Teraz jest wtorek, 16 września 2025, 23:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus V3
PostNapisane: środa, 3 lipca 2013, 13:36 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja chwilowo używam fabrycznej wartości 85 i muszę przyznać, że nie rozumiem czego ten parametr dotyczy (nawet tłumacz google wykłada się na tym pojęciu). Karbowanie, pofałdowanie gruntu? Dobrze kombinuję? Jeśli tak, to jak to ocenić i wg jakiego klucza przypisać temu wartość? Może jednak źle kombinuję....
Za to dopiero wczoraj poznałem wpływ na pracę wykrywacza pozornie mało istotnego parametru w postaci Wzmocnienia Audio. Zmieniłem z 5 na 3 i... zupełnie inna rozmowa, ale dla Was to pewnie żadna nowość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 lipca 2013, 14:02 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Z mojego zrozumienia wynika że notch ground to ustawienie okienka odrzucanych wartości gruntu.

Np ustawiamy grunt na 75 więc wszystko "poniżej" tej wartości gruntu jest odrzucane. Ale mamy miejsca w których koks ma "wartość gruntu" np 87. Ustawiając okienko dla "ground notch" np między 85-90 i tym samym wykrywacz nie rejestruje już sygnałów dla gruntu z tego zakresu. Żeby było jasne, okienko 85-90 było już wcześniej ustawione (w poprzednich wersjach), teraz dodano możliwość regulacji. Jeśli np z jakiś przyczyn, na danej miejscówce, koks rejestruje się w pomiarze gruntu na 82 to jeśli nas to bardzo denerwuje ustawić sobie okienko na właśnie 82-90. Wszystko to dotyczy oczywiście pomiaru gruntu a nie id:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 lipca 2013, 08:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

W Rutusie było coś takiego jak "Korekcja kamieni" i polegało na wycinaniu zakresu od góry skali, a nie od dołu jak w przypadku dyskryminacji (o ile wtedy dobrze to pojąłem, ale tego pewien na 100 % nie jestem). O coś podobnego miałoby chodzić w omawianym przypadku?
p.s. Dopiero zaczynam zabawę z detektorami i wybaczcie jeśli moje wypowiedzi lub pytania będą niezupełnie sensowne... Niemniej jednak staram się pojąć istotę rzeczy jak tylko umiem najlepiej :? No przecież każdy kiedyś zaczynał :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 lipca 2013, 07:02 
Porucznik
Porucznik

Xp wypuścił wersję 3.1, która koryguje parę błędów poprzedniej wersji.
Aby zainstalować, wystarczy odpalić deus Update (nie trzeba go ponownie instalować), wybrać wersję i podążać za instrukcjami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 lipca 2013, 12:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

rozgryzłeś szczegóły zmian?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 lipca 2013, 12:24 
Porucznik
Porucznik

Zmiany są opisane tu:
Http://www.xpmetaldetectors.com/blog-de ... -deus-3-1/

Generalnie kosmetyka, z istotnych poprawienie dźwięków i relacji reactivity / silencer.
Nie miałem okazji polatać - lasy omijam ze względu na robactwo a żniwa dopiero w przyszłym tygodniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 lipca 2013, 05:21 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wyczytałem właśnie, że w wersji 3.0/ 3.1 możliwe jest ujednolicenie wskazań ID dla wszystkich częstotliwości. Jako wzorzec potraktowano wskazania ID dla częstotliwości 18K i pozostałe dopasowano do tego wzorca. Można to uaktywnić w następujący sposób:
OPCJE >>> KONFIGURACJA >>> PROFIL >>> ID NORM >>> TAK

Potrafi ktoś powiedzieć czy oprócz korzyści (ułatwienia) dla użytkownika może to nieść ze sobą jakieś negatywne konsekwencje dla skuteczności wykrywacza?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 lipca 2013, 21:40 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Chyba coś jest znowu spierniczone bo zainstalowałem właśnie wersje 3.1 (fabrycznie było 2.0) i nie ma żadnych fabrycznych programów (niefabrycznych też nie mam, wszystko czyste do własnego zapisania). Czy to możliwe, że coś sknociłem czy raczej fabryka poprawiała z 3.0 na 3.1 i sknociła?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 lipca 2013, 22:47 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

U mnie 3.1 działa. Fabrycznie też miałem 2.0, a później przez kilka dni 3.0. Może przerwałeś proces instalacji w trakcie jej trwania lub w którymś z elementów Deusa zabrakło napięcia właśnie wtedy? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 lipca 2013, 23:19 
Generał Broni
Generał Broni

Musisz miec pewnosc, ze wszystko naladowane na 100% - cewka obowiazkowo musi byc w pelni naladowana, jeszcze jedna uwaga - uzywajcie tylko oryginalnych kabli!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 lipca 2013, 23:26 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

U mnie poszło szybko i sprawnie bez strat energii (nie miałem naładowanych elementów na 100%), a kabel oryginalny to już dawno zgubiłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 lipca 2013, 23:37 
Generał Broni
Generał Broni

irekszpodel napisał(a):
U mnie poszło szybko i sprawnie bez strat energii (nie miałem naładowanych elementów na 100%), a kabel oryginalny to już dawno zgubiłem.

Powinienes sie tylko cieszyc, ze sie udalo. Kabel musi byc usb data, a nie usb power cable to podstawa, jesli masz taki zamiennik to nie bedzie problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 lipca 2013, 11:40 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

A u mnie kicha, wszystkie kable oryginalne, nic nie przerywałem(poza komendą, gdzie wymagane jest chwilowe odłączenie kabla z panelu), nie miałem spadków napięcia. Cewka tylko nie była w pełni naładowana, może spróbuję jeszcze raz (to już po raz czwarty) na w pełni naładowanej cewce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 lipca 2013, 11:47 
Generał Broni
Generał Broni

Cewka to najwazniejszy element tego ustrojstwa - mozna powiedziec, ze to tam "znajduje sie wlasciwy wykrywacz". Panel sterujacy to odpowiednik pilota do telewizora, nic wiecej, sluchawki to samo. Znam co najmniej 2 osoby, ktore mialy ten sam problem - wszystkim sie udalo. Daj znac czy po naladowaniu cewki sie udalo. Ja zaraz sie zawijam i jade do Regton'a i zapytam czy mieli podobne zgloszenia i czy musieli robic cos wiecej (cos mi sie kojarzy, ale nie jestem pewien, ze jest problem z jakas seria cewek - zapytam).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 lipca 2013, 12:33 
Moderator
Moderator

cehaigrek napisał(a):
Kabel musi byc usb data, a nie usb power cable to podstawa.

Jezeli ktos ma kabelek DKE-2 od Nokii moze go uzyc jako zamiennika.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]