Powiem tak, tytułem wstępu: jeśli teren jest czysty od żelastwa, to smętkiem spokojnie wynajdziesz również monety i inny kolor. Jeśli teren jest zaśmiecony żelastwem, to o kolorze leżącym w POBLIŻU żelastwa (nie tylko w bezpośrednim sąsiedztwie!) można w zasadzie zapomnieć. Związane jest to z potworną czułością cewek smętasa na żelastwo, a tym samym z efektem maskowania koloru przez żelastwo. I tu żadna dyskryminacja w zasadzie nie pomoże.
A teraz z życia: na terenie czystym od żelaza, tam, gdzie przechodziłem smętasem, Optimą Rutusa w zasadzie nie było już co zbierać, chyba, że ewidentnie pominięte. Smętes wybierał wszystko - miedź, brązy, alu, srebro, etc... Na terenie z żelazem - o, tak - tam Optima wszędzie coś kolorowego znajdowała.
A jak szukać: ja kolor szukałem na Auto (!). Oczywiście zasięg jest mniejszy niż na all metal, ale w przypadku koloru to w zasadzie nie ważyło, wspominając casus Optimy. Oczywiście - technika była podobna do opisanej wyżej: najpierw namierzenie w Auto, następnie przełączenie na dyskryminację - sprawdzając czy to kolor czy żelazo - i finalnie kopanie.
Co do ustawienia dyskryminacji - 3...4 jest chyba w miarę uniwersalne, z tym, że: • ustawienia niższe 2...3 są odpowiednie do szukania małego złota, ale to już wtedy zaczyna wyłazić małe żelastwo... • ustawienia >4 (np. 7...8) dają lepsze odrzucanie żelastwa, ale może też już się gubić kolor! - czyli, przykładowo: przy dyskryminacji 4 smętas pokaże coś, a przy 8 nic - co może oznaczać zarówno średnie żelastwo pod cewką, ale również mały kolor, który smętas też zdyskryminuje - nie raz miałem taką hecę. • smętas ma dyskryminację wielkościową, więc przy dyskryminacji odrzuci odpowiedniej wielkości żelastwo, ale większe oczywiście zasygnalizuje. No i pozostaje kwestia doświadczenia - czy to, co brzęczy na dyskryminacji to kolor czy żelastwo...
Co do cewki - mam 20, 25 i 30 - i uważam, że z 25 najlepiej się pracuje, chociaż pas przemiatania jest mały. Pamiętaj też, że max głębokości masz tylko w środku cewki, co jest istotne zwłaszcza przy szukaniu koloru. Więc machać w zasadzie wypada z przesunięciem kilkucentymetrowym... co oznacza wolne chodzenie.
Istotna jest również szybkość machania - tu nie można za szybko, a przy szukaniu drobiazgu (szczególnie na niskich dyskryminacjach) wręcz powoli. Choć głownie ważne jet to przy all metal lub dyskryminacji - przy Auto moim zdaniem, jest to mniej istotne.
A cha, i przy szukaniu koloru to goła ziemia albo bardzo niskie pokrycie (np. trawą). Przy gęstszej / wyższej trawie o kolorze można też zapomnieć...
|