Teraz jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 13:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garrett AT Gold Pierwsze wrażenia
PostNapisane: sobota, 6 października 2012, 08:50 
Generał Broni
Generał Broni

po pierszym wyjęciu zasobnika z bateriami z at-pro,natychmiast nakleiłem na wierzchu tego pojemnika,kawałek żółtej folii i na niej napisałem dużą literę G.nie tracę czasu na przyglądanie się gdzie jest plus a gdzie minus.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 października 2012, 14:56 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

mariusz.babilon napisał(a):
mariusz.babilon
Na minus :

- wykrywacz nie radzi sobie tak dobrze w zaśmieconym terenie jak At Gold i tu widać dość znaczącą różnicę żeby nie powiedzieć przepaść
- znacznie wolniej reaguje na wykryte cele i to znacząco dla mnie o około 30% wolniej ;
- wymaga wolniejszego i dokładnego penetrowania terenu w związku z tym o czym napisałem powyżej
- zdecydowanie jest bardziej podatny na zakłócenia elektromagnetyczne momentami trzeba zmniejszać czułość o 30 lub 40 %.
- brak trybu statycznego

Witam, na czy polega tryb statyczny w AT GOLD?
czy to jest PINPOINT? czy coś innego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 października 2012, 19:12 
Generał Broni
Generał Broni

tryb statyczny,to taki że nie musisz machać sondą,wystarczy bardzo wolne,przesuwanie sondy nad gruntem i prawdziwy tryb statyczny,nie rozstraja się jak pseudostatyk. właśnie w wykrywaczach,bez trybu statycznego,pinpoint pracuje na trybie pseudostatycznym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2013, 18:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam!
Czy może ktoś z Was orientuje się, czemu niezalecane jest działanie w ALL METAL z włączonym przez cały czas Iron Audio? Zaczynam poważnie działać z tym wykrywaczem i wydaje mi się, że tego typu ustawienie jest całkiem sensowne. Będę wdzięczny za odpowiedzi i ew. sugestie
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2013, 19:02 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Wernyhora napisał(a):
Witam!
Czy może ktoś z Was orientuje się, czemu niezalecane jest działanie w ALL METAL z włączonym przez cały czas Iron Audio? Zaczynam poważnie działać z tym wykrywaczem i wydaje mi się, że tego typu ustawienie jest całkiem sensowne. Będę wdzięczny za odpowiedzi i ew. sugestie
pozdrawiam

Cześć!

Przy włączonym Iron Audio szczególnie w terenie zaśmieconym,istnieje wysokie prawdopodobieństwo zagłuszania sygnałów tych pożądanych ( w szczególności przy dużych cewkach ) .Kolejną sprawa wartą zasygnalizowania jest kwestia spadku poprawnej percepcji a co za tym idzie poprawnej identyfikacji dźwiękowej przy dłuższym chodzeniu z włączona funkcją .
Pozdrawiam Mariusz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 lipca 2013, 16:53 
Szeregowy
Szeregowy

Witam!

Tylko na tym forum przeczytałem aż dwadzieścia tematów poświęconych modelowi AT Pro/Gold i po zebranych informacjach zdecydowałem się na zakup wersji Pro. Szukam jeszcze odpowiedzi na tylko jedno pytanie, więc nie zakładałem nowego tematu... a zdecydowałem się zadać je właśnie tu, dlatego, że jest to temat najbardziej obfity w ciekawe wypowiedzi.

... ale do rzeczy - Zetknąłem się z informacjami, że jest kilka serii produkcyjnych Garretta AT w wersji PRO.
Podobno niektóre są mniej stabilne... Przy zakupie chciałbym takich uniknąć, jeśli te informacje są prawdziwe.
Spotkałem się również z pełniejszą nazwą tego modelu - "Garrett At Pro international" (to oznacza jakiś upgrade?) a także ze zdjęciami na których widać różnice w budowie zewnętrznej, co pogłębiło moje wątpliwości co do ewentualnych różnic w budowie wewnętrznej i/lub w oprogramowaniu.

Zwróćcie uwagę na stelaż:

[ img ]
[ img ]

MACIE PANOWIE JAKIEŚ INFORMACJE NA TEN TEMAT? :) Dodam jeszcze tylko, tak na marginesie, że robię przesiadkę z ACE 250 ;)

BTW - żeby ułatwić innym zaiteresowanym wyszukiwanie przydatnych informacji, wrzucam poniżej linki do pozostałych 19 tematów w którym mówi się o AT Pro/Gold:

viewtopic.php?f=10&t=112506

viewtopic.php?f=10&t=108498

viewtopic.php?f=10&t=109569

viewtopic.php?f=10&t=109410

viewtopic.php?f=10&t=108025

viewtopic.php?f=10&t=108288

viewtopic.php?f=10&t=98748

viewtopic.php?f=10&t=107425

viewtopic.php?f=10&t=103797

viewtopic.php?f=10&t=105618

viewtopic.php?f=10&t=105042

viewtopic.php?f=10&t=103871

viewtopic.php?f=10&t=91338

viewtopic.php?f=10&t=103607

viewtopic.php?f=10&t=102530

viewtopic.php?f=10&t=79729

viewtopic.php?f=10&t=100951

viewtopic.php?f=10&t=96847

viewtopic.php?f=10&t=94687

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 lipca 2013, 19:25 
Generał Broni
Generał Broni

