Teraz jest czwartek, 13 listopada 2025, 21:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: woda już ciepła!
PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 07:54 
Generał Broni
Generał Broni

Witam,witam.Patent działa,ale zdecydowanie wolę at-pro w wodzie i tak już zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 11:21 
Kapral
Kapral

To napisz czemu at pro lepiej sie sprawuje. Wg mnie deus działa pod wodą bardzo dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 20:08 
Generał Broni
Generał Broni

At-pro,jeszcze lepiej.Nie muszę się martwić o zachlapanie,przez kogoś złośliwego,czy też przypadkowe zamoczenie.Wiem kiedy mam pod sondą,monetę 10,20,50 groszy,oraz potrafię rozróżnić 1zł. od zrywki puszki od piwa.Łańcuszki srebrne,nawet w kawałkach,rozpoznaję i "czeszę" bez problemu.W wodzie,ciężar at-pro,się nie liczy a na polu,jest wyraźna różnica,pomiędzy at-pro a deusem.Po wielu godzinach pracy z tymi wykrywaczami,zdecydowałem że deus-na pola a at-pro do wody i czasami-na krótkie wypady w pole.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 września 2013, 18:47 
Kapral
Kapral

dzięki za informacje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 września 2013, 19:00 
Generał Broni
Generał Broni

Proszę bardzo i miło mi że mogę komuś służyć radą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 września 2013, 00:07 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

rufa napisał(a):
W wodzie,ciężar at-pro,się nie liczy a na polu,jest wyraźna różnica,pomiędzy at-pro a deusem.Po wielu godzinach pracy z tymi wykrywaczami,zdecydowałem że deus-na pola a at-pro do wody i czasami-na krótkie wypady w pole.

Czy w twoim odczuciu rufa, At Pro można nazwać wykrywaczem uniwersalnym i dobrym na teren pole/woda i piaski czy jednak należałoby stwierdzić, że nad zbiornikami radzi sobie bardzo dobrze a na pola można podejść, ale rozczarowuje?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 września 2013, 09:42 
Generał Broni
Generał Broni

At-pro,nigdy mnie nie rozczarował.Dobrze się sprawuje we wszystkich metodach poszukiwań w moich okolicach.Gdyby miał jeszcze tryb statyczny,to nazwałbym go wykrywaczem uniwersalnym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 września 2013, 10:15 
Generał Broni
Generał Broni

Dzisiaj ma przyjść mój at pro mam nadzieje że doświadczony kolega trochę mnie wspomoże w jego obsłudze :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 września 2013, 10:34 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

rufa napisał(a):
At-pro,nigdy mnie nie rozczarował.Dobrze się sprawuje we wszystkich metodach poszukiwań w moich okolicach.Gdyby miał jeszcze tryb statyczny,to nazwałbym go wykrywaczem uniwersalnym.

Rozumiem - taka odpowiedź jest dla mnie wystarczająca.
Dopytam jeszcze o dwie kwestie, bo niewiele o tym informacji - czy ma tendencje do wzbudzania się, czy jest naprawdę stabilny? Drugie pytanie dotyczy zasięgów w glebie - czy jest on większy niż w modelu EuroAce? Nie pytam o typowe porównania, bo bardzo możliwe rufa, że z EuroAce nie miałeś okazji pracować, ale może wiesz po prostu, czy At Pro sięga głębiej na kolor?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 września 2013, 17:30 
Generał Broni
Generał Broni

EuroAce,nigdy nie miałem ale za to,kilka dni temu robiłem porównania zasięgu na typowych[małych]sondach,z wykrywaczami,które posiadam.Zwyciężyl Deus a gti2500 i at-pro,miały taki sam zasięg,na srebrną Nike[5zł przedwojenne].Próba z najmniejszą monetką [łezka carska],wypadła tak:najlepszy-Deus,potem at-pro a na końcu gti2500. Co do wzbudzania się at-pro,to miałem dwa razy taki przypadek,raz w wodzie i raz na lądzie.Po zresetowaniu,wszystko wróciło do normy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 września 2013, 16:18 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

