Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 11:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Trzech gości + statystka + czarne kombi
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ponury_1 napisał(a):
Witam kolega Mikello w tym wątku bije do mnie i moich kolegów. Zacznijmy od tego że jak już kolega Mikello wie bujam się po tych polach już 3 sezon , a co za tym idzie miałem już do czynienia z miejscowymi rolnikami (większość okolicznych pu błąd ortograficzny - piszemy póll znajdóje błąd ortograficzny - piszemy znajduje się w rękach PGRu , to również). Mamy z nimi taki układ, że na każde pole nie obsiane możemy wbijać bez obawy. A jeżeli pole nie jest zbronowane (to nie było) to nie muśmy zakopywać wszystkich dołków (pole i tak będzie przygotowywane do obsiania przez bronowanie). Tak że Mikello proszę Cię burze w szklance wody rób gdze indziej.

Uderz w stół a nożyce się odezwą.
Nie mam ochoty polemizować który sezon bo nie to jest przedmiotem dyskusji,
Nie ma znaczenia czy pole będzie orane, siane czy cokolwiek innego.
Chodzi o zasadę, że zakopujemy dołki po sobie. Bo po drugiej stronie drogi, jak we wcześniejszym wątku grzmiałem, "jakiś" gamoń zorał pole dużo głębiej niż na dzisiejszym zdjęciu. I mimo tego że było przed orką, nie spodobało się to właścicielowi pola.
Więc nie jest to usprawiedliwienie.
I mam nadzieję że TO NIE TY.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:06 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Napisałem że mamy taki układ z PGRem i to dotyczy tylko należących do nich pól. Nie pisałem o innych miejscach czy też polach. Też mi się nie podoba postawa co po niektórych poszukiwaczy. Tak że chyba ci już wszystko wyjaśniłem.

Ostatnio edytowano niedziela, 22 września 2013, 22:14 przez Ponury_1, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:14 
Kapral
Kapral

emek87 napisał(a):
hehe w tamtym tygodniu pod Grodkowem również były nie zasypane dołki szkoda że nie zrobiliśmy zdjęcia może to był ten sam bieżnik buta :D

W tamtym tygodniu nie ruszaliśmy się nigdzie więc to nie nasza robota ;). Wiem, że ktoś w okolicy strasznie ryje bo kiedyś na polu koło zajezdni też spotkałem nie zasypane dołki i obok były zostawione śmieci. Kiedyś pod Siewierzem to samo + opakowanie po bateriach 9V. Więc w okolicy jest jakiś krecik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ponury, pula to jest w kartach, a pole po którym dziś chodziłeś nie jest własnościa PGR bo taki nie istnieje już od dobrych 20 lat, a jest dzierżawione przez gościa od Agencji Rynku Rolnego. I nie masz z nim żadnego układu, wierz mi. Tak samo jak pola za oberżami.
I nie wciągaj mnie w taką dyskusję.
Powtarzam jeszcze raz, jeżeli nie chce ci się dołka zasypać na tym polu, to nie zasypiesz także na innym.
Załatwcie to sobie w grupie, ja ze swojego grona kompanów do kopania eliminuję takie jednostki.
Myślę że Gintoki jako kierownik wycieczki, zwróci uwagę kogo zabiera, bo rzutuje to na wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:21 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Napisałem PGRu bo tak nam powiedzieli (może źle zrozumiałem) nie chcesz nie wierz twoja sprawa spoko. Skoro ty wiesz wszystko lepiej po jednym sezonie chodzenia po okolicznych polach co gdzie wolno to ok nie ma sprawy. A i przepraszam to już teraz jest "mój dołek".

Ostatnio edytowano niedziela, 22 września 2013, 22:43 przez Ponury_1, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:28 
Podporucznik
Podporucznik

Gintoki napisał(a):

Nie mierz ludzi własną miarą. I co, że ktoś kogoś spotka w terenie? Uderzysz taka osobę, zabierzesz jej wykrywacz, saperkę?

Kolego widzę masz złe doświadczenia życiowe , ja jestem wyjątkowo spokojną osobą i nie mam zamiaru nikogo bić , a na wykrywacz mnie stać i nie muszę niczego zdobywać rozbojem .
Zycie może ci spłatać takiego figielka , że trafisz na rolnika któremu przeszkodzi niezasypany dołek ....i skończysz z trójzębem w plecach ,oczywiście nie życzę ci niczego złego , a wręcz przeciwnie , samych sukcesów życiowych i hobbistycznych .
Z mojej strony to wszystko w tym temacie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ponury, czytać polecam ze zrozumieniem to raz.
Dwa przypomnij sobie że to ja cie na to pole zabrałem.
Trzy na pole za oberżami, zaprosiłem kiedyś JMS'a z Tess i wstyd mi było bo sam zwrócił uwagę że "u was to ryją jak dziki", pole wyglądało jak zbombardowane.
I nie mam zamiaru się dalej przepychać, dla mnie nie jest problemem zakopać dołek nawet gdy "za tydzień będą lali fundamenty" pod budynek.

Poruszyłem problem, dotarł we właściwe miejsce i koniec tematu.
Ufam że zwrócicie uwagę temu komuś i sami będziecie się pilnowali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:45 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dobre ty mnie tam zabrałeś proszę cię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:52 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kłócicie się jak dzieci. Uspokójcie nerwy, zróbcie se melisy i zakończcie ten temat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 22:56 
Główny Administrator
Główny Administrator

Zaczyna się pyskówka więc zamykam zanim posypią się kartony.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]