Cytuj:
....i mam taką na razie teorie że nie kopie nic co ma id 0 do 35 i od 70do 77 bo wiem że to polmos...
Witam kolegów :)
Jestem szczęśliwym posiadaczem AT PRO od około roku więc pozwolę sobie na kilka uwag i rad w tym temacie.
Kolega dany0675 napisał że nie kopie nic pomiędzy 70 a 77 , jak to przeczytałem to się wystraszyłem, to ogromny niewybaczalny błąd, w tym przedziale dzwoni srebro np. orty. Jeśli chcesz coś!!! znaleźć to kopania polmosów się nie ustrzeżesz :) Jeśli już wycinać polmosy to od 78 do 82 ale zdecydowanie odradzam! Wiele razy byłem pewny polmosa pod cewką a wyszło ciekawiej.Już po drugim razie obiecałem sobie że jak miałbym to ominąć to wole wykopać wszystkie polmosy :). Jeśli chodzi o iron to tak jak napisał kolega skaut22 do 35 będzie ok.
Do odgłosów jakie wydaje AT PRO w trybie pro trzeba się po prostu przyzwyczaić i osłuchać w terenie i nie ma sie co doszukiwać awarii w odgłosach które wydaje,nie wiem jak piszczy uszkodzony, ale normalnie wynika to z wysokiej częstotliwości cewki. Jeśli ktoś wcześniej używał ace 250 albo euro ace to przyzwyczaił się do pojedynczych gongów. Na AT PRO też są ale zdecydowanie odradzam ten tryb, bo bez sensu jest mieć ten wykrywacz i nie korzystać z pełni jego możliwości jakie daje tryb pro zero! Namierzanie przedmiotów w tym trybie bez użycia pin pintu to po prostu bajka osobny pinpointer to zbędny gadżet.Kopiesz, masz już na wierzchu, rozgarniasz, machasz zbliżając do maksymalnej siły sygnału i 100% masz to na początku cewki :) Nigdy nie używam pinpointu! jaka to oszczędność baterii! Zasięgi ma zadowalające może nie powalające ale coś za coś wysoka częstotliwość mniejszy zasięg mniej Hz głębiej kopiesz proste :)Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to mi mój AT rozładowywał baterie nawet jak nie był używany i stał wyłączony, więc teraz je wyciągam delikatnie do dołu i jest ok wystarczają jak dawniej w ace 250 :)
Podsumowując AT PRO to bardzo dobry sprzęt na drobnicę. Ja "poprawiałem" nim wiele miejsc gdzie wcześniej byłem z 250 a później z Euro+ Big Nel i efekty były rewelacyjne! Polecam!
Nie mogę porównać z wykrywaczami innych marek bo ich nie używałem więc dopuszczam taką możliwość że są lepsze wykrywki w tym przedziale cenowym :) Ale tak naprawdę wykrywacz to dopiero jedna trzecia sukcesu, bo ważne jest jeszcze szczęście i dobra miejscówka :)