Teraz jest wtorek, 19 sierpnia 2025, 20:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Difficult man.
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 21:53 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawą przygodę przeżyłem na norweskim polu. Do zamknięcia dość dużego obszaru brakowało mi paru ha , i choć grunt ten leżał za miedzą zaprzyjaznionego farmera ten stanowczo odradzał mówiąc , że sąsiad jego to difficult man. Postanowiłem zaryzykować. Pewnej słonecznej soboty zajechałem w obejście przygotowany na wszystko : w bagażniku napitek ,na siedzeniu gazeta ze złotym ringiem , a przód auta ustawiony w stronę wyjazdu na wypadek szybkiej ewakuacji. Silnika nie gasiłem :D . Pospiesznie podszedł do mnie młody człowiek wielce zainteresowany obcym przybyszem i zaraz zaczął od tego , że jak nawracałem to najechałem mu na świeżo skoszoną trawę. Gadka nie kleiła się od samego początku więc zacząłem chwalić jacy to oni są mili , otwarci i jak chętnie udostępniają swe pola dla tak szczytnej idei jak ratowanie zabytków.Nie łyknął. Zacząłem więc niby szukać czegoś w bagażniku i znalazłem doskonałe piwo z polskiego browaru o światowych tradycjach i zdecydowanie mu je wepchnąłem po czym natychmiast nim zaczął by protestować podparłem się newspaperem jak to u sąsiada złoto znalazłem. Udało się, jęknął i hychnął coś po ichniemu żądając do wglądu absolutnie wszystkie znaleziska. Zadeklarowałem uczciwość i wziąłem się do roboty. Przedzwoniłem może z dwanaście metrów jak nagle otwierają się tylne drzwi domostwa , a w nich staje ogromna postać wsparta na kulach. Stary Wiking w kłębie miał ze dwa metry a gdyby nie kule to wyprostowany nie zmieścił by się w futrynie. Jak nie krzyknie ,jak nie ryknie na mnie , że NIE WOLNO !!! ... Odstawiłem sprzęt i idę w jego stronę. Staję przed olbrzymem spoglądam w górę na marsowe oblicze i ciary... pośpiesznie przedstawiam się a ten jak nie zacznie mnie naparzać kulą po kaloszach i że "nie wolno i nie wolno..." He...pomyślałem , ów młody człowiek był tylko synem, a tu widać fater rządzi. Po chwili pojawił się i syn i ostro dyskutowali. Co się okazało? Wiking utrzymywał , że skoro poprzednio w tych samych kaloszach spacerowałem po polu sąsiada , to jest możliwe, że mógł bym przywlec mu jakowąś zarazę, która parchem zarazi jego uprawę , a za rok to już wszystkie ziemniaki w okolicy szlag trafi. Popatrzeli obaj na moją skruszoną minę i zdecydowali: mus do stodoły iść i zakładać na kalosze ochraniacze, wtedy problemu NIE BĘDZIE ! Takoż uczyniłem i dostałem jeszcze kilka par na zmianę. I tak oto zostałem pierwszym chyba w historii poszukiwaczem maszerującym po kartoflisku w tak szykownych laćkach :)
Refleksja jaka się nasuwa jest taka : tak na prawdę difficult manów nie ma , są tylko niezrozumienie i niedyplomatyczne podejście do kwestii tematów delikatnych;) .

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Difficult man.
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 21:59 
Generał Broni
Generał Broni

Rozjechałeś mnie tym tematem...i bądź tu zrozumiany przez inne nacje :usta :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:03 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Prawie spadłem z krzesła jak to przeczytałem :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:04 
Generał Broni
Generał Broni

...a swoja droga to ten temat pasuje do wątku:Najfajniejsze wymówki :666 :666 :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

I do tego pierwszym kopiącym jakiego widzę w spodniach na kancik :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:10 
Generał Broni
Generał Broni

Coiner napisał(a):
...a swoja droga to ten temat pasuje do wątku:Najfajniejsze wymówki :666 :666 :666

Jak ulał Coiner , jak ulal :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:12 
Moderator
Moderator

osterode napisał(a):

No właśnie :o ,i to może być kwintesencja kopania z klasą :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:14 
Generał Broni
Generał Broni

osterode napisał(a):

Na difficultmana -jak mawiał Nikodem Dyzma "trochę pucu nie zaszkodzi"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 października 2013, 22:15 
Kapral
Kapral

Świetna historia :lol: A ochraniacze na kaloszach, tego chyba świat jeszcze nie widział.
Będziesz chyba musiał kupić dodatkową parę kaloszy, przeznaczonych wyłącznie na pole wikinga :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 października 2013, 09:40 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Do tego jeszcze garniak i krawacik ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 października 2013, 10:20 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

To jest historia na zwycięzce w 2013 r. z tematu "najfajniejsze wymówki"! :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 października 2013, 20:31 
Generał Broni
Generał Broni

I takaż to ciekawość czasem nami powoduje. Dla mnie najistotniejszą była rzecz następująca: pole sąsiada owocowało w XVIII w .drobiazgi , oraz te pamiętające czasy Wikingów i prawdopodobnie Merowingów /tych ostatnich jeszcze nie opracowano/ . Rancho difficultmana graniczyło z nim z jednej strony, natomiast reszta odcięta była zakolem rzeki. Wywiad wykazał, że centrum pola na lekkim wzniesieniu zajmowało coś , do czego jeszcze przed II w.ś.wiodły solidne kamienne schody. Teraz usunięte leżą obok drogi a teren będący lekkim wywyższeniem wskutek wieloletniej orki stracił nieco na wysokości.
Na bank miałem do czynienia z tym co pozostało z domostwa kogoś ważnego. Nie mogłem tego przegapić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 października 2013, 20:34 
Generał Broni
Generał Broni

Blizbor to może teraz kwintesencją tego wątku będą fotki tego co udało Ci się kopnąć??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 października 2013, 20:53 
Generał Broni
Generał Broni

Ostatnie pole jest jeszcze dziewicze :D . Zdołałem jedynie sprawdzić maleńki kawałek po tzw. młodych ziemniaczkach nim Company wypieprzyła mnie z puszczy i przeniosła w teren mocno zurbanizowany. Przedtem za płotem miałem bobry a teraz największe lotnisko. Z pewnością kiedyś jeszcze tam wrócę , a fotki z pól przyległych odszukam jak ogarnę się z całym tym nowym bajzlem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 października 2013, 08:54 
Kapral
Kapral

Myślę że na tym polu kryje się wielki skarb, jakiś artefakt, który czeka na właściwy czas, by świat ponownie go ujrzał. Mało tego, ten skarb ma z pokolenia na pokolenie swojego strażnika, kogoś kto dyskretnie obserwuje teren i w razie co stara się zapobiec odkryciu strzeżonego sekretu. To by wyjaśniało, dlaczego firma przeniosła Cię w zupełnie inne, zurbanizowane tereny. Byłeś zbyt blisko ujawnienia tajemnicy, strażnik wykorzystał więc swoje kontakty i wpłynął na Twojego szefa, by ten zmienił miejsce Twojej pracy, byle dalej od skarbu.
:roll:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]