Teraz jest środa, 17 września 2025, 00:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus V3
PostNapisane: poniedziałek, 2 września 2013, 22:21 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A mojego chyba szlag trafił :cry: Na częstotliwościach 18 i 12 dyskoteka nawet z cewką uniesioną nad głowę. Przy 7,5 jak ręką odjął. Dyskoteka 18 i 12 też jednak potrafi cudem jakimś zaniknąć w miejscu, gdzie chwilę wcześniej dawała koncert. Pola te same co zwykle i te na których dotychczas był spokój nawet przy mocno podciągniętych parametrach. Wrzucę jeszcze z powrotem 2.0, ale bardziej z ciekawości... Jestem przekonany, że się spsuł. Kocham go jednak nadal i ewentualnie będziecie mieli relację z pierwszej ręki jak było u lekarza i ile trwał zabieg :zb
Jeśli ktoś z Wrocławia byłby skłonny porównać na tych samych parametrach w dowolnym miejscu (ja dojadę) to będę bardzo wdzięczny (priw).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 września 2013, 22:37 
Porucznik
Porucznik

Widzisz kawon30 nie tylko ty masz ten sam problem, wiele osób na forum tym czy innym wymienia dwie wady 3.1 a mianowicie ściąganie sygnałów bokiem oraz urywany dźwięk. Zastanawiające jest to że są osoby które takich problemów z Deusem nie mają... z czego to wynika? Być może chodzi o cewkę a może nowsze egzemplarze są pozbawione tej wady??? Nie wiem. A może po prostu załapałeś światową schizę i stałeś się Profesjonalistą naukowcem ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 00:40 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Nie wiem o co dokładnie się spieracie, ale jeśli mam służyć jako przykład to wyraźnie zaznaczam, że początkowo z wersją 3.1 było super, a zesrało się dopiero ostatnio. I to na tych samych miejscówach, co dotychczas (wcześniej było idealnie). Zaczął dziczeć bez wyraźnej przyczyny. Dlatego sądzę, że po prostu pojawiła się jakaś usterka w elektronice... (dyskoteki na częstotliwościach 12 i 18 nie da się ugasić w ŻADEN sposób, aż mu samo minie)...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 07:14 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Było to samo u mnie 1 raz, ale jak wyłączyłem i włączyłem było ok

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 08:28 
Porucznik
Porucznik

Znalazłem coś takiego http://www.metaldetectingforum.co.uk/vi ... 39&t=52510 ale że nie znam zbyt dobrze zagramanicznego ;) prosiłbym o przetłumaczenie.
Być może jest to jakieś rozwiązanie dla osób mających problem z nowym softem.

"I have been using 3.1 from day 1 and i have not had any problem's at all, the only issue i have noticed with other user's is they do not allow enough time for the coil to calibrate itself when the switch it on. this may seem over the top to some folk's but it work's for me.

here is my routine for turning on the Deus

1. point it straight up in the air,
2. ensure their is no other detectorist or large metalic objects (cars etc) within 5m
3. turn on the Deus press yes/no for speaker and wait for the coil light to stop flashing rapidly (10-20 secs)
4. keep it up in the air and turn on headphones (wait 5 secs)
5. keep it up in the air and set GB to tracking and select program
6. lower it down and get swinging"

Przykre jest to że polski diler nie udziela się w dyskusji a rozwiązania problemu trzeba szukać po zagranicznych forach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 09:28 
Porucznik
Porucznik

Nie chcę bronić polskich dealerów bo w porównaniu do np. amerykańskich słabo wypadają ale sposób włączania opisany jest w instrukcji. Zwracają też uwagę by nie włączać w pobliżu metalowych przedmiotów bo może zgłupieć.
Ja zawsze odchodzę parę kroków od samochodu, podnoszę sondę na wysokość oczu (detektor poziomo), włączam i czekam aż się skalibruje i wejdzie w ostatnio używany program. Dopiero wtedy opuszczam sondę i ewentualnie zmieniam ustawienia.
Problemem użytkowników, nie tylko polskich jest niechęć do czytania instrukcji (bo przecież wszystko jest jasne na pierwszy rzut oka)...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 10:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tak sobie popatrzyłem na login wirus, i pomyślałem -czy można zawirusować deusa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 12:22 
Porucznik
Porucznik

C_D napisał(a):
Nie chcę bronić polskich dealerów bo w porównaniu do np. amerykańskich słabo wypadają ale sposób włączania opisany jest w instrukcji. Zwracają też uwagę by nie włączać w pobliżu metalowych przedmiotów bo może zgłupieć.
Ja zawsze odchodzę parę kroków od samochodu, podnoszę sondę na wysokość oczu (detektor poziomo), włączam i czekam aż się skalibruje i wejdzie w ostatnio używany program. Dopiero wtedy opuszczam sondę i ewentualnie zmieniam ustawienia.
Problemem użytkowników, nie tylko polskich jest niechęć do czytania instrukcji (bo przecież wszystko jest jasne na pierwszy rzut oka)...

