Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 17:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 3 miesiące z ace 150
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 17:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

needao napisał(a):
Nephilimer napisał(a):
Brak sreberek na kanarku jest prosty - srebro bije na żelazo :)

jak to srebro bije na żelazo?:)

12 segmentów dyskryminacji. Żelazo w zależności od wielkości i kształtu pojawia się na wszystkich z kreatek, jednak dla drobnych regularnych kawałków zakres id to 1-3 kratka. Blacha to zaburza, duża stal daje odczyt bardzo wysoki (10-12 kratka). Jedna z poważniejszych wad kanarka na terenie zaśmieconym różnorakim żelaznym syfem.

gnom napisał(a):
Witam,chyba raczej na folie.Ale kanarkiem wykopałem wiele sreberek i raczej sygnały były ładne.I nie mówię tu o grubych bo i cieńsze ,starsze ładnie zdzwoniły.Darz Dół!

Folia daje sygnał współmierny to łusek, czyli 4-5 kratka. Jest to również sygnał charakterystyczny dla nieco większych sreberek (od 1/48 talara w górę). Małe sreberka, szczególnie głębiej, nie dadzą tak wysokiego odczytu, poza sporadycznymi przeskokami na ten zakres.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 18:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Tylko pogratulowac tez mam ace 150 ale moje miejscowki nie umywaja sie do twoich. A tak po za tym gdzie wyskoczyla ci ta obraczka i co tam jest wygrawerowane ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 20:54 
Kapitan
Kapitan

Mógłbyś mniej więcej w godzinach wychodzonych określić te 2 miesiące ? bo też mam ok 2 miechy Ace 150 tylko z czasem słabo i nie mam nawet połowy tego co Ty. W prawdzie dwa takie strzały miałem ze Ace się zwrócił :) i już powoli myślę nad Euroace :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 20:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam,Kolego polataj jeszcze z Ace a potem przesiądź się na jakiś sprzęt z półki wyżej.Nie wiem czy jest sens zmiany 150 na 350.Darz Dół!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 21:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

pepe1989 napisał(a):
Tylko pogratulowac tez mam ace 150 ale moje miejscowki nie umywaja sie do twoich. A tak po za tym gdzie wyskoczyla ci ta obraczka i co tam jest wygrawerowane ???

wrzuć do ognia, może pokażą się jakieś runiczne znaki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 21:32 
Szeregowy
Szeregowy

w roboczogodzinach to by wygladalo tak: 4h co week x 12 weekendow= + 48 godzin z kanarem w reku. a obraczka wyskoczyla na rżysku grawer to inicjaly. m.p. i data 29/11/1911. Pierscien Jedyny by wladac innymi :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 22:04 
Podporucznik
Podporucznik

12 segmentów dyskryminacji. Żelazo w zależności od wielkości i kształtu pojawia się na wszystkich z kreatek, jednak dla drobnych regularnych kawałków zakres id to 1-3 kratka. Blacha to zaburza, duża stal daje odczyt bardzo wysoki (10-12 kratka). Jedna z poważniejszych wad kanarka na terenie zaśmieconym różnorakim żelaznym syfem.

Folia daje sygnał współmierny to łusek, czyli 4-5 kratka. Jest to również sygnał charakterystyczny dla nieco większych sreberek (od 1/48 talara w górę). Małe sreberka, szczególnie głębiej, nie dadzą tak wysokiego odczytu, poza sporadycznymi przeskokami na ten zakres.[/quote]

aaa teraz rozumiem co miałeś na mysli. Po części masz rację. To niewątpliwa wada kanarkow. Trzeba się sporo nachodzic i głębokich dziur nakopac żeby rozróżnić , który sygnał jest rokujący a który zwiastuje lemiesz od pługa. Zauważyłem dodatkowo, że nawet małe przedmioty metalowe które są mocno skorodowane daję sygnał kolorowy. Po roku użytkowania mogę z czystym sumieniem polecić sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 22:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

needao napisał(a):

Folia daje sygnał współmierny to łusek, czyli 4-5 kratka. Jest to również sygnał charakterystyczny dla nieco większych sreberek (od 1/48 talara w górę). Małe sreberka, szczególnie głębiej, nie dadzą tak wysokiego odczytu, poza sporadycznymi przeskokami na ten zakres.

aaa teraz rozumiem co miałeś na mysli. Po części masz rację. To niewątpliwa wada kanarkow. Trzeba się sporo nachodzic i głębokich dziur nakopac żeby rozróżnić , który sygnał jest rokujący a który zwiastuje lemiesz od pługa. Zauważyłem dodatkowo, że nawet małe przedmioty metalowe które są mocno skorodowane daję sygnał kolorowy. Po roku użytkowania mogę z czystym sumieniem polecić sprzęt.[/quote]

Dlatego na kanarze jak chcesz pokopać na polu, to kopiesz wszystko. Na 250 można odpuścić z czystym serem sygnały na 1-2 kratkę, na 150 nie można odpuścić nic.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 września 2013, 22:35 
Major
Major

Pięknie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 września 2013, 09:12 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

ja przez jakis czas kopalem wszysko powyzej zelaza , ale w praktyce wychodzilo ze jak sygnal skacze po skali to jakis smiec nigdy moneta , wyszla komus moneta ze skaczacego sygnalu ?

ps. fanty zacne :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 września 2013, 11:38 
Kapitan
Kapitan

bellial napisał(a):
ja przez jakis czas kopalem wszysko powyzej zelaza , ale w praktyce wychodzilo ze jak sygnal skacze po skali to jakis smiec nigdy moneta , wyszla komus moneta ze skaczacego sygnalu ?

tak 2 - 3 kratka wyskoczył mi greszelek cieniutkie sreberko dłuuuuuugo go namierzałem pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 września 2013, 13:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

bellial napisał(a):

Wystarczy pionowo ulokowane nieduże sreberko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 września 2013, 22:17 
Kapitan
Kapitan

bellial napisał(a):

3 krajcary 1782 2-3 kratka cienka moneta, słabe srebro głębokość ok 5 cm

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 września 2013, 13:07 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Dlatego na kanarze jak chcesz pokopać na polu, to kopiesz wszystko. Na 250 można odpuścić z czystym serem sygnały na 1-2 kratkę, na 150 nie można odpuścić nic.
[/quote]

a na 350?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 września 2013, 15:55 
Szeregowy
Szeregowy

kolejny strzał w 10 :1 :jump

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]