Teraz jest czwartek, 12 marca 2026, 04:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Test Garrett Euro Ace 350
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 20:02 
Klucznik z Klucz

Nep... wszystko wiesz
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 22:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Do wiedźmina, napisałeś, że znalazłeś jeszcze monety rutusem na polu przeszukanym euro ace'm.

Ja mam podobne doświadczenia, przeszukaliśmy wzdłuż i wszerz kiedyś małe boisko od dawna nie używane whitesem xlt nakopaliśmy sporo monet. Później wróciłem tam z euro nakopałem drugie tyle monet, później wróciłem tam trzeci raz ( z euro) i wykopałem kolejne prl - ki i łuski ( tak na tym boisku). Więc argumenty, że znalazłem coś po kimś bądź po innym wykrywaczu są mało istotne moim zdaniem gdyż, po prostu jakimś cudem wcześniej je ominęliśmy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2013, 00:26 
Pułkownik
Pułkownik

Ajlowiu napisał(a):
Do wiedźmina, napisałeś, że znalazłeś jeszcze monety rutusem na polu przeszukanym euro ace'm.

Ja mam podobne doświadczenia, przeszukaliśmy wzdłuż i wszerz kiedyś małe boisko od dawna nie używane whitesem xlt nakopaliśmy sporo monet. Później wróciłem tam z euro nakopałem drugie tyle monet, później wróciłem tam trzeci raz ( z euro) i wykopałem kolejne prl - ki i łuski ( tak na tym boisku). Więc argumenty, że znalazłem coś po kimś bądź po innym wykrywaczu są mało istotne moim zdaniem gdyż, po prostu jakimś cudem wcześniej je ominęliśmy.

Pozdrawiam.

Właśnie o to chodzi z tym znajdowaniem monet po kimś z jakimś sprzętem ,potem mity o nadprzyrodzonych możliwościach jakiegoś wykrywacza idą w świat a tak na prawdę były zwyczajnie pominięte. Osobiście po F75 i Euro Ace wyciągnąłem rzymka Midasem. Według mitomanów Midas byłby najlepszy na kolor :h

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2013, 00:36 
Pułkownik
Pułkownik

karabin napisał(a):
Ajlowiu napisał(a):

Pozdrawiam.

Właśnie o to chodzi z tym znajdowaniem monet po kimś z jakimś sprzętem ,potem mity o nadprzyrodzonych możliwościach jakiegoś wykrywacza idą w świat a tak na prawdę były zwyczajnie pominięte. Osobiście po F75 i Euro Ace wyciągnąłem rzymka Midasem. Według mitomanów Midas byłby najlepszy na kolor :h

Co do Midasa to swego czasu też wyciągnąłem jakieś parę monet PRL.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2013, 00:43 
Pułkownik
Pułkownik

Przy bardzo wolnym chodzeniu można było trochę koloru nakopać. Jedynie grube srebra widzi jako stal. Zresztą sprzęt typowo do militarki przystosowany a to rozróżnianie metali to tak 50/50.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 05:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

jesli czesc kolegow nie wie jeszcze o co chodzi z tym atakiem na EA przez Nephilimera , Wiedzmina i cheetah to wam odpowiem to proste EA to w ich opini konkurent dla Proximy [ zadna konkurencja bo zasiegi Proximy sa zenujace przy zasiegach EA ] , wszyscy panowie promuja Rutusa udajac bezztronnych [ poczytajcie watki o Rutusach - tam panowie pieja z zachwytu] , panowie pisza , ze na bardzo zasmieconym terenie nie da sie szukac EA - to ja sie zapytam na bardzo zasmieconym teerenie na mocno zmineralizowanej glebie Proxima wylapie wszysko ? ....chyba w waszych snach panowie . Jak ktos chce to szuka na zamieconym jak nie chce to nie zawsze mozna zalozyc snajperke [ ja na zasmieconym terenie nawet w Whitesie , ktory wyprzedza Rutusa o lata swietlne chodze ze snajperka ] , Dziad nie przegadasz dzialu marketingu Rutusa mozesz sobie darowac ta dyskusje .

ps. jak nie bedzie zimno to jutro zrobie testy EA i DFX [na fabrycznym programie Relict ] , EA to w tym przedziale cenowym najlepszy jesli chodzi o zasiegi wykrywacz , a sygnaly na kolor dla pewnosci i tak trzeba kopac wszystkie
edyta : w innym temacie nie doczekalem sie odpowiedzi od kolegi _cheetah_ , moze tu sie dowiem czemu na drobnice nadaja sie tylko czestotliwosci 16-18 khz ? bo ciekaw jestem bardzo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 05:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

bellial napisał(a):
jesli czesc kolegow nie wie jeszcze o co chodzi z tym atakiem na EA przez Nephilimera , Wiedzmina i cheetah to wam odpowiem to proste EA to w ich opini konkurent dla Proximy [ zadna konkurencja bo zasiegi Proximy sa zenujace przy zasiegach EA ] , wszyscy panowie promuja Rutusa udajac bezztronnych [ poczytajcie watki o Rutusach - tam panowie pieja z zachwytu] , panowie pisza , ze na bardzo zasmieconym terenie nie da sie szukac EA - to ja sie zapytam na bardzo zasmieconym teerenie na mocno zmineralizowanej glebie Proxima wylapie wszysko ? ....chyba w waszych snach panowie . Jak ktos chce to szuka na zamieconym jak nie chce to nie zawsze mozna zalozyc snajperke [ ja na zasmieconym terenie nawet w Whitesie , ktory wyprzedza Rutusa o lata swietlne chodze ze snajperka ] , Dziad nie przegadasz dzialu marketingu Rutusa mozesz sobie darowac ta dyskusje .

