Lipek napisał(a):
front247 napisał(a):
To też dlatego na słabszych wykrywkach nie ma własciwie różnicy miedzy sygnałem z folii czy cienkiego srebra
Nie znam się, to się wypowiem...
Z tego co kojarzę miałeś do tej pory 2 wykrywacze w życiu, z tego jednego nie umiałeś obsłużyć. Nie za wcześnie na wygłaszanie takich mądrości?
"Słabość" wykrywacza nie ma tu żadnego znaczenia. Chyba że dla Ciebie np. taki F75 to słaby wykrywacz :) Po prostu cienkie sreberka (cienkie typu brakteat, a nie jakieś silber grosze) wchodzą w zakres folii alu, a czasami nawet wysokiego żelaza. I to jest fakt niepodlegający dyskusji, bo sprawdzony organoleptycznie setki razy. Można oczywiście mieć własną filozofię i omijać sygnału na alu. Dla mnie bomba, więcej moniaków zostanie w ziemi. Tylko po co potem te lamenty, że "u mnie nie ma denarków"?
Widzę że ocenianie innych dobrze ci idzie,choć nie masz pojecia ile miałem z iloma biegałem,a ile miałem okazje wypróbowac,wyciagasz wnioski ,hmm ciekawe szklana kula?
Obsłuzyc to ja moge swoja dziewczyne a wykrywacz to zlepek plastiku i metalu który ma działac,jesli jest badziewiem to taka o nim opinia.
Co do koncowej ,juz merytorycznej częsci twojej wypowiedzi to zgoda,ale ja nic nie pisałem o wycinaniu alu...to bezsens,chodziło mi co powtórzę że ,,słaby,, wykrywacz nie poradzi sobie z identyfikacją w taki sposób by chocby odróznic monetę np. srebro ,ad kawałka folii..i nie nauczysz sie tego wsłuchując sie w takie ,,wykrywki,, bo będą piszczec tym samym tonem o tej samej mocy i wysokości,niestety lub stety jest jeszcze coś takeigo jak nazwłabym to modulacja dzwięku ,kiedy wyraznie slychac mocny piskliwy ton(folia,kapsel),i dzwięczny krótki lekko stlumiony sygnał który oczywiscie wskazuje np. jakieś male srebro..ot cała filozofia . Więc z chinczyka czy innego badziewia tej różnicy nie bedzie słychać co skutkuje kopaniem wszystkiego i pełnymi kieszeniami drobnych śmieci,a że dotyczy to szceglnie greckiej serii od First texas to nei moja wina,wystarczy przejrzeć fora i opinie by sie o tym przekonac..lub zakupić taki sprzęt.
pozdrawiam