Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 07:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stowarzyszenia poszukiwaczy?
PostNapisane: piątek, 28 czerwca 2013, 23:40 
Pułkownik
Pułkownik

resty napisał(a):
Chyba że masz takie wymagania że uważasz że osoba organizująca coś społecznie kosztem własnego czasu ma ci jeszcze wykupować za własną kasę ubezpieczenie. :lol:

Zastanawiałem się czy jest sens, bo wygląda to jak walenie głową o ścianę, ale spróbuje.
Masz dziwną manierę wkładania w czyjeś usta bzdurnych myśli, a potem polemizujesz ironicznie sam z sobą.
Doskonale wiesz, że nie chodzi o ubezpieczenie, jeśli takie są wymagania użytkownika terenu to trzeba je zaakceptować, ale o to gdzie te dane osobowe później mogą trafić. Szczególnie w Łódzkim, gdzie zaszczytną misję pełni pewien policmajster. Ludzie zwyczajnie boją się wyjść z podziemia i to nie dlatego, że są przestępcami, ale dlatego, że udowodnienie swojej niewinności i obalenie bzdurnych zarzutów, w naszym "obywatelskim", przyjaznym kraju, bywa bolesne i wymagające determinacji.
Niestety zdanie; "Dajcie mi człowieka, a paragraf zawsze się znajdzie" jest u nas ciągle aktualne.
Tak na marginesie, czy możesz napisać na jakiej zasadzie archeolog pozwala zatrzymać wam dla siebie część znalezionych "fantów"?
"Fantów", nie zabytków, bo tych z mocy prawa w żaden sposób sprezentować wam nie może. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Stowarzyszenia poszukiwaczy?
PostNapisane: sobota, 29 czerwca 2013, 07:16 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam.
Przeczytałem ten wątek i myślę iż tytuł wątku powinien być inny.Bo to co w nim się mieści nie ma nic wspólnego ze Stowarzyszeniami.Bynajmniej ja tak to odbieram.
Wspólnie z kolegami założyliśmy stowarzyszenie i ono nie ma nic wspólnego z komercją.Mamy inne założenia i cele.
http://www.bialygrosz.goleniow.pl/

Oczywiście w dobie kapitalizmu każda forma zarabiania legalnie pieniędzy jest dopuszczalna,tylko ja osobiście nie zapłaciłbym 100 zł (czy też innej kwoty) aby pochodzić po polu z piszczałką.Wypaczałoby to moje zamiłowanie do tego hobby.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]