W wersji 2.0 nie miałem tego problemu działał stabilnie nawet w mieszkaniu.
3.0 również stabilna praca, dopiero po wgraniu 3.1 pojawiły się problemy ( na szczerym polu z dala od linii wysokiego napięcia i tym podobnym powinien działać bez zarzutu a tak nie jest). Być może wina leży po mojej stronie tylko gdzie jest popełniany błąd. Normalnie wysłał bym go do serwisu gdyby nie fakt że inni użytkownicy Deusa skarżą się na podobne anomalie takie jak łapanie sygnałów bokiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 14:28 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja działałem oczywiście zgodnie z instrukcją.
Właśnie pojawiła się na stronie XP wersja 3.2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zaraz wgrywam i cisnę w teren, ale chyba zabiorę ze sobą na wszelki wypadek laptopa...
Rano zdam relację.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 15:21 
Porucznik
Porucznik

Czyżby było cos na rzeczy że wypuścili 3.2? :D
Jutro wybieram się na pole ale z wgrywaniem softu poczekam na relację kolegi xnitro.
2.0 to kosa ale przede wszystkim jest niezawodny ;)

Ostatnio edytowano wtorek, 3 września 2013, 15:31 przez wirus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 15:28 
Major
Major

DAJ NAMIAR NA STRONE Z 3.2

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 15:35 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

http://www.xpmetaldetectors.com/blog-de ... eus-3-2-2/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 16:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Coś mi się wydaje że te częste zmiany dprowadzą do zepsucia sprzętu, zawirusowania, i czort wie czego jeszcze. Potem firma XP wypuści nowy Luksusowy wykrywacz za 9.999zł np. o nazwie XP FAGAS 2.0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 16:08 
Generał Broni
Generał Broni

wirus napisał(a):
"I have been using 3.1 from day 1 and i have not had any problem's at all, the only issue i have noticed with other user's is they do not allow enough time for the coil to calibrate itself when the switch it on. this may seem over the top to some folk's but it work's for me.

here is my routine for turning on the Deus

1. point it straight up in the air,
2. ensure their is no other detectorist or large metalic objects (cars etc) within 5m
3. turn on the Deus press yes/no for speaker and wait for the coil light to stop flashing rapidly (10-20 secs)
4. keep it up in the air and turn on headphones (wait 5 secs)
5. keep it up in the air and set GB to tracking and select program
6. lower it down and get swinging"

"Używam wersję 3.1 od pierwszego dnia (chyba chodzi o datę ukazania się softu) i nie miałem w ogóle z nią żadnych problemów, jedyny przypadek jaki znam, to sytuacja, kiedy inny użytkownik nie dawał wystarczająco długiego czasu na samo-skalibrowanie się cewki po włączeniu detektora.

Mój sposób uruchamiania sprzętu:

1. Unieść w powietrze, prosto przed siebie (więc, znaczy się, wysoko), cewkę detektora,
2. Upewnić się, że w odległości 5m nie ma innych detektorów lub dużych mas metalowych,
3. Włączyć Deusa naciskając 'yes' (nie przy głośnikach??) i odczekać, aż cewka przestanie zaprzestanie szybkiego migotania - 10...20 sekund (dioda LED, wyświetlacz?),
4. Trzymając cewkę wysoko włączyć słuchawki (odczekać 5 sekund)
5. Trzymając cewkę wysoko ustawić GB w opcję 'Tracking' oraz wybrać program,
6. Opuścić cewkę i rozpocząć 'odkurzanie'..."

Tak mniej więcej ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 września 2013, 17:38 
Podporucznik
Podporucznik

Firma XP powinna pomyśleć nad nową instrukcja albo przeszkolić dilerów bo kiedy dzwonie do dilera to on nie wie nic i każe wracać do 2.0

Ostatnio edytowano wtorek, 3 września 2013, 17:41 przez bastek1281, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]