ps. jak nie bedzie zimno to jutro zrobie testy EA i DFX [na fabrycznym programie Relict ] , EA to w tym przedziale cenowym najlepszy jesli chodzi o zasiegi wykrywacz , a sygnaly na kolor dla pewnosci i tak trzeba kopac wszystkie
edyta : w innym temacie nie doczekalem sie odpowiedzi od kolegi _cheetah_ , moze tu sie dowiem czemu na drobnice nadaja sie tylko czestotliwosci 16-18 khz ? bo ciekaw jestem bardzo

Tego jeszcze nie grali, żebym ja promował Rutusa. Stawiam pwo temu, kto pierwszy znajdzie ten temat, gdzie mnie atakowali rutusowcy, że kalam imię ich najświętszego wykrywacza :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 05:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

temat watku jest test EuroAce piwa nie stawiam[ bo za daleko chyba ze w Polsce bede to chetnie sie spotkam i napije] ale wystarczy popatrzec kto w watku o EA wyskoczyl pierwszy z Proxima :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 18:38 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

bellial napisał(a):
temat watku jest test EuroAce piwa nie stawiam[ bo za daleko chyba ze w Polsce bede to chetnie sie spotkam i napije] ale wystarczy popatrzec kto w watku o EA wyskoczyl pierwszy z Proxima :lol:

Bo to bezpośredni konkurent po cenie.

Nie chce mi się już kopać z trojańskim koniem wypełnionym idiotami, bo Wasze argumenty w stylu "EA to świetny wykrywacz, bo mam i kopie" są dla mnie tak dziecinne, że zaczynam się czuć zmęczony.

W wątku nie ma żadnego testu Euro Ace, są wasze bajania, życzenia i przekonanie, że ten wykrywacz jest świetny. Gdyby kosztował 600zł, to nawet miałoby to ręce i nogi.

Summa summarum, poczekam sobie na jakieś testy (bo te w necie pokazują, że różnica między 250 a 350 jest symboliczna), a Wam polecam dalej tkwienie w przekonaniu, więcej dla ludzi z poważnymi detektorami:)

Pozdrawiam i żegnam się z tym forum,
Nephilimer

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 21:07 
Pułkownik
Pułkownik

Po pierwsze nie ubliżaj ludziom od idiotów tylko dlatego że ktoś ma inne zdanie od twojego. Po drugie stawiasz na szalę 40-sto letnie doświadczenie Garretta i kulkuletnie polskich garażowych wytwórców-ogarnij się facet i nie ośmieszaj. Narzekasz na Garretta że taki że siaki a może po prostu nie potrafiłeś nim szukać? Chciałoby się rzec Maszyna gwizda tylko operator ... :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:09 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Moim zdaniem proxa nie jest bezpośrednim konkurentem dla euro, jak już wspominałem jest nieco droższa. W tej kategorii co euro to prędzej delta, coinmaster pro i eurotek pro.
Euro ma sporo wad, brak regulacji głośności, brak podświetlenia i cyfrowego ID, ale wg moich testów jest głębszy i ma stabilniejsze. ID od rutusów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:15 
Generał Broni
Generał Broni

Ajlowiu napisał(a):
Euro ma sporo wad, brak cyfrowego ID, ale wg moich testów ma stabilniejsze. ID od rutusów.

Wyjasnij prosze?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Tak jak w rutusach cyferki potrafią skakać praktycznie po całej skali kiedy np. moneta jest głęboko to w euro ID praktycznie takie samo cały czas albo zmiana dość mała. Tak mi się zdaję, niestety testy rutusa widziałem jedynie na youtube a euro robiłem sam. Boratynka na 20 cm euro w ziemi wskazuje kolor bez większych odchyłów w identyfikacji, rutus optima już jej na 20 cm nie widzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:23 
Generał Broni
Generał Broni

Ajlowiu napisał(a):
ale wg moich testów jest głębszy i ma stabilniejsze. ID od rutusów.
Ajlowiu napisał(a):
Tak mi się zdaję, niestety testy rutusa widziałem jedynie na youtube a euro robiłem sam. Boratynka na 20 cm euro w ziemi wskazuje kolor bez większych odchyłów w identyfikacji, rutus optima już jej na 20 cm nie widzi.

:zb :z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:51 
Generał Broni
Generał Broni

Ajlowiu napisał(a):
Tak mi się zdaję,...
Owszem - zdarza się skakanie, jeśli Rutus detekuje kolor leżący razem z żelastwem, stop, złożenie żelaza z kolorem czy tym podobne klimaty. Ale na pewno nie w tym "zdawaniu się" leży specyfika id Rutusów...

Ostatnio edytowano poniedziałek, 25 listopada 2013, 22:53 przez _cheetah_, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]