Teraz jest niedziela, 5 kwietnia 2026, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Grunberg - co matka ziemia oddała
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 17:53 
Kapitan
Kapitan

sajmon75 napisał(a):
i każdy lubuszanin wie o co chodzi

To świetnie, że Wy wiecie o co chodzi... :zb

Cytuj:

PS. Kolejny raz, obrońcom poprawności narodowej uda się wykończyć ciekawy temat. W każdym razie Pitbull, gdy jedzie do domu, prosi o bilet do Capital City. Przyganiał kocioł garnkowi...

Przepraszam mistrzu za moją niepoprawność.

To co kto ma w awatarze mnie nie obchodzi, tutaj chodzi jednak o nie zrozumiały tytuł wątku, Grunberg to również miasto w Hesji.
Tyle, "pozdrawiam" zwolenników dwujęzycznych miejscowości

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 18:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Cytuj:
To co kto ma w awatarze gówno mnie obchodzi, tutaj chodzi jednak o nie zrozumiały tytuł wątku, Grunberg to również miasto w Hesji.
Tyle, "pozdrawiam" zwolenników dwujęzycznych miejscowości

Czy takie słownictwo jest konieczne???

:?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Zielona Góra (Grunberg ) - co matka ziemia oddała
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 18:26 
Kapitan
Kapitan

Czasami konieczne, żeby następnym razem szanowny moderator, nie używał bez sensu przysłowia nie na miejscu.
Nie martw się i tak zaraz posprzątają :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 18:37 
Chorąży
Chorąży

hehheeeh ale zamieszanie mataka ziemia oddaje mi fanty kiedy był tu Grunberg i tak też ten temat nazwałem co nie zmienia faktu iż tak sie Zielona Gora nazywała i jest dużo stron internetowych nazw itp. sympatykow hobbystow milośników histori ktorzy są Polakami z nazwą właśnie Grunberg i ich też kolega zacznie tropić i napominać ???? wszyscy się denerwują bezsensownymi identyfikacjami w dobie internetu kiedy mamy wujka google a tu nie można sprawdzić co oznacza Grunberg i logiczne jest że to Zielona Góra nawet na tym forum funkcjonuje ta nazwa i każdy wie o co chodzi .... no prawie każdy :P a nie miasto w Hesji bo to daleko troche od polskiego forum... tak jestem Polakiem i historia nie jest mi obca...ale dzwonki czy psie numerki wykopuje z miasta Grunberg a nie z Zielonej Góry... nie jest to ziemia moich przodków ale się z nia identyfikuje i pragne jak najwiecej sie o niej dowiedziec a ziemia nie jedno Ci powie o szczesiu milosci krwi i dramacie...
to tyle i do meritum wracamy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 18:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam kolegów.

Szczerze mówiąc to wątek chyba zatraciliście, czy to nie miało być o znajdkach a nie jakich duperelach typu kto ma jaki opis.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 18:49 
Kapral
Kapral

Fanty super a Adler :1 gratuluję , ja ciągle jeszcze czekam na swojego :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 19:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Rozważ czy nie lepiej skupić się tutaj na typowo lokalnych znaleziskach. Kilka fajnych już przedstawiłeś. Wątek zyska na jakości.

Provinz Posen pozdrawia Landkreis Grunberg :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 19:53 
Generał Broni
Generał Broni

Stary Ryba napisał(a):

To juz nie jest smieszne, dotychczas nie razilo mnie uzywanie niemieckiego nazewnictwa i jesli ktos chcial byc "cool" to niech mu bedzie, ale w tym momencie to juz czysta dziecinada, glupota badz ....... cholera wie co.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:06 
Specjalista
Specjalista

cehaigrek napisał(a):
Stary Ryba napisał(a):

To juz nie jest smieszne, dotychczas nie razilo mnie uzywanie niemieckiego nazewnictwa i jesli ktos chcial byc "cool" to niech mu bedzie, ale w tym momencie to juz czysta dziecinada, glupota badz ....... cholera wie co.

