Dzień coraz krótszy. Zmiana czasu coraz bliższa i skończy się dzienne spacerowanie.
Jako że nie zamierzam na okres jesienno zimowy całkowicie rezygnować z poszukiwań, a jedynie nieco je ograniczyć, zastanawiam się nad latarką UV, bo jak w którymś temacie wyczytałem jest ona podobno niewidoczna z daleka i nie przykuwa uwagi osób trzecich.
Wiadomo że przy pełni księżyca to nie ma problemu, ale w jesienne czy zimowe noce to raczej mamy pochmurną pogodę i ciężko o jakiekolwiek naturalne źródło światła.
Zrobiłem mały rekonesans w internecie i troche skołowała mnie ilość sprzetu do wyboru.
Pytanie pierwsze: Czy w ogóle używa ktoś z was latarek UV?? (bo nie wiem czy czasem ten post na który gdzieś tam trafiłem to nie był jeden wyjątek z tą lampką UV) i jeśli tak to jakich?? bo znalazłem fajną stronkę:
http://jme.com.pl/sklep/index.php?cat_i ... rt=defaulttylko ciężko mi się zdecydować co by z tego było dobre, żeby nie świeciło za słabo, a zarazem za mocno.
i Tutaj pojawia się pytanie drugie, jeśli ktoś używa takiej latarki to jak to jest z tą widzialnością z oddali??
Proszę o wszelkie wskazówki, bo z takim oświetleniem nie miałem nigdy do czynienia i chciałbym najpierw dowiedzieć się czy to w ogóle warto kupować zanim wywalę pieniądze w błoto.