Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 22:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: z dwóch ostatnich wypadów,Zielona Góra
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 14:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Powiem tak...mieszkam w pomorskim i tu gdzie chodzę jest straszna bieda,mimo ze wies grubo poniemiecka,wczesniej pruska,i tez jest bieda z moneta,owszem znajduje sie -czasem-ale naprawde rzadkoscią jest znaleźc np.polską starą monete.Fenole owszem czasem wyskoczy jakis z 1860r,tez rzadko,kilometrów w nogach i czasem nic sie nie znajdzie,studiowanie map itp..co z tego jak pola biedne..chodze od sierpnia,i posiadam kilkanascie monet,ale wiekszosc to fenole z 1924r,prl,2 boratynki,1 silber groschen..i nie jest prawda ze na kazdym polu jest moneta...a co do sprzetu to posiadałem Armanda typowego militarka..i monete tez znalazł i to nie jedną.To nie wina sprzętu lecz miejscówek,po prostu biedne i koniec.W twoim przypadku moze byc podobnie,biedne pola,ilosc ludzi z piszczałkami.U mnie akurat tylko ja posiadam Garreta i koles Pulsara,jestesmy 2 tylko i co?..i nic tez słabo sie znajduje cos ciekawego.....
Zycze duzo dołków z fantami..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 15:38 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam , nie kiedy tak jest widzisz stare pole i wszystko wskazuje ze nadziane fantami jak kasza skwarkami :D a tu lipa pole jałowe jak pustynia , a z drugiej strony miejscówka (pole) nie obiecująca a sypie fantami za bardzo nie ma reguły trzeba próbować . Mieszkam w okolicach Nysy poniemieckie tereny , chodzę z wykrywaczem ok 4 lata i głownie fenigi wychodzą oraz rzeczy związane z tymi latami , ciezko trafić coś starszego monet poniżej 1800 roku mam może 5 a chodzę dużo. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 15:52 
Generał Broni
Generał Broni

Witam!Front - rzeczywiście chyba nie masz szczęścia do monet lub to kwestia ustawień wykrywki.Ja osobiście preferuję lasy ale chodziłem po polach w okolicy Niedoradza,Świdnicy,Raculi i nigdy z tych wypadów na pusto nie wracałem - zawsze kilka sreberek się trafiło a o fenolach to nawet nie wspomnę.Chodzę z Fisherem F75.Pozdrawiam i do zobaczenia może kiedyś w terenie!!
Ps.iKRG o ile się orientuję to też jest z Zielonki :lol: Też pozdrawiam kolegę po szpadlu!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 16:55 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Podzielam zdanie kolegi szeryfns... w odległości do 50 km masz same stare 700-800 letnie miasteczka do tego ogromny teren znajduje się w rejonie Odry , a co za tym idzie stare przeprawy , tereny z bogatą przeszłością , ... stare linie komunikacyjne w kierunku Dolnego śląska i w głąb Niemiec.. nie poddawaj się kolego a w końcu znajdziesz fajną miejscówkę... z z tą konkurencją to tu nie przesadzaj ;), to nie mazowieckie ;) ,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 17:04 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Racula ,Świdnica? byłem już kilkanaście razy...ba W Zatoniu,Suchej,Mirocinie..pod Kożuchowem który liczy 900 lat...na Świdnicy byłem ostatnio ...to miejscowość stara jak świat mam naprawdę fajne mapki z miejscami takimi jak młyny czy tez stare brody na Odrze ,na Bobrze na Małej Czarnej i zero:)..uwierzcie mi naprawdę podziwiam jak ktoś tu wyjdzie na pole na 3 godziny i znajdzie 1 monetę... :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 18:01 
Major
Major

Pozdro SzeryfNS :)
Kolego Front, no ja biegam w około Zielonej G., bywało się generalnie po całym południu województwa... i są te moniaki :) Może masz złą passę... ;) Tak czy inaczej... będzie dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2013, 12:59 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

witam
Jako że mam nowy wykrywacz od jakiegos czasu,postanowiłem pociągnąć temat . Moje półroczne zmagania z deltą przyniosły mi chyba 8 monetek,kilka łusek,i odznakę,prawie się zniecheciłem,prawie uwierzyłem w to że nie umiem typować miejscówek,także że nie poznałem swojego wykrywacza,dobrze że jeden kolega doradził przesiadkę na inny sprzęt.
To efekt 40 minutowej przechadzki na jednej z moich miejscówek ,odcinek moze 30-40 m stara lesna droga z dala od zabudowań,nie sa to jakies rarytasy ale są:),jeszcze ich nie czysciłem.

Teraz posiadam Minelaba i efekty od razu przyszły z tych samych miejscówek,będę wklejał fotki w miarę regularnie na ile mi czas pozwoli.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano środa, 16 października 2013, 13:09 przez front247, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2013, 16:09 
Plutonowy
Plutonowy

Witam, u mnie podobnie-bieda. Chodzę sobie z moim euroace 350 w okolicach Dzierżoniowa, Niemczy, średnio raz w tygodniu. Niby zawsze jakiś grosik wpadnie, ale nigdy więcej niż kilka monet. Ciężko znaleźć coś starszego niż 200 lat. Czyżby gleba taka kwaśna? Czy koledzy wszystko wyzbierali? Wykrywacz zmienić? Bo jak widzę po trzydzieści monet z jednego wypadu, to aż zazdrość bierze. Cierpliwy jestem, w okolicy ponad 1000-letnie osady, wsie i miasteczka. Mapy nawet z XVII-XVIIIw. Czytam forum, stosuję się do wskazówek, zmieniam miejscówki. Sam już nie wiem - brak szczęścia?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2013, 16:42 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

bonhart nie mam pojęcia,bo nie miałem żadnego garreta,mój znajomy ma Gareta 2500 GTI i wyciaga ładne fanty,euroace nie znam.Jedyne co ci mogę powiedzieć to to ze ja sam przekonałem sie co znaczy dobry wykrywacz po miesiącach chodzenie i tez nic nie znajdywałem,a dziś te same miejscówki i już znajduje.
pzdr

Trochę posprzątałem co nie na temat. Zdjęcia i wątek na razie ok -Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2013, 17:02 
Plutonowy
Plutonowy

Mnie często kusi, żeby nabyć nowy super wykrywacz i jeszcze raz przetrzepać te same miejscówki na których, nigdy nic nie wychodziło "starego". Niestety obawiam się, że skończy się tak, że wrócę z pola ze spuszczoną głową i super frustracją ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2013, 17:17 
Plutonowy
Plutonowy

Pozostaje cierpliwie grzebać w ziemi i liczyć na odrobinę szczęścia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 października 2013, 11:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

\dzis wyskoczyłem na poletko na godzinke przed pracą i trafilo sie kilka rzeczy.Może ktoś ma pomysl co to za monetka ta malutka czarna i ta wieksza taka niewyrazna na ostatniej fotce coś tam jest wybite ale nie potrafie odczytać.No i co to za guzik,jest w bardzo ładnym stanie,ale raczej nie wspólczesny.
pzdr

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 października 2013, 12:03 
Podpułkownik
Podpułkownik

W Opolskim b często znajduję monety francuskie , prawdopodobnie przywozili je żołnierze niemieccy z frontu zachodniego po 1 wojnie swiatowej ,a walczyło ich tam dosc duzo to i duzo franków na polach
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 października 2013, 12:50 
Generał Broni
Generał Broni

Guzik Kaiserliche Marine.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 października 2013, 16:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

szeryfns dziekuje za ID.
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]