Teraz jest wtorek, 19 sierpnia 2025, 05:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Fisher F2 potrzebna pomoc.
PostNapisane: niedziela, 13 października 2013, 22:37 
Pułkownik
Pułkownik

Dzięki wszystkim za porady :zdr
Z fisherkiem polatam jeszcze do zimy i coś o szczebelek wyżej się zakupi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 12:14 
Plutonowy
Plutonowy

AnonymousGuyy napisał(a):
U mnie F2 bardzo dużo się wzbudzał, i nic nie pomagało. Zjechanie z czułości pomagało tylko troszeczkę,a pierwszego fenninga myślałem by nie kopać, bo dawał beznadziejny sygnał :D Co do jakości kabli to się zgadzam, luty również są beznadziejne.
Najwazniejsze by nie chodzić w mokrej trawie z fisherem, bo się po prostu nie da.

Albo mam inny sprzęt albo wina leży po innej stronie.Chodzę zawsze na max czułości i wzbudza mi się tylko przy liniach wysokiego napięcia.Prawda, na mokrej trawie daje mi pojedyncze piski, ale to normalne, nawet na polu, bo tak fisher "dławi się" dyskryminacją, czyli mamy pod cewką prawdopodobnie obiekt żelazny.Jednak pamiętam, jak chodziłem ze znajomym i też mu dawał dyskotekę.Wtedy pomogło mocne owinięcie kabla.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 12:24 
Porucznik
Porucznik

MłodyPolska napisał(a):
AnonymousGuyy napisał(a):
U mnie F2 bardzo dużo się wzbudzał, i nic nie pomagało. Zjechanie z czułości pomagało tylko troszeczkę,a pierwszego fenninga myślałem by nie kopać, bo dawał beznadziejny sygnał :D Co do jakości kabli to się zgadzam, luty również są beznadziejne.
Najwazniejsze by nie chodzić w mokrej trawie z fisherem, bo się po prostu nie da.

Albo mam inny sprzęt albo wina leży po innej stronie.Chodzę zawsze na max czułości i wzbudza mi się tylko przy liniach wysokiego napięcia.Prawda, na mokrej trawie daje mi pojedyncze piski, ale to normalne, nawet na polu, bo tak fisher "dławi się" dyskryminacją, czyli mamy pod cewką prawdopodobnie obiekt żelazny.Jednak pamiętam, jak chodziłem ze znajomym i też mu dawał dyskotekę.Wtedy pomogło mocne owinięcie kabla.

Zgadza się też chodzę na max czułości, ale czasem zostawiam na fabrycznym ustawieniu i owijam mocno kabel wokół sztycy przynajmniej do wysokości około 40 cm żeby nie latał i nie dawał fałszywych sygnałów(skorzystaj z tych dwóch rzepów które były w zestawie), a co do popiskiwań też się zgadzam jeśli włączysz dyskryminację i daje dużo dźwięków to na bank jest duży śmietnik w glebie, radzę korzystać z funkcji Notch niż discrimination i wykasować tylko Iron a jak duży śmietnik na polu to nie ma rady piszczeć będzie i tyle, jak gdzieś pisałem na takim polu trzeba chodzić i przemiatać wolniej wtedy mamy pewność że nie ominiemy wielu przedmiotów. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 20:10 
Porucznik
Porucznik

F4 z cewka 8'' koncentryczną. Po odkręceniu kabla daje pojedyncze popiskiwania, chyba że dzwoni tel. komórkowy to zaczyna się dyskoteka. W terenie jak zaczyna pikać jak szalony to rozglądam się wokół i zazwyczaj jest w pobliżu maszt telefonii komórkowej. Po zjechaniu z czułości można to mniej więcej opanowac.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]