chodzą chyba na jakiś odludziach :lol:

Przeczytałem temat,i dzieki za wyjasnienia...a co do chodzenia po odludziach ,to w moim przypadku akurat tak nie jest chodzę centralnie w koło wioski,za kościołem,szkołą,i jakos ludzie sa przyzwyczajeni do mojego widoku.Ale zgodzę sie ze są miejsca po których da sie tylko w nocy chodzic.Sam mam takie miejsce ale jakos nie moge sie wybrac..jakos po robocie po 12h nie chce sie zbytnio jeszcze wieczorkiem leciec

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 21:31 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

talag83 napisał(a):
dokładnie, nie taki :cop straszny jak też się normalnie zachowujesz i tyle w temacie, nie raz mnie mijali, przechodzili, pogapili się, słowa nie powiedzieli i poszli swoje robić.

uważam też jak kolega że trzeba ludzi przyzwyczajać że to hobby jest prawie wszędzie na miejscu dziennym, także w naszym kraju takie się staje...

Macie obaj rację, ale...... :o

Traf na :cop służbistę (a takich nie brakuje w tym dziwnym kraju!...), przetrzepie Ci plecak i kieszenie, a niech znajdzie kilka monetek właśnie wykopanych i zobaczy wykrywacz i masz brachu pozamiatane.
Przepisy polskiego prawa mówią: "wszystko co znajduje się w ziemi jest własnością państwa", i w tym momencie jesteś przestępcą za co można beknąć.

Może jesteście kawalerami, nie macie żon i dzieci to możecie ryzykować i "przyzwyczajać społeczeństwo" do widoku detektorysty na polu z saperką przy tych chorych przepisach, wasza sprawa.
Ja nie ryzykuje, mam trójkę małych dzieci.

I niech się nikt nie obraża za mój post - każdy ma swoje zdanie, ja też...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 21:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

naziir napisał(a):
talag83 napisał(a):

Traf na :cop służbistę (a takich nie brakuje w tym dziwnym kraju!...), przetrzepie Ci plecak i kieszenie, a niech znajdzie kilka monetek właśnie wykopanych i zobaczy wykrywacz i masz brachu pozamiatane.
Przepisy polskiego prawa mówią: "wszystko co znajduje się w ziemi jest własnością państwa", i w tym momencie jesteś przestępcą za co można beknąć.

Może jesteście kawalerami, nie macie żon i dzieci to możecie ryzykować i "przyzwyczajać społeczeństwo" do widoku detektorysty na polu z saperką przy tych chorych przepisach, wasza sprawa.

proponuję,zmień hobby ,bo może być że jeszcze trochę po ryzykujesz i dostaniesz :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 22:03 
Major
Major

Pamiętam rok temu też pole blisko drogi w granicach miasta , czołówki zapalane tylko sporadycznie do namierzania fanta i co 2 radiowozy i obława haha. Kumplom się udało byli daleko ja reflektorem po gałach i namierzony. Panowie :cop zapytali się co się włóczę po nocy bo sąsiedzi błyskami na polu zaniepokojeni. Odpowiedziałem że mam zgodę niestety ustną gospodarza a oni żebym spadał bo nie mają zamiaru duperelami się zajmować. Ogólnie ok zero legitymowania itp. Później zastanawiałem się czy oni nie mieli większego stracha niż ja. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 22:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hobby się nie zmienia. To nie skarpetki! Nazir ma Rację. Znam prywatnie jednego ,,Psa" i wiem że dla niego liczy się wynik. Tylko patrzy jak się tu dorobić gwiazdek na pagonie. Nie mówię że wszyscy tacy są. Ale wiecie koledzy jak jest z naszym hobby w naszym kraju...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 22:12 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Johny Walker napisał(a):
naziir napisał(a):
talag83 napisał(a):

proponuję,zmień hobby ,bo może być że jeszcze trochę po ryzykujesz i dostaniesz :ups:

Ale to ja nie nie ryzykuje, tylko koledzy piszący posty wyżej którzy w centrum miasta w biały dzień chodzą aby "przyzwyczajać społeczeństwo do naszego widoku na polach".

Przeczytaj dokładnie mój post a zrozumiesz.

A :ups: mi nie grozi, chodzę dlatego w nocy kiedy jest spokój i nie ma świadków.
Więc chobby błąd ortograficzny - piszemy hobby nie zmienię :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 22:24 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja na nockę to wybieram się od dłuższego czasu i wybrać się nie mogę.Przychodzi wieczór ,czyli czas na piwo itp. przyjemności.Co mam wykopac to wykopie to w dzień .Policją w sumie się nie przejmuje ,bo jeśli nawet trafi się służbista to na 99% sprawa została by umorzona za względu na niską szkodliwość.Mojemu koledze ostatnio umorzyli za 1.2 g marihuany ,więc i za kilka moniaków też nikt pewnie nie będzie organizował posiedzenia,pisał protokołów,przesłuchiwał świadków itd.Całkiem nie tak dawno szukałem na skwerku praktycznie w centrum sporej mieściny i nikt nie zadzwonił po :cop ,jedynie niektóre samochody zwalniały i siedzący w nich ludzie patrzyli się jakby ufo wylądowało :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 22:33 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Johny Walker napisał(a):
Ja na nockę to wybieram się od dłuższego czasu i wybrać się nie mogę.Przychodzi wieczór ,czyli czas na piwo itp. przyjemności.Co mam wykopac to wykopie to w dzień .Policją w sumie się nie przejmuje ,bo jeśli nawet trafi się służbista to na 99% sprawa została by umorzona za względu na niską szkodliwość.Mojemu koledze ostatnio umorzyli za 1.2 g marihuany ,więc i za kilka moniaków też nikt pewnie nie będzie organizował posiedzenia,pisał protokołów,przesłuchiwał świadków itd.Całkiem nie tak dawno szukałem na skwerku praktycznie w centrum sporej mieściny i nikt nie zadzwonił po :cop ,jedynie niektóre samochody zwalniały i siedzący w nich ludzie patrzyli się jakby ufo wylądowało :o