At Pro wybadał te monety chociaż z 20cm? Pytam rufa, bo pojęcia nie mam jak u niego z zasięgami i na jakiej głębokości przeprowadzałeś swoje testy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 września 2013, 19:23 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego,wielu poszukiwaczy,chce mieć wszystkie wyniki "na talerzu",bez wkładu własnego.Powiem tylko tyle,że Nike,została zakopana na 28cm,leżąc płasko.Sprowokował mnie,do tych doświadczeń,jeden z członków,tego forum i to jest odpowiedź,na jego pytanie.On pytał,czy at-pro,sięgnie,podobną monetę z 30cm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 września 2013, 21:01 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

a taka ciekawostka :)

prawda to?

http://www.youtube.com/watch?v=51M_o-61ms4

( ja już nie posiadam at pro więc nie sprawdze )

moze kolega Rufa zrobi na tej samej monecie.

:)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 września 2013, 21:35 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

rufa napisał(a):
Kolego,wielu poszukiwaczy,chce mieć wszystkie wyniki "na talerzu",bez wkładu własnego.

Rozumiem co masz na myśli. Wiem, że każde szczegółowe pytanie dotyczące testów, w które ktoś włożył pracę jest jak otrzymanie czegoś za darmo, bez wysiłku. Może to drażnić, ktoś może się irytować z tego powodu, ale z drugiej strony nikt nie musi udostępniać nikomu tej wiedzy, bo ma do tego najnormalniej w świecie prawo. Moją intencją w żadnym razie nie było wyciągnięcie informacji na zasadzie - "powie i cześć, miło było", z tego też powodu nie pytałem o dokładne wyniki, żeby zachować jakiś takt, chociaż oczywistym pozostaje fakt, że coś się daje a pozornie nic nie o trzymuje w zamian, a i człowieka się nie zna, jaki jest, za ekranem monitora. Hmm... ja zawsze wychodzę z założenia, że powinno się sobie nawzajem pomagać, zwłaszcza w takich sprawach, bo przecież nie chodzi o miejscówki czy kufry złota. Ja zawsze doceniam osoby, które pomagają, które nie są na tym forum jedynie od tego, by się pochwalić fantami czy wrzucić je do działu "identyfikacja" - zaangażowane osoby po prostu się zapamiętuje i nie wiem, czy to nie jest równie ważne, co trud włożony w testy i wszystko co z nimi związane. Przecież to co piszemy odzwierciedla nas samych, coś o nas mówi... Dlaczego to wszystko piszę - dla wielu z nas hobby, jakim jest bieganie po ziemi czy brodzenie w wodzie z piszczałką wiąże się niestety z wydatkami, które prawie całkowicie pochłania jeden podstawowy, drogi przedmiot, którym to jest oczywiście wykrywacz. W kwestii jego wyboru, pomoc doświadczonych kolegów po fachu jest nieoceniona. Jakbym tylko mógł zrobić testy wszystkich najpopularniejszych wykrywaczy, to na pewno bym je zrobił, z miłą chęcią i walnął temat "Wykrywacze i ich zasięgi - podział na kategorie" i każdy mógłby sobie poczytać, bez względu na to czy by się z nimi zgadzał czy też nie. Trzymajmy się ludzie razem. Są zloty, spotkania, grupy - a forum jest pierwszym miejscem, na którym można się w jakiś początkowy sposób poznać. Wcześniej wspomniałem o POZORNYM dawaniu za nic. Dlaczego pozornym? Wierzę, że to co dajesz powróci do ciebie w jakiejś innej postaci - może ktoś wspomoże ciebie dobrą radą? Może poznasz kogoś, kto stanie się twoim zaufanym kompanem na polach i piaskach? Może niespodziewanie trafisz na dukata, błyszczącego tam, gdzie byś się tego nie spodziewał? A może w zupełnie innej sferze życia? Tak to widzę. Oczywiście nikt nie musi podzielać mojego punktu widzenia. To tak w dużym skrócie. I nie bierz tej całej wypowiedzi do siebie rufa, po prostu zahaczyłeś delikatnie o temat, o którym już dawno chciałem przy jakiejś nadarzającej się okazji wspomnieć.
Doceniam, że podzieliłeś się spostrzeżeniami dotyczącymi wykrywacza :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 września 2013, 23:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

Chiny napisał(a):
rufa napisał(a):
Kolego,wielu poszukiwaczy,chce mieć wszystkie wyniki "na talerzu",bez wkładu własnego.