:brawo :brawo :brawo Dobrze,ze choć jeden moderator zareagował.
Za taki analfabetyzm historyczny,za tych wszystkich,którzy zginęli aby to miasto polskie było,a teraz w grobach się przewracają ....Stary Ryba wstydu nie masz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:17 
Generał Broni
Generał Broni

No to co my mamy zrobić, bo ani westpommern ani księstwo pomorskie nie są zbyt poprawne politycznie. Zachodniopomorskie jeszcze ale to tylko wasalstwo Warszawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:18 
Specjalista
Specjalista

sajmon75 napisał(a):
tego typu wypowiedzi to niepotrzebne zaśmiecanie tematu, jego właściciel tak go nazwał i jeśli nie łamie to żadnych kanonów nie powinno nikomu przeszkadzać

Najważniejsze powinno być to, czy kolega złamał regulamin forum - jeśli nie - "roszczenia" pseudo
patryjotów winny lecieć w kosmos, ogólnie dziwi mnie brak reakcji moderatora działu na taki
bezczelny spam.
Przy okazji pragnę zauważyć iż kolega napisał owo straszne "Grunberg", w nawiasie - i do tego
za nazwą "Zielona Góra". Ale oczywiście zawsze znajdzie się kilku nawiedzonych którzy wszędzie
widzą "ukrytą opcję niemiecką" :roll: Zaczęło się od fantów, a skończy jak zwykle o dzieciach przybijanych
do drzwi stodoły przez rogatego okupanta... :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:24 
Generał Broni
Generał Broni

Loslau masz racje jesli chodzi o tytul watku, to post "Starego Ryby" mnie delikatnie mowiac, rozczarowal.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:28 
Moderator
Moderator

Nie napisał w nawiasie i nie napisał Zielona Góra, ktoś z modów później poprawił tytuł.
Pierwotny brzmiał, co widać w nagłówku 2 posta w wątku: "Re: Grunberg - co matka ziemia oddała".
Nie ja poprawiłem, mnie nie obchodzi czyjaś poddańczo- pańszczyźniana mentalność a ten wątek nie był zgłaszany :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:38 
Specjalista
Specjalista

Loslau napisał(a):
sajmon75 napisał(a):
tego typu wypowiedzi to niepotrzebne zaśmiecanie tematu, jego właściciel tak go nazwał i jeśli nie łamie to żadnych kanonów nie powinno nikomu przeszkadzać

Najważniejsze powinno być to, czy kolega złamał regulamin forum - jeśli nie - "roszczenia" pseudo
patryjotów winny lecieć w kosmos, ogólnie dziwi mnie brak reakcji moderatora działu na taki
bezczelny spam.
Przy okazji pragnę zauważyć iż kolega napisał owo straszne "Grunberg", w nawiasie - i do tego
za nazwą "Zielona Góra". Ale oczywiście zawsze znajdzie się kilku nawiedzonych którzy wszędzie
widzą "ukrytą opcję niemiecką" :roll: Zaczęło się od fantów, a skończy jak zwykle o dzieciach przybijanych
do drzwi stodoły przez rogatego okupanta... :n

Do autora wątku żadnych pretensji nie mam.Tak jak napisałeś,postąpił właściwie.Zareagowałem na post Ryby.
Natomiast nie podobają mi się słowa,których używasz.Są ludzie dla których nazwa miejscowości,to ważna sprawa.Państwo polskie rozumiejąc ten problem zgodziło się na dwujęzyczność nazw miejscowości na Śląsku Opolskim okazując dobrą wolę mniejszości niemieckiej tam mieszkającej.Polacy na Wileńszczyżnie od lat o to samo walczą z władzami litewskimi.Według ciebie Niemcy na Śląsku i Polacy na Wileńszczyżnie,to nawiedzeni pseudo patrioci?Podobne problemy istnieją w całej Europie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 lipca 2013, 20:40 
Specjalista
Specjalista

eme5 napisał(a):
Nie napisał w nawiasie i nie napisał Zielona Góra, ktoś z modów później poprawił tytuł.

Skoro "któryś z modów" dał radę poprawić tytuł, mógł też od razu wyczyścić wątek z
tych wszystkich bzdur nie na temat, i nie byłoby tematu. Po co dawać userom kolejny
powód do kolejnej "świętej wojny" ? ...no chyba że kogoś to bawi?
Ja wolał bym oglądać fanty (nawet z Grunberg) aniżeli czytać jakie się komu nazwy miejscowości
podobają, a jakie nie. Tymczasem mamy kolejny wątek na 3 strony, i może dwa posty na temat :roll:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]