Nocka nie jest zła; a piwko ze sobą można zabrać do spożycia na miejscu więc dwa w jednym he he :D

Co do gapiów, kiedyś chodziłem w dzień blisko ulicy, to kierowcy przejeżdżający tak się lampili na mnie że prawie spowodowałem wykrywaczem wypadek drogowy (jeden się zagapił na mnie i drugiemu w d...ę prawie wjechał, tylko pisk opon było słychać) :lol:
A jak UFO to my prawie jesteśmy :jump

Takie życie ha ha ha :D
Zawsze patrz przed siebie :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 23:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

naziir ty się naoglądałeś za dużo TV ??

Z Twoim kolego podejściem to nikt by z domu nie wychodził z saperką, a nie mówię już o detektorze, w jakim ty kraju żyjesz ?? bo chyba nie w tym co ja.
Wiesz ja nie jestem kogutem, żonę też mam...

A jeżeli ty chodziłeś w centrum miasta to może i racja że Cię przeganiali.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 01:33 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

talag83 napisał(a):
naziir ty się naoglądałeś za dużo TV ??

Z Twoim kolego podejściem to nikt by z domu nie wychodził z saperką, a nie mówię już o detektorze, w jakim ty kraju żyjesz ?? bo chyba nie w tym co ja.
Wiesz ja nie jestem kogutem, żonę też mam...

A jeżeli ty chodziłeś w centrum miasta to może i racja że Cię przeganiali.
Pozdrawiam.

Następny inteligentny "inaczej" :lol:

Gdzie w moim postach jest napisane że "chodziłem w centrum miasta w biały dzień i mnie przeganiali"??? Daj cytat jak tak było :lol: :lol: :lol:

talag83 czytaj i kumaj co czytasz :D

To nie ja pisałem że chodzę w centrum miasta w dzień i mnie przeganiali, ja chodzę w nocy i mnie nikt nie goni :h
to koledzy parę postów wyżej się przechwalają że w dzień w środku miasta przegarniają wykrywką :D

Następnym razem zanim coś napiszesz to najpierw DOBRZE PRZECZYTAJ I ZROZUM TEKST :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a dopiero napisz coś głupiego :evil:
Albo lepiej nie pisz już nic głupiego... :mad:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 09:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

To chyba też zależy kto jakie miał przygody.

W mojej "karierze" nie raz trafiałem na niebieskich i nigdy nie było problemu - popatrzeli, postali i pojechali.
Ostatnio trafiłem w lesie na straż leśną - widze z daleka że jadą prosto na mnie, myśle po co mam uciekać wiec dalej sobie szukam. Podjechali i hasło do mnie - tylko zakopujcie dziury bo potem sie syf wala. Powiedziałem, że nie należę do sprytnych inaczej co to doły na metr zostawiają - chwile pogadali co wykopałem ciekawego, pożegnali się i w drogę.

Także wszystko zależy także od tego jak my się zachowujemy w danej chwili - będziesz zwracał na siebie uwagę nerwowym zachowaniem, uciekał itd to masz jak w banku, że się tobą zainteresują.
A jak podejdziesz, zagadasz to i z nimi się dogadasz.

A sianie psychozy że wszędzie gonią, sprawdzają, mandaty wlepiają zaczyna być żenujące.
Potem widzisz gościa który na widok pierwszego lepszego samochodu rzuca kij w krzaki i chowa się jak obłąkany bo naczyta się po forach jak za parę monet mu chatę o 5 rano przetrzepią.

pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 13:31 
Moderator
Moderator

Temat lekko posprzątałem, Panowie temat dotyczy nocnych poszukiwań, a nie aspektów prawny związanych z Policją i polskim prawem związanym z tematem poszukiwań, bo od tego mamy osobny dział na forum..
Także proszę o powrócenie do tematu wątku.
Solel74

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 23:46 
Generał Broni
Generał Broni

Z innej beczki. W terenie jesteśmy Ambasadorami wszystkich poszukiwaczy skarbów...Niektóre nacje np. Norwegowie wyznają zasadę "no to night hawking" uważając tę postawę za nieetyczną i jako taką nie do przyjęcia. Mając na myśli mentalność Polaków zaczynam mieć wątpliwości co do słuszności działania jak w temacie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]