Rozumiem co masz na myśli. Wiem, że każde szczegółowe pytanie dotyczące testów, w które ktoś włożył pracę jest jak otrzymanie czegoś za darmo, bez wysiłku. Może to drażnić, ktoś może się irytować z tego powodu, ale z drugiej strony nikt nie musi udostępniać nikomu tej wiedzy, bo ma do tego najnormalniej w świecie prawo. Moją intencją w żadnym razie nie było wyciągnięcie informacji na zasadzie - "powie i cześć, miło było", z tego też powodu nie pytałem o dokładne wyniki, żeby zachować jakiś takt, chociaż oczywistym pozostaje fakt, że coś się daje a pozornie nic nie o trzymuje w zamian, a i człowieka się nie zna, jaki jest, za ekranem monitora. Hmm... ja zawsze wychodzę z założenia, że powinno się sobie nawzajem pomagać, zwłaszcza w takich sprawach, bo przecież nie chodzi o miejscówki czy kufry złota. Ja zawsze doceniam osoby, które pomagają, które nie są na tym forum jedynie od tego, by się pochwalić fantami czy wrzucić je do działu "identyfikacja" - zaangażowane osoby po prostu się zapamiętuje i nie wiem, czy to nie jest równie ważne, co trud włożony w testy i wszystko co z nimi związane. Przecież to co piszemy odzwierciedla nas samych, coś o nas mówi... Dlaczego to wszystko piszę - dla wielu z nas hobby, jakim jest bieganie po ziemi czy brodzenie w wodzie z piszczałką wiąże się niestety z wydatkami, które prawie całkowicie pochłania jeden podstawowy, drogi przedmiot, którym to jest oczywiście wykrywacz. W kwestii jego wyboru, pomoc doświadczonych kolegów po fachu jest nieoceniona. Jakbym tylko mógł zrobić testy wszystkich najpopularniejszych wykrywaczy, to na pewno bym je zrobił, z miłą chęcią i walnął temat "Wykrywacze i ich zasięgi - podział na kategorie" i każdy mógłby sobie poczytać, bez względu na to czy by się z nimi zgadzał czy też nie. Trzymajmy się ludzie razem. Są zloty, spotkania, grupy - a forum jest pierwszym miejscem, na którym można się w jakiś początkowy sposób poznać. Wcześniej wspomniałem o POZORNYM dawaniu za nic. Dlaczego pozornym? Wierzę, że to co dajesz powróci do ciebie w jakiejś innej postaci - może ktoś wspomoże ciebie dobrą radą? Może poznasz kogoś, kto stanie się twoim zaufanym kompanem na polach i piaskach? Może niespodziewanie trafisz na dukata, błyszczącego tam, gdzie byś się tego nie spodziewał? A może w zupełnie innej sferze życia? Tak to widzę. Oczywiście nikt nie musi podzielać mojego punktu widzenia. To tak w dużym skrócie. I nie bierz tej całej wypowiedzi do siebie rufa, po prostu zahaczyłeś delikatnie o temat, o którym już dawno chciałem przy jakiejś nadarzającej się okazji wspomnieć.
Doceniam, że podzieliłeś się spostrzeżeniami dotyczącymi wykrywacza :1

Kolega Chiny ma racje , dzielmy się wiedzą , ja rozumie ,że ktoś ciężką pracą , metodą prób i błędów ,dochodzi do pewnych wniosków, ale z drugiej strony i najprościej rzecz ujmując , gdybyby każdy zachował swą wiedze dla siebie to nie znalibyśmy nawet wzoru np. na alk. etylowy :lol:
Więc Panowie , jak coś fajnego wiemy i mamy doświadczenie to zwyczajnie dzielmy się :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]