Starsza wersja,ma stelaż taki jak ace.Nowsza wersja ma stelaż z gwintowanymi tulejkami zaciskowymi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 lipca 2013, 21:22 
Szeregowy
Szeregowy

Trochę mało wyczerpująca odpowiedź, jak na kogoś kto wie znacznie więcej na ten temat, ale dzięki ;]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 lipca 2013, 21:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

A co tutaj więcej się rozpisywać.
Jeśli czytałeś tematy związane z AT Pro na forum to pewnie wyczytałeś że numery fabryczne poniżej 510xxxx miały problem ze stabilnością (stary problem). Nowsze wersje są już OK. Nowsze modele (nie wiem dokładnie od którego momentu), tak jak wspomniał wcześniej mój ulubiony forumowicz, maja też stelaż z zaciskami śrubowymi które poprawiają sztywność stelaża. Ja jednak i tak zmieniłem w swoim egzemplarzu środkową rurkę na tę starszą bez zacisków - łatwiej się rozkłada rurki gdy dostanie się piasek w miejsca połączeń.

Wersja International ma wskaźnik głębokości wyskalowany w cm a wersja amerykańska w calach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 lipca 2013, 21:44 
Szeregowy
Szeregowy

No nie pytałbym gdybym wiedział... :) Dzięki wielkie!!! :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 lipca 2013, 21:56 
kapral riese1968
kapral riese1968

ewa napisał(a):
Wernyhora napisał(a):
Witam!
pozdrawiam

Cześć!

Przy włączonym Iron Audio szczególnie w terenie zaśmieconym,istnieje wysokie prawdopodobieństwo zagłuszania sygnałów tych pożądanych ( w szczególności przy dużych cewkach ) .Kolejną sprawa wartą zasygnalizowania jest kwestia spadku poprawnej percepcji a co za tym idzie poprawnej identyfikacji dźwiękowej przy dłuższym chodzeniu z włączona funkcją .
Pozdrawiam Mariusz.

Mariusz... funkcja Iron Audio w trybie All Metal w ogóle nie działa więc nie rozumiem. Z resztą i po co miałaby istnieć ta funkcja w tym programie? Iron Audio ma sygnalizować dyskryminowane żelazo a przecież w All Metal nie dyskryminujemy niczego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 lipca 2013, 03:11 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

riese1968 napisał(a):
ewa napisał(a):
Wernyhora napisał(a):
Witam!
pozdrawiam

Cześć!

Pozdrawiam Mariusz.

Mariusz... funkcja Iron Audio w trybie All Metal w ogóle nie działa więc nie rozumiem. Z resztą i po co miałaby istnieć ta funkcja w tym programie? Iron Audio ma sygnalizować dyskryminowane żelazo a przecież w All Metal nie dyskryminujemy niczego.

Cześć !

Chyba coś Ci się pomyliło .Funkcja Iron Audio jak najbardziej działa a trybie All Metal w At Gold . Miałem ten sprzęt to wiem . :)
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 lipca 2013, 15:21 
kapral riese1968
kapral riese1968

Masz oczywiście rację... zwracam honor. Po prostu zawsze gdy potrzebne mi jest All Metal dyskryminację mam na 0 a wtedy Iron Audio traci sens.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 lipca 2013, 15:22 
kapral riese1968
kapral riese1968

Kiedyś mając Omegę kupiłem sobie cewkę Nel Tornado... byłem bardzo zadowolony. Teraz z At Gold mam 5x8" która niesamowita jest do wody ale ona na zarośniętych ugorach i polach niestety ze względu na wielkość nie daje rady. Nie stać mnie na razie na osobny wykrywacz a tego się na razie na pewno nie pozbędę dlatego chciałbym póki co dokupić tylko cewkę. Jak myślicie?... standart 8x11" czy od razu pomyśleć o "Tornado"?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 września 2013, 18:32 
Plutonowy
Plutonowy

Witam. Niedawno przesiadłem się z kanarka ace 350 na at gold. I tu mam takie pytanie do znawców. Mam wycięte złom do 40 i bardzo często piszczy mi na wyłączonej (wyciętej) pozycji. Jest to dźwięk bardzo krótki lecz bardzo często powtarzający się.Czy coś robię nie tak? Czasami jak spojrzę na wyświetlacz i machnę wykrywaczem to piszczy mi dziwnym dzwiękiem np. na pozycji wyciętej ...33..39... Pomoże ktoś?Doradzi ktoś? Sprzęcik z tej nowszej partii.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]