PREM napisał(a):
Koniecznie zarchiwizuj aukcję i kupując poproś o wysyłke od razu do Polski na adres kogoś z rodziny i z głowy. Z Litwinami dobrze się współpracuje czasami... Sprowadzić do Polski możesz wszytko w tej materii, z odsprzedażą kiepsko w obrębie kraju chyba ok, ale za granicę nie odsprzedasz bez korowodu urzędniczego moim zdaniem..
Próbowałem sprzedawce namówić aby wysyłkę zrobił do polski ...i blacha /Wcześniej to samo z terenu Norwegii i Estonii tylko do Sveden :ups: Nie kumam ,ale sadze że istnieje jakiś przepis .Jak pisałem wczesniej to dopiero cześć problemu .. Nie wiem co zrobić po ewentualnym zakupie aby zalegalizować brąziki w Polsce .Już wwożąc je na teren kraju popełnił bym przestępstwo{nie legalny wywóz ze Szwecji }a u nas intranetowy zakup {wydruk ,zarchiwizowanie aukcji }nie jest powodem do zostawienie mnie w spokoju a tym bardziej nie upoważnia mnie do legalnej odsprzedaży .A że przedmiot o których pisze to późny brąz to na pewno jakiś typ by się czepną. Zastanawiam się nad sensem tworzenia kolekcji z która nic bym potem nie mógłbym zrobić ...a właściwie nawet